İkinci kez sınava girmek

peacelove

Huzur :)
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2012
66
0
86
İzmir
Bu sene ygs/lys'ye girdim. Hiç çalışmadan. Öyle pişman oldum ki. Keşke biraz çalışsaydım biraz bişeyler yapsaydım diye. Sıralamam 140bin civarı geldi. Ve ben hala o pişmanlıkla kendimi toplayamadım. Ne sınava konsantre olabiliyorum ne çalışmak istiyorum. Çok kafama takıyorum. Biliyorum çalışmadan ne bekliyodum sanki.. Ya bu sene de aynı şeyler olursa kazanamazsam korkusu kapladı içimi..

Ne yapmalıyım bu konuda?

tekrar sınava girmeyi düşünüyo musun ?

+

yani biliyorum söylemesi kolay diyeceksin belki ama artık bu sene geçti, geçmişte kaldı. herkes hata yapabilir, çalışmamışsın pek çok öğrencinin sorunu bu :) zaten üzülmüşsün yeterince ve artık bırak bence. olan olmuş artık değiştiremezsin, sen önüne bak. benim tanıdığım bir sürü kişi var tekrar giren o kadar da kötü bişey değil ki :) hem ne biliyosun belki bu yıl çok daha iyi gelicek :) üzme kendini, zihnini topla ve çalışmaya başla canım

evet gireceğim sınava. ama ne bileyim. çalışmak bana çok aşırı zor geliyor. bu sene anladım çalışmadan olmayacağını. şimdiden çalışmaya başlamam lazım ama yapamıyorum. psikolojim alt üst oldu

ben ikinci senemde üniversiteli oldum hem de en çok istediğim bölümde ilk sene okulla dershane ağır gelmişti bir de tecrübesizlik filan etkilemişti..
ikinci sene okul da olmadığı için tek konsantre olduğun şey sınav oluyor..
çalışmalara baştan başlıyorsun ilk sene az bile olsa birikimlerine ekleyerek çalışıyorsun daha kolay geliyor..

düzenli çalışmayla iyi bir motivasyonla istediğin hedefe rahatça ulaşabilirsin
sınavı gözünde fazla büyütme bence ilk zamanlar ben de çok korkmuştum bu sene de olmazsa diye ama yıl içinde çalışmalarının karşılığını aldıkça( deneme sınavlarında ilerleme oldukça) o korku kalmıyor

şu durumda hemen başlama daha ders çalışma düşüncesi ağır geliyor anlaşılan, kafanda plan yap örneğin eylül ayını seç ve o zamana kadar çalışacağın ortamı kaynaklarını isteğine güzel düzenle kendini hazırla yani hadi çalışayım deyip başlama bence

herşeye yeniden başlama düşüncesi yoruyor. Geçen seneki pişmanlığı üzerimden atamıyorum. korku da var haliyle.

ben 2009 öss ye girdim lise4te hiç hazaırlanamadım doğru dürüst çalışamadığım halde 19 bin oldu sıralamam. sonra tekrar hazırlanmak çalışmak istemedim çünkü ygs lys geliyodu korktum çekindim ilköğretim mat öğretmenliği yazdım şimdi 4. sınıfa geçtim üniversitede. sorsan bana kesimlikle bir sene daha çok iyi çalışıp ilk 5 bine girmek isterdim evet sıralaman baya kötü çok çalışman gerkiyo ama yapılmıycak bişey değil düzgünce çalış elinden geldiğini yap sonra pişman olma

Bende sen gibi bu sene fazla çalışmadım ve tercih yapmadım tekrar giricem sınava.
Dershaneye yazılıcam şimdiden yavaş yavaş konulara başladım benimde başlarda korkum vardı ya bu senede olmazsa ne yapıcam diye herkes yapabiliyor biz niye yapamayalım...

dershaneye kayıt oldum zaten ama rahatlayamıyorum bi türlü

dershane başlayana kadar dinlen, başlayınca dershaneyle beraber ilerlersin.. ama dershaneden ileride gitmek daha iyi oluyor daha iyi anlıyorsun yani..
ben sana kendi çalışmamda önemli gördüğüm noktaları yazayım aklına yatarsa dikkat edersin( gerçi bunlar zaten başarı için gerekli genel şeyler ben dikkat ettim ve karşılığını aldım)

1>yapamadığın anlamadığın bu yüzden sıkıldığın konuların üzerine gitmek
2>yanlış cevapladığın soruları bırakmamak
(bu ikisi eksik bilgileri tamamlamada en önemli noktalar bence;
çünkü çoğu kişinin yaptığı hata saatlerce zaten yapabildiği konuların sorularını çözerek vakit kaybetmesi anlamadığı konuları atlaması oluyor..)
3>çalışmaya başladığında günlük soru hedefi koy (şukadar çözeceğim diye) bu hedef değişebilir gün geçtikçe arttırmak önemli ama günlük hayatta karşımıza yapmamız gereken başka işler de çıkıyor ona göre hedef ayarlanır ama burada önemli olan nokta hiçbir günü boş geçirmemek

kendine inan, güven, kararlı ol..

kolay gelsin

canım artık olan olmuş gemişe bi sünger çek ve geleceğe bak. her ne yaşadıysan unut yeni bi sayfa aç. bende bu sene hazırlanıyorum inşallah daha iyi olacak. hiçbirşey senden önemli değil takma bu kadar kafanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…