İkinci Çocuk

senem yavuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2007
5
0
86
42
Ankara
2.5 yaşında tam beter çağında ikinci çocuk lazım mı bu dünyaya bu susuzluğa bu sabırsızlığımıza ......... kardeş şartmıdır?

bELLİ Kİ BİR BIKKINLIĞIN VAR NEDEN 2. ÇOCUĞU SORGULUYORSUN BİRAZ KENDİNE ZAMAN VER BENCE DAHA ÇOK ERKEN .HELE BİRDE SANA DESTEK OLACAK KİMSE YOKSA 1.ÇOCUĞA DA SANADA YAZIK

merhaba senem bende aynı soruyu kafamda binlerce kez düşündüm ama benim oğlum henüz 1,5 yaşında şu anda olmaması kararına vardım senin duyguların nasıl gerçekten istiyormusun yoksa istemiyormusun yoksa hayat şartlarımı...

bende senin gibi düşünüyordum ama ikincisi olduktan sonra iki kardeşin birbirlerine olan sevgilerini (tabi kavgalarıda unutmamak lazım) gördükçe iyiki doğurmuşum diyorum, hiç olmazsa hayatta tek kalmayacak başı sıkışınca yardımına koşacağı bir kardeşi olacak

benimde iki çocuğum var
ikincisi için ara verdim ama
hiç pişman olmadım
bence birinci olduktan sonra ikinci şart canım

canım benim 3 tane var ve sık da oldular
ben çocukların tek büyümesine karşıyım kardeş sahibi olmak çok güzel bir duygu
zamanını sen bilirsin ama çocuğunu bu duygudan mahrum bırakma
birde düşün biz olmadığımız zaman çocuğumuz zor günlerinde kime gidecek tabiki varsa kardeşine
benimkiler sık oldu hiçde pişman değilim şimdi üçü arkadaş
bence sende 2. arayı fazla açmadan yap inan bana pişman olmayacaksınhihoyyyt

bende bunu çok düşünüyorum:uhm:zor bir doğumdan sonra zor bir çocuğum oldu çok yaramaz ve bir o kadar akıllıa.sçok yordu beni gözümü korkuttu ama kardeşsiz bırakmak da istemiyorum tabi zamanı vara.s

1 kız annesiyim. kazayla hamile kaldım ve doğurdum kızımı. eşim kızım 6 aylıkken vefat etti. açıkçası 1 de oğlum olsun isterdim. annem-babam vefat ettiğinde, eşim vefat ettiğinde hep ablamla kenetlendik. kızımı tek bırakmak istemezdim ama şartlar bunu gerektirdi. fikrimi sorarsanız 2 ideal...

3 yaşında bir oğlum var.çok zor bir hamilelik geçirdim ve sorunlu da bir bebekliği oldu oğluşumun ama eşimin tüm karşı çıkmalarına rağmen şu an hamileyim.bazen kendimde bu cesareti nasıl buldum diye şaşıyorum çünkü hamileliklerim 9 ay boyunca berbat geçiyor ama Allah çocuklarıma sağlık versin ve sağ salim doğmayı nasıp etsin hayırlısıyla.ben hep niye 3 kardeş değildik diye üzülürdüm kendimden 6 yaş büyük bir abim var ve pek yakın olamadık belki daha yakın (yaşça) olsaydık yada kız kardeşim olsaydı daha da iyi olurdu.çok çocuklu ailelere hep imrenirim.babamda tek çocuk ve bildim bileli bayramlarda ağlar...

bende vazcaymış durumdayım 2.çocuk kararından

inanılmaz yaramaz bir oğlum var 2 yaşında

ben aralarını çok açmayayım dedim ama.hiç olacak gibi değil

burdada yanlızım annemler istanbulda.yardım edecek kimse yok bana

2.çocuğu rafa kaldırdık

belkide hiç yapmayacam

aynı dert bendede var.ama annelik rastgele olmamalı insan kendini ne zaman hazır hissederse o zaman onu dünyaya getirmeli diye düşünüyorum.dünyaya gelecek olanın tüm yaşamını annem beni tereddütle doğurmuş fikriyle yaşayacak olması beni korkutuyor.ters en ufacık bi hareketinde 'bak işte beni istemiyor'diye düşünmesin.

benim oğlumda 3,5 yaşında şimdiye kadar 2. yi asla düşünmüyordum şimdi olmalı diyorum ama aynen seni gibi düşünüyorum bu dünyaya 2. çocuk şart mı bu ülkeye,bu sinirliliğime ,....

benim oğlum 1 yaşında daha erken 2.çocuk için karar vermek ALLAH izin verirse oğlum 4 yaşındayken düşünebilirim hayırlısı tabi.Biz 2 kız kardeşiz yanımda değil uzakta varlığını bilmek güzel kardeş önemli bencillik yapmamak lazım

Slm hepinize o acabalar hiç bitmez ki arkadaşlar benim oğlum 8 yaşını bitiriyor ben bile hala acaba diyorum bir yandan istiyorum artık gerekli diyorum bir yandanda hangi ortama çocuk istiyosun diyorum bu sene iice bu konu beynimi yoruyor . Yaş 30 artık ilerde keşke demek istemiyorum çalışan biri olarakta eve kapanma fikri beni mutsuz edecek gibi geliyor . Yarın bu dünyadan gittigimde oglumu tek başına bırakmakta istemiyorum karma karışıgım anlıcanız :1no2:

ikinci çocuk fikri benimde çok ama çok düşündürüyor benim oğlum 7 yaşında oldu(Allah cümlemizin yavrusuna uzun ömürler versin)ben hersene 2.bir çocuk düşünürüm sonra vazgeçerim bu böyle gider çocukları çok ama çok seviyorum ama 2. bir çocuk yapmaya cesaret edemiyorum ama kardeşlik dünyadaki en mükemmel duygu ama o kadar çok düşünüyorum ki hem maddi manada hemde manevi manada bide işin ilginç yanı ya yaşımda 30lara yaklaşıyor artık ama bilmiyorum eşime kalsa tek çocuk eniyisi ama yavrumuda tek büyütmeye hakkım yokmuş gibi düşünüyorum vallahi benden sonra evlenenler 2. çocuğu çoktan yaptılar büyüttüler bile ben hala cesaret edemiyorum beni yolda gören arkadaşlarım beren sen daha düşünmüyormusun diyip duruyorlar
bide ben çalışıyorum zaten vede yavrumu büyütürken bile o kadar zorlandımki hem iş hem bebek kimsede yardımcı olmadı bebeğim kreşlerde büyüdü artı o kadar afacan bir bebektiki halada afacanlık tam gaz gidiyor
ama bebek bence harika ama cesaret işşi 2.bir bebek bence

kardeşsiz olmaz tebiki 1 kardeş şart
biz 5 kardeşiz en ufak bi sorunum olduğu zaman hemen ablalarıma koşuyorum sırlarımı paylaşıyorum
insanın kendi kanından kendi canından bi destekçisi olması kadar güzel bişey yok
benim kızım 8 yaşında tedaviyle oldu
doğduğu günden bu zamana kadar hiç korunmadık 2. bebiş olmuyo
geçen sene tedavi gördüm yine olmadı
kızımın başı sıkıştığında veya mutluluğunu paylaşacak bi kardeşi olmadı
bu topiği görüp yazılanları okuduktan sonra 2. bebiş için tedaviye kaldığım yerden devam etme kararı aldım
birde son olarak kızımın kardeşi olanlara ne kadar imrenerek baktığını gözlemledim çok buruk bu konuda
allah sağlıklı sıhhatli versin ama ikincimide kız istiyorum iki bacı iki arkadaş olsunlar diye

ben bir ara çok istiyordum 2. çocuğu,o dönem ben isterken eşim istemedi,şimdide o istiyor ben istemiyorum,korkuyorum aslında ben birazcık,oğlumu tek başıma büyüttüm eşimden bu konuda pek destek görmedim,bana yardımcı olacak kimsede yoktu,çocuğun herşeyinde yalnız kaldım,birde çok yaramaz ve hareketli bir çocuk,2 çi bir çocuk yaparsam ona bakamam 2 tane çocukla başa çıkamam diye korkuyorum,eşim sadece işe gider ve gelir hiç bişeyle ilgilenmez,o nedenle onada güvenemiyorum,biliyorum ki 2. olunca onda da hiç yardımcı olmayacak bana,bir hafta uykusuz kaldığımı eşimin umurunda bile olmadığını çocuk onu uyutmadığı zaman bana bağırıp çağırdığını bilirim.eşim dışarda gezip tozarken ben çocukla evde kalmak zorunda kaldım,çocuk hasta olacak diye hiç bir yere götürmüyordu, oğlumda zaten kesinlikle kardeş istemiyor,hatta kendinden küçük çocuklarla birarada bile bulunmak istemiyor.
insanın kardeşi olması güzel bişey ama içinde bulunduğun şartlar önemli bakabileceğine inanıyorsan yap,ama bu aralar ben kendime güvenmiyorum bu konuda,zamana bıraktım

bencede hiç iyi değil tek çocuk..bende tek çocuğum..kesinliklede tavsiye etmiyorum arkadaşlar..ikinci çocuk olmalı muhakkak..kardeşlik duygusunu yaşamalılar..yanlızlık çok zor...o yüzden bende hep iki çocuğum olsun diye dua ettim Rabbime...çok şükür ki verdi..beş yaş araları var..sürekli kavga ediyolar..ama bazende çok iyi geçiniyolar..işte kardeşlik budur..o duyguyu yaşamak çok güzel bence ..ben hiç yaşayamadım o duyguyu....ne olur ..çocuklarınızı tek bırakmayın....

çok zor bır karar bence.ilk çoçuğu kendımız için 2.çoçuğu 1. için yapıyoruz.gurbette yalnız buyutmek çok zormuş nasıl yaparız bılmem.canım kızım daha yaşına bıle gırmedı.buyuk bır sorumluluk kafayı yemek uzereyım 2.olursa ne olurum ne dersınız?tımarhanelık mi?ıyıkı kardeşim var.kafam karışık benımde...çok zor nasıl bakıcam yaaa????

Back