• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci cocuk mu ? kurtaj mi ?

ozgozde

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2011
16
7
38
46
Hanimlar oncelikle belirtmek isterim ki lutfen konuya dini yonden yaklasmayin. Dinen kurtajin anlamini biliyorum bu sebeple lutfen deneyim ve fikirlerinizi paylasin. Simdiden tesekkur ederim. Istanbulda yasiyorum ve yedi aylik bir oglum var. Yanlislikla ikinciye hamileyim ve 36 yasindayim . Calismaya baslamayi ve ikinci cocugu yapmamayi dusunuyordum ki test ile hamile oldugumu ogrendim. Kafam cok karisik uyku uyuyamiyorum. Konuyla ilgili fikir ve deneyimlerinizi bekliyorum.

Hanimlar oncelikle belirtmek isterim ki lutfen konuya dini yonden yaklasmayin. Dinen kurtajin anlamini biliyorum bu sebeple lutfen deneyim ve fikirlerinizi paylasin. Simdiden tesekkur ederim. Istanbulda yasiyorum ve yedi aylik bir oglum var. Yanlislikla ikinciye hamileyim ve 36 yasindayim . Calismaya baslamayi ve ikinci cocugu yapmamayi dusunuyordum ki test ile hamile oldugumu ogrendim. Kafam cok karisik uyku uyuyamiyorum. Konuyla ilgili fikir ve deneyimlerinizi bekliyorum.

çok kişisel bir durum.. çalışmaya ne kadar zorunlusunuz, yardım edeniniz olacak mı bilmiyorum ama eğer imkan varsa bence 2 çocuk harika bir durum.. ilerde 2. düşünebilirsiniz erken gelmiş hiç mi imkan yok.. benim ablamla aram 18 ay.. annem çok zorlanmış ama iyiki göze almış da ben olmuşum:) eşiniz ne düşünüyor..
kızım 27 aylık 2. ne zaman olur olur mu olmalı mı diye düşünmekten yorulup bazen kaza ile olsa da olsa diyorum:)
karar vermek çok zor ama olmuşken allah yardımcı olur büyütürsünüz 2 evladınızı birlikte diye umut ettim..

İşe girmeyi biraz daha erteleyebilecek gibiyseniz bence iki çocuğunuzun arasında az bir yaş farkı olması güzel olur. Hem okulda birbirlerine destek olurlar, hem yaşları gereği arkadaş gibi büyürler.
Ama tabii şu da var, ikinci çocuk olduktan sonra kesinlikle işe dönemem, bu da beni mutsuz eder diyorsanız o zaman iyi düşünün.
Ama iki çocuk iyidir bence, biz de iki kardeşiz, evladım yok bilemiyorum, ama insanın kardeşi olması kadar güzel bir şey yok.

Yaşınız doğurmak için ideal olan son yaşlar. 40 dan sonra doğum yapmaya cesaret edebilecekmisiniz ? Madem olmuş bırakın beraber büyürler.

planlarını bir kac sene daha erteleyebiliyorsan ertele canım, Rabbimin bir bildiği vardır, ben çok isterdim peşpeşe buyusunler ama ekonomik kosullar bu zamana kadar bekletti. şimdi 2. ve 3.nün arasını açmadan yapmak istiyorum, eğer 2.ye hamile kalabilirsem hiç korunmıycam 3. ne zaman gelirse kabulum, erken ya da geç...

zaten yaşın da 36 gebelik şansını yakalayabileceğin son 4 sene var önünde, bak nerdeyse 1 sene olacak hamile kalamadım ikinci bebeğime...

kalbinle karar ver....

Canim senin kararın ama fikrimi belirtmek istiyorum yanlış anlamazsan tabiki. Yaşın bayagi varmış. Hani bunu aldirsan belki ileri de bi bebeğin olmaz.sonra çok pişman olabilirsin.farzetki şimdi ikiz bebeklerin var napicaktin.bide böyle düşün. Aldırma ikiz gibi buyurler...evlat herseyden daha önemli. Ben 3 yıldır evlat hasreti çekiyorum Rabbim bu duyguyu bizlerede nasip eder inşallah.

eğer çalışmaya mecbur değilsen yada izin hakkın varsa aldırma ikiz gibi büyürler sonra çok pişman olursun çocuğun büyüyüp kardeş diye yalvarmaya başladığında sende üzülürsün...

Istemedigin hiçbir şeyi yapmaya mecbur değilsin. Bu senin kararin. Gerçekten ne istediğini düşün. Bugün ya da daha sonraki bir zamanda 2. çocuk istiyor musun yoksa sadece tek cocuk mu istiyorsun? Tekrar hamilelik donemini yasamaya hazir misin ya da bunu istiyor musun? Sana bu süreçte destek olacak birileri var mi yaninda? Isini, mesleğini bilmiyorum ama, bir kariyer hedefin var mı? ya da tekrar calismak istiyor musun istemiyor musun? Calismak istiyorsan işe tekrar baslamayi biraz daha ertelemek is hayatını sekteye ugratacak mı yoksa etkilemez mi? Tekrar is bulman zorlasacak mi v.s? bence kendine bunun gibi sorular sor. Kararını kendin vermelisin çünkü cok kisisel bir durum.

bak ben bir yıldır uğraşıyorum bebeğim olsun diye
Allah sana hemen 2. mucizeyi nasip etmiş ne kadar şanslısın. muhakkak zor olur ama Allah verdiğine göre sende bu güç var

Bence bebek bi mucize ve ilk döllenme olduğu anda canlı bunu unutmayın
Buyuturken evet biraz zorlanabilirsiniz ama ikisi bi arada çıkmış olur
Tabi maddi anlamda calismaya ne kadar mecbursunuz bilmiyorum ama ben sizin yerinizde olsam bebegimi kaybetmeyi göze alamam

Kendimi sizin yerinize koydum. İşin içinden çıkamadım. belliki maddi olarak çalışmak zorundasın. Aileden biri yok mu sana yardımcı olacak.

madem oğlun 7 aylık bence bu sana ihtiyacı var demek fikrimi sorarsan ikinci bebişi de doğur ikiside ele avuca gelince çalısırsın ;) hem bebek kısmetiyle gelir derler biraz borca gir yavruna kıyma derim :KK46:

Doğumdan sonra 1 sene zorlanacaksınız, sonra zamanla oturacak herşey . Sizden habersiz sizi seçmiş meleğiniz, habersiz gelmiş .
Abisiyle beraber büyümesine , sizden sonra can yoldaşı olmalarına izin verin bence .

Hakkınızda hayırlısı olsun .

Merhaba,
bebeği ufakken hiç planda olmadan hamile olma düşüncesinin anne için ne kadar zor olduğunu ablamdan biliyorum.
ablam hamileliginin ilk 4 ayını sadece ağlayarak geçirmişti, istemediği için.
...ama bebeği doğduktan sonra o ağlayarak geçirdiği dört ayı için çoook pişmanlık gözyaşı da dökmüşlüğü var.
sonradan o iki bebeği birbirinin en iyi arkadaşı oldu.
ve ilk oğlundan sonra davetsiz gelen bebeği, ablamın biricik kızı oldu :)

haddimiz değil akıl vermek... ...ama bir çocuğa bırakılabilecek en büyük miras kardeşken... ...yaşınızı da hesaba katarak, sizin için hediye olarak bahşedilen bu bebek, oğlunuzun kardeş tadını tatması için belki de son bir şansken... ...en önemlisi belki bu bebeği doğurmaya karar verdiğinizde, ona yıllar sonra "seni çok istedim annecim" cümlesini dolu dolu söyleyebilmeniz için... bir kere daha ne olur dikkatle düşünün ne istediğinizi... ve bu bebeği istemediğiniz fikrini aklınızdan çıkarın, doğurmayacak bile olsanız.

Aslinda sanirim manevi destege ihtiyacim var , yazdiklariniz iyi geldi oncelikle cok tesekkur ederim hepinize. Esim bebegi istiyor ama ailem aldirmamdan yana , cok zorlanacagimi dusundukleri icin , oğlum dogdugunda cok yardimci oldular ama artik laf isiterek yardim almak istemiyorum , en ufak soz bile incitiyor bu yastan sonra . Benimse en buyuk korkum kurtajdan sonrasini unutamamak ,vicdan azabi. Ikinciye haksizlik olacak ama calismaya mecbur olacagim tek maasla iki bebek helede istanbulda cok zor. Annem oglana yazik olacak cocuklugunu yasayamicak abi olacak hemen diyor ,pedagoglarda en az iki yas olmali diyor tereddütlerim bunlar . Yıllar sonra kız mı olurdu erkek mi acaba diyeceğim , aklımdan hiç çıkmayacak biliyorum ama bebeklerime iyi bir gelecek de vermek istiyorum. Herkese desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Bu sitenin önemini ve yazanların desteğinin değerini bir kere daha anladım. Hepinize tek tek teşekkür ederim :) iyi ki varsınız...

Annem bana hamile kaldığında abim 9 aylık ablam 3 yaşındaymış. Annemde beni aldırmak istemiş ama babam doğmamı istiyormuş. Anneme para vermiş ister bayram alışverişini yap ister bebeği aldır karar senin demiş. Annemde beni aldırmaya karar vermiş. Ama ablam "ne zaman bayramlık alıcaz anne" diye sorunca annem ablama kıyamamış ve o parayla bayram alışveriş yapmış ve beni doğurmuş :) yani ablamın bayramlığına doğmuşum :)) ama annem iki kezde kürtaj olmuş. hala üzülüyorum diyordu geçenlerde.

Canim bence kiyma bebegine ikisini birlikte buyut bir cocuga verilecek en iyi hediye kardestir. Zorlanacaksin belki ama sabret yavrularinin gozlerine bakinca herseyi unutursun. Aldirirsan cok pisman olursun Rabbim sana bu hediyeyi gondermisse vardir bir bildigi.

Cnm ilerleyen zamanlarda oglun mutlaka bir kardes isteyecek benim bir oglum var ve okadar pismanimki pespese yapmadigima yavrum hep kardesinin olmasini istemistir su anda 13 yasinda ve hala kardesinin olmasini istiyor benim basimdan saglikla ilgili problemler gecti buna ragmen su an ikinci bebegimin olmasi icin ugrasiyorum bu benim tecrubelerim sadece ama keske demeden once iyi dusun derim

Back