İkinci Evlilik

Teşekkür ederim

Ben katilmiyorum buna. Simdi yurtdisinda yasadigimi tekrar soylemek istiyorum, o yuzden ben de aslinda adamin yerindeyim ona empati yaparak cevap vermek istiyorum.

Arkadaslarim var elbet ama yalnizlik zor. Oldugum yerin dilini super konussam bile, insan bir noktadan sonra Turkce konusmayi, duymayi ozluyor. Sokakta Turkce duymak mutluluk sebebi inanin ve uzun sure anadil konusmamak bence depresyon sebebi. Bir de anne babalarimiz yaslaniyor, baslarina bir sey gelirse yanlarinda olamamak, ihtiyaclari olunca yanlarinda olamamak meselesi de var.

Benim de sartlarim super, Turkiye'deki mesleki ortamima kiyaslanamaz bile. Lakin hayatimin sonuna kadar burda yasama dusuncem simdilik yok. Burda birine asik olursam belki. Adam da keza, mesleki zevkini almistir, birikim de yapmistir, donup ulkesine katkida bulunmak istiyordur.

Dogrudur sartlar daha iyi. Ama insan safi mantiktan olusmuyor, adam pekala memleketini, insanlarimizi, dilini ozlemis olabilir. Safi mantikla mutlu olunmuyor, kalp ve mantiktan olusur insanlar.

Simdi bu adam da orda yalniz, belli ki donmek istiyor kafasinda bir yerlerde var. Bu hanimdan da hoslaniyormus, bosandigini duyunca firsati kacirmak istememis belli.

Insanin kendi memleketine adapte olmasi hic zor degil inanin. Ben her tatile geldigimde hiiiiiiiiiiic evden ayrilmamis gibi oluyorum.

Adamin yaptigi sey aksiyon degil. Yurtdisi doktorali, calisma deneyimli pekcok arkadasim Turkiye'ye dondu. Adamin yaptiginda garip bir sey yok. Buraya yerlesmek ne kadar olagansa, donmek de o kadar olagan.

Son düzenleme:
Çok çok teşekkür ediyorum, insan nasıl denir biraz da gönlü olunca destek istiyor sanki. Mantığımız aynı yönde sizinle, tekrardan çok teşekkürler.

Çocuk mevzusunu hiç problem etmiyorum ama yine de zamanı gelmeden büyük konuşmamak lazım, belki de haklısınız. Teşekkürler.

Herkes seninle aynı paralel düşüncede ilerlemeye bilir.Bu edinilen çevre ve bulunduğun lokasyon ve kendi iç dünyanla alakalı.Evet gurbetlik zordur.Ama ben bir çok insan tanıyorum artık orada kök salmış,buraya ayak uyduramayan ve hatta yabancı ülkede emekli olduğu halde orda kalan.

Türkiye de şartler o kadar kolay değil.Hele ki çocuğu olan ve burda sıfırdan başlayacak bir erkek için.Meslek sahibi insanlar bile zorluk yaşarken.Geçim ve adaptasyon sorunları,özlemin hasretin gurbetin bile önüne geçiyor.Heleki çocuk için,başında anne de yoksa daha zor.Yani kişiden kişiye değişir.Ama telefon ve internet arkadaşlığıyla verilecek kararlar değil zaten bunla.r

Fikirleriniz için teşekkür ederim yanlız, telefon ya da internet arkadaşlığı değil. Dikkatli okursanız geçmişten tanışıyoruz. Şu an yurt dışında olduğu için sadece telefon ve internet üzerinden görüşebiliyoruz.

Yeterince dikkatli okudum canım.Fikrim yine aynı.Daha önce sana birşeyler hissetmiş biri olması veya istersen 5-10 yıl ARKADAŞ olarak tanı,ilişki bambaşka birşeydir.İki insanın arkadaşken birbirlerine tavırları,durumları farklıdır,ilişki yaşamak çok farklı birşeydir.Ve kesinlikle internet telefon üzerinden paylaşım olmaz.Bir ilişki sanalda sadece konuşarak yaşanmaz.Konuşmak başka yaşamak başka.

Kizlar kaderi gözardi etmeyin tercihler tabiki önemli ayrica dendigi gibi bir tarafin cocukluolmasi ileride gerçek problemleri cikartiyor tecrubeme daynark size bunlari soyluyorum olabildigince sartlarinizin esit olmasi lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…