• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ikinci el esya !!!

Bana da bir arkadaşım oğlunun oyuncaklarını vermrk istedi kabul etmedim ilk çocuğum görüp beğenip kendim almak istiyorum her şeyini kusura bakma dedim.sonra tekrar tekrar teklif etti aynı cevabı verdim ama aslında alabilirmisim,çünkü oyuncaklar cidden çok pahalı.Kiyafet istemem ama,hatta bir komşum çocuğuyla bana poşette kıyafet yolladı geri yolladım ben de 🤷🏻‍♀️

Hevesinizi oyle iyi anliyorum ki :) hani kiyafet vs icin degil ama, bebek arabasi, mama sandalyesi, park yatak vs.. gibi urunleri gercekten ikinci el kullanmak cok mantikli.

Bebek odasi konusuna gelirsek, ben ilk cocuguma yaptim. Ve cok pisman oldum :) zaten cocuk 6 aylik oluncaya kadar benimle benim yatagimda uyudu.. sonrasinda yine benim odamdaki park yatakta yatti.. 1 yasindan sonra kendi odasina gecti. Simdiki aklim olsa boyle bir oda takimi yaptirmaz, park yatak ve bir gardrop koyardim en uygun fiyatli olanindan. Okul cagina gelince duzgun bir oda takimi koyardim.

Dedigim gibi heveslisiniz, hersey en iyisi olsun istiyorsunuz hepimiz gibi :) ve heyecanlisiniz. Bence kayinvalideniz oda vs konusunda tamamen bu heyecani es gecip pratik tarafindan dusunuyor. Art niyetli degil yani.

Eger sinirleniyorsaniz, duymazdan gelin. Ya da sakince, biz kendimiz almak istiyoruz cok sukur ihtiyacimiz yok. Ihtiyaci olan birine verin, daha makbule gecer deyin.
Cok cok katiliyorum benim kardesim eczaci ve eşi de memur ama oda yerine park yatak düşünüyor ve ben söyledim cok pratik ileride yaptirirsin odasini falandir filandır. Simdiki insanlarımızın tüketim çılgınlığını anlayamıyorum. Hem bütçeye hem doğaya zarar. Birşey almak istedigimizde on defa düşünmeliyiz ozellikle biz kadinlar gerçekten ihtiyacimiz var mi diye

Merhaba arkadaslar

1.5 aylik hamileyim 🧿🙏🙏🥰 ilk gebeligim. Dolayisiyla bebegimin herseyinin yeni olmasini istiyorum, ne alinmasi gerekiyorsa eşimle beraber secmek istiyorum. Yavrum icin en güzelini istiyor ve düşüyorum, hamilelik haberi verdigim ilk gün kayinvalidem, eltime bebegimiz olacak senin cocugun kiyafetlerini atma dedi, kimse ses cikarmadi eltim.ve ben ses cikarmadik kayinvalidem güldü lafinin uzerine bana bakti, dün de eltim dedi eşine bizimkinin mama sandalyesine bunlara.verelim iste dedi, ben istemiyorum boyle birsey, yani iyi niyetle soylendigine eminim.ama benim alacak durumum var durumum olmasa bile yine ben alirim sonucta cocuk yapmaya karar.verdiysek herseyini karsilama.durumunu da hesap etmisimdir. Bunlari duydukca, dusundukce valla sinirden midir nedir sancim oluyor, yani ben boyle.bir talepde gitseydim oyle.bir dusuncem olsaydi ben eltime rahatlikla soylerdim derdim, abla kiyafetlerini atma bana ver bebegime giydireyim, yada mama sandalyeniz bosta suan birine vermeyi dusunuyorsaniz bana verir.misiniz diye ben soylemesini bilmezmiydim ki bilirim elbet.
Ben mi yanlis dusunuyorum acaba?
Bana diyor ki kayinvalidem bebek odasi yapma bi besik al odanizda dursun!
Boyle sey olabilir mi gercekten saka gibi!

İlk çocuk heveslisiniz
Ancak çocuk işi dev bir sektör
Aldığınız eşyaların hepsi doğru dürüst kullanılmadan bebek büyüyecek. Yani sıfır ya da ikinci el fark etmiyor. Çok zor bir devirdeyiz, paranız varsa bebeğin geleceği için yatırım yapın, çul çaput, eşyanın bebeğe hiç bir faydası yok, insanlara da kızmayın bu yollardan geçtikleri için iyiliğinize söylüyorlar

Merhaba arkadaslar

1.5 aylik hamileyim 🧿🙏🙏🥰 ilk gebeligim. Dolayisiyla bebegimin herseyinin yeni olmasini istiyorum, ne alinmasi gerekiyorsa eşimle beraber secmek istiyorum. Yavrum icin en güzelini istiyor ve düşüyorum, hamilelik haberi verdigim ilk gün kayinvalidem, eltime bebegimiz olacak senin cocugun kiyafetlerini atma dedi, kimse ses cikarmadi eltim.ve ben ses cikarmadik kayinvalidem güldü lafinin uzerine bana bakti, dün de eltim dedi eşine bizimkinin mama sandalyesine bunlara.verelim iste dedi, ben istemiyorum boyle birsey, yani iyi niyetle soylendigine eminim.ama benim alacak durumum var durumum olmasa bile yine ben alirim sonucta cocuk yapmaya karar.verdiysek herseyini karsilama.durumunu da hesap etmisimdir. Bunlari duydukca, dusundukce valla sinirden midir nedir sancim oluyor, yani ben boyle.bir talepde gitseydim oyle.bir dusuncem olsaydi ben eltime rahatlikla soylerdim derdim, abla kiyafetlerini atma bana ver bebegime giydireyim, yada mama sandalyeniz bosta suan birine vermeyi dusunuyorsaniz bana verir.misiniz diye ben soylemesini bilmezmiydim ki bilirim elbet.
Kibar bi dille istemediğinizi söyleyin haklsınız bende imkan varsa özellikle ilk çocukta ikinci el kullanmak istemem kimsenin karışmaya hakkı yok düşüncenize saygı göstermeliler

İlk bebek müthiş hevesli heyecanlı sizi anlıyorum ama fuzili masraf çok yapıyor insan. Şöyle düşünün o alacagın ız şeylerin parasını çocugunuza hesap açın orafa biriktirin geleceğine yatırım yapın. İnanın eskimeyen eşyalar ve çok pahalı lar demez ama tabi yinede siz bilirsiniz

Merhaba arkadaslar

Siz de yazmışsınız ağzımı açmadım diye. Neden? Niye susuyorsunuz?

Bizim ailede bir bebeğe veya küçük çocuğa alınan kıyafet bile üç el değiştirmeden çöpe atılmaz. Hele ailede beşik, mama sandalyesi falan olduğu halde yeni alan olursa deli mi ne diye bakariz acikcasi. Yepyeni gıcır gıcır ürünler sonuçta ne gerek var tekrar alıp hem israf yapip hem evde gereksiz yer kaplamaya. İşi biten siradaki kullaniciya devreder ürünü:)
Böyle diyince akla maddi imkansizlik mı var acaba diye gelecek belki ama alakası yok. Bu kuzenlerin zıbınlarıyla büyüyen çocuklar okul çagina gelince kolejlerde okutuluyor diyeyim.

Kötülüğüne dememisler . Kibarca ilk cocuğum hevesim var herseyin yeni olmasıni istiyorum ve ben seçmek istiyorum diyebilirsiniz.
Ben şahsen ilk çocuğumda hastane çıkışı ,bebek.arabası ,odası ve bi kaç parçayı sıfır kendim aldım ..geri kalanını kardeslerimin çocuklarından giydirdim. Beğendikçe aldım evet ama yeğenleriminkini de giydirdim. Hatta onlar almış heves edip birde ben aldım üstüne çocuğumun değişik değişik şık kaliteli güzel de giyindi. Ben o kadar parça almaya kıyamaz o kadar çeşit ve o kadar güzel özel kombin yapamazdim malum bebek Eşyaları çok pahalı . Ve sureklı buyuyorlar.
Şuan 2.cocuğum hamileyim ona ozel sadece hastane çıkışı alıcam oda 5 li olanlardan. Almamın sebebide ileride o da cocuğuna ani olarak verir ya da hatıra saklar diye. Başka hicbirsey almadım inanın .
Onun yerine çocuklarıma farklı ihtiyaçlarını alıyorum ..propolis gibi ,doğal yiyecekler doğal deterjanlar gibi . Kitaplar oyuncaklar Vs . Ya da kenarimiza koyuyoruz çocuklarımız için ..

Demem o ki eltinin eşyalarını kullanmak istemiyor olabilirsin aranızda ki samimjyete ya da yapıniza göre.
İlk olduğu için heves de olur mantıklı ya da değil sizin kararıniz. Ama ileride göreceksinizkı yediği helal ,giydiği haram derler ya aynen öyle .. ilk zamanlar okadar çok buyuyorlar ki .. Her ay her ay zor oluyor .. bebek Eşyaları da malum çok pahalı guzel giyinsin istiyorsaniz.
Butceniz varsa mutlaka oda yapın sadece beşik le olmuyor ,dolaplar önemli olan .. dolabı ayrı besiğı ayrı almak ise daha masrafli oluyor. Hatta kendi odan için ekstra park yatak Vs bakmalisin.

Merhaba arkadaslar

Lütfen takmayın iyi niyetle söylemiş benm eltim de direk bebek arabasını sana veririm dedi bayıla bayıla kabul ettm çok pahalı şeyler gerçekten.Eltinizin zamanında kendi evladına özenle aldığı bazı kıyafetleri az giyildiyse siz de alıp kullanabilirsiniz pekala ne var bunda.Kendi beğendiklerinizi de alırsınız oda da yaparsınız bebeğinize tamam diyin sonra bildiğinizi okursunuz boşverin güzel geçinin gitsin hamileyken kimseyle kötü olup kalp kırmayın.

Merhaba arkadaslar

Onlar oyle konuşurken sende ilk bebegim sonucta herseyi yeni ilk olsun istiyorum dersin olur biter bosuna sinirlenmissin

Benim de bir çocuğum var. Hamileyken bize kimseden bir çorap dahi gelmedi. Benim çocuktan büyük bize eşyasını verecek samimiyette kimsemiz yoktu ve çok şükür gelirimiz iyi mesleğimiz saygın olduğu için olsa da ihtiyaçları yoktur diye düşündüler eminim. Neyse çocuk doğdu, bir süre sonra beşiğini travel sistem bebek arabasını mama sandalyesini oyun halısını bir sürü kıyafetini türlü türlü oyuncaklarını hep dağıttım. Demem o ki heves edip aldığımız şeyler hep israfmış. Hadi kıyafeti geçtim, başkasının mama sandalyesinden bebek arabasından kimseye zarar gelmez. Hayır benim ilk çocuğum var param da var ikinci el eşyaya layık değil benim çocuğum demek biraz şımarıklık geliyor bana.Markalar da biliyorlar bazı kadınların bu şımarıklığını her şeyi abartıyor da abartıyor.
Benim bir çocuğum daha olsa ikinci ele biraz daha ağırlık veririm diye düşünüyorum.

Kendimi yerinize koydum,yeminle kayınvaldeme dönüp bir bakışım yeter...saniyesinde geri tepmezse yeliz değilim...tepkinizi koyun...

Kıyafete bir şey diyemem ama mama sandalyesi ve bebek odası konusunda haklılar bebeğiniz büyüdüğünde nereye tıkıştırıyım bu eşyaları diye düşünmeye başlicaksınız. Bebek odası bana çok saçma geliyor bebek ne anlar odadan eşyadan ki ben bebeğimi başka bir odaya yatırıp kendim ayrı bir odada yatamazdım sanırım. Oda takımı alma sade beşik al denmesini şaka gibi bulmanız abartılı bir düşünce bana göre hele de böyle bir şey olabilr mi demeniz🤭 neden olmasın🙂

Diğer hanımların yazdığı gibi hevesinizi çok iyi anlıyorum 😍 2 çocuğum var ve şöyle diyim, bebiş en az 6 ay zaten beşikte senin yanında oluyor gece emzirmeden dolayı :) odası olsa bile yine puset tarzı küçük bir beşikte yine yanında.

kıyafete ve diğer eşyalara gelince, ben hepsini yeni almiştim ve nasip oldu, 2. Bebeğimede kullanıyorum❤️

Merhaba arkadaslar 4.5 aylik bir kizim var bu ara letgodan surekli bumbo bakiyorum. Ama turkiye'de satisi olmadigi icin ikinci eller karaborsa olmus😁 gecen gun azmettim 80 ile tek tek baktim bir tane bulmustum ki tepsisiyle beraber cok uyguna o da kargo ile ugrasmak istemedi. Buradan sesleniyorum sevgili anneler elinde tepsili bumbosu olan ve insafli bir fiyata satmak isteyen olur mu 🙏

Kiyafet almazdim basksindan ama mama sandalyesi yurutec gibi basit seyleri alabilirsiniz yada saglam guzel bebek arabasi varsa ne varki bunda ? Hepimiz boyle buyuduk sonucta bunlar normal seyler :)

Kiyafet almazdim basksindan ama mama sandalyesi yurutec gibi basit seyleri alabilirsiniz yada saglam guzel bebek arabasi varsa ne varki bunda ? Hepimiz boyle buyuduk sonucta bunlar normal seyler :)
bebek arabasini zaten en fazla yuruyene kadar kullaniyorlar onda da kucuk cocukla ne kadar disari cikilabiliyor zaten.
benim kizim kis cocuguydu gazliydi da 7 8 aylikken yaz geldi 3 4 ay disarda olmamiz gerektikce kullandik toplasaniz 20 kez binmemistir cocuk sonra yurumeye basladi arabaya bidaha bindiremedik.
1.5 senedir depoda kutusunda duruyor.
abimin cocugu oldu bir cocugun herseyini karsilayacak kadar kaba esyam var ama 0 alacagiz dediler onunkiler onlarin depoda bekliyor bizimkiler benim depoda bekliyor
kimsede istemiyor neden 0 olacakmıs.
5 ay kullanacagiz diye bazi seyler hem cok gereksiz hemde fuzuli derecede pahali cidden.

Back
X