İkinci evlilik

Passifloraetkisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2021
992
1.290
43
Merhaba kk hanımlar ❣️
İkinci evlilik için mahkemeye gidip evrak almak lazım diye okudum bu doğru mu nasıl oluyor yani birinci evlilikte direkt nikah tarihi alıp geçiyoruz belli işlemleri yaptıktan sonra ikinci evlilikte bu süreç nasıl işler ?

Bir de boşanmanın üzerinden 300 gün geçmesi lazım diye biliyorum bu 300 gün boşanma kararı verildikten sonraki 300 gün mü yoksa karar yazıldıktan sonraki 300 gün mü ?

Boşandıktan sonra kadın 6 ay evlenemiyor. 6 ay Dolunca normal şekilde belediye den alıyorsun nikah günü.

• Şaşırdım
Reactions: Jou
Merhaba kk hanımlar ❣️
İkinci evlilik için mahkemeye gidip evrak almak lazım diye okudum bu doğru mu nasıl oluyor yani birinci evlilikte direkt nikah tarihi alıp geçiyoruz belli işlemleri yaptıktan sonra ikinci evlilikte bu süreç nasıl işler ?

Bir de boşanmanın üzerinden 300 gün geçmesi lazım diye biliyorum bu 300 gün boşanma kararı verildikten sonraki 300 gün mü yoksa karar yazıldıktan sonraki 300 gün mü ?
İddet Müeddeti dediğiniz. Bunu kaldırabilirsiniz.
Azamî gebelik süresi olarak belirlenen üç yüz günlük süre içerisinde doğacak olan çocuğun babasının boşanan koca olacağına dayanan bu süre, kesin olmayan evlenme engeli hükmünde olup bir kadının bu süre içinde evlenmesi halinde evliliğin iptaline sebep olmamaktadır. Kadının hamile olmadığının ispatı ya da boşandığı eşiyle tekrar evlenmesi halinde bu süre şartı aranmaz. Erkekler için ise boşandıktan sonra tekrar evlenebilmek için böyle bir kısıtlama bulunmamaktadır.

Karar yazılınca o zaman
Karar kesinlesince , yani karar verilecek , gerekçeli karar yazılacak , taraflara boşanma kararı tebliğ edilecek ve itiraz süresi geçecek. Kadının tekrar evlenmek için geçirmesi gereken süreye iddeti mühleti ( iddet süresi )denir . Bu süreyi beklemek istemiyorsanız, bir avukattan yardım alın ve basit bir dava açılıyor , mahkeme sizi hastaneye gönderiyor ve hamile olmadığınızı dair rapor aldıktan sonra , artık bu süreyi beklemeden resmi nikah yapabilirsiniz.

Olası hamilelikte çocuğun bağının düzgün kurulmasıyla alakalı bir düzenleme bu. Süreden önce evlenebilmek için mahkemeden karar alıp kesinleştirmeniz gerekir.

Merhaba kk hanımlar ❣️

Bosanma kararı kesinleştikten sonra 300 gun gecmeli..
eğer gecmeden evlenmek istiyorsa aile mahkemesine başvurmalı.

Back
X