- Konu Sahibi Uzaylihamsi
-
2 çocuğumu kaybettim 1 erkek 1 kız ,inanın şimdi düşünüyorum da çok cahilmişim, Allah çok sıkıntı çekeceğimizi mi gördü aldı bilemedim orası tartışılır , ev yok eşim askere gitmemiş düzenli bir işimiz yok vs vs, evliliğimizin üzerinden 10 yıl geçmişti evimizi aldık , işimiz çok şükür garantilendi ,1 oğlum oldu şükürler olsun,aradan 10 yıl daha geçti 2. yi bende düşünemiyordum sürekli buradaki yorumları okuyup durmadan erteledim geçen yıl kızıma kavuştum ,Allah 1 kız bir erkek aldı ,1 kız bir erkek geri verdi ,üzerine kendime araba aldım,maddi olarak zorlanacağımı düşünüyordum ama harcamalarımı ona göre yapıyorum ,önceden her şey oğlumun üzerine kuruluydu şimdi 2. oldu bu sefer her harcama eşitlenmeye başladı 1 ay kıza alışveriş yapıyorsak ertesi ay oğluma yapıyoruz pişmanmıyım asla ,akşam işten gidince onların birbirine sarılmasını görünce bütün sıkıntılarımı unutuyorum.
Bende 2. Yanlışlıkla olmasa asla yapmazdım dedim bu bahane değil yalan da değil doğurganlığın yüksek olması ile alakalı korunarak hamile kalsam bile kürtaja sıcak bakamamakla alakalı. bunu bu şekilde ifade etmen anlamsız olmuş. Sanki biz yapıyoruz ama sen yapma demişiz gibi bi hava yaratmışsınız... cümle açık ve net bile bile 2. Yi yapmazdım cesaret edemezdim demek oluyor.Bu soruya sadece siz cevap verebilirsiniz, herkesin hayattan beklentileri farklıdır çünkü. Kimisi senelerce tatile gitmese de olur kimisi tatilimden harcamamdan kısamam der. Mesela yeni evli sayılırım şuan çocuk düşünmüyorum ama yapmaya kendimi hazır hissedersem ve Allah da nasip ederse tek çocuk değil iki çocuğum olsun kardeşlik duygusunu tatsınlar istiyorum. İlerde bu düşüncem ne olur bilemen tabiki, insan içinden geleni yapmalı.Her kardeş de hayırlı olmuyor etrafta neler görüp duyuyoruz ama hayatta hiç bir şeyin garantisi yok ki. Bu benim düşüncem mesela, kimisi de varımı yoğumu tek bir tanesine harcayıp onu en iyi şekilde yetiştireyim der.
Diyeceğim o ki bence kalbinizin sesini dinleyin, burda aman 2.yi yapma diyenler ya yanlışlıkla hamile kaldım yoksa yapmazdım der ya eşim zorladı bana kalsa yapmazdım der. Ama bu hayatı siz yaşayacaksınız ve çocuk istediğiniz halde 2.yi yapmazsanız ilerde yaşayacağınız pişmanlık sizi yer bitirir. En küçük kardeşim olacağı zaman ergenlik zamanlarımdı ve o kadar annemin üstüne gitmiştim ki istemiyorum zaten bir kardeşim var diye. Şimdi düşünüyorum da ne kadar üzülüyorum annemi üzdüğüm için. O kardeşim şimdi benim canım ciğerim,Allah uzun ömür versin hiç birşeye değişmem onu. Belki büyürken maddi manevi zorlanıyor insanlar ama bunun altından kalkabileceğine inanıyorsa insan 2. çocuğu yapabilir. Hani 3 ve daha fazla çocuk büyütmek bu hayat şartlarında gerçekten zor ama 2 çocuk bence normal.
Burda çoğu kişiye aman niye hamile kaldın diyoruz, kimine ilk çocuğunu bile niye doğurdun diye yorum yaptığımız oluyor, hatta kendin annelik duygusu tatmak için masum yavruları niye kendi zor hayatınıza dahil ediyorsunuz dediğimiz oluyor. Ancak bu hiç işi gücü olmayan eşi çalışmayan insanlar için geçerli. İki çocuğa yetecek maddi durum varsa eşinizin işi gücü yerindeyse karar size kalmış 2.cocuk yapılabilir bence.
Sizin mesajınızı okumamıştım, ama dediğiniz gibi biz yapıyoruz ama sen yapma niyetiyle aman çocuk yapma diyen çok insan var. Yada kendi şartlarını düşünerek karşısındaki insanın da aynı şartlarda çocuk yapabileceğini düşünüp benim durumum var yaptım sen yapma kafasında olanlar da var. Yada 2.yi istediği halde eşi istemediği için hamile kalmayan sonra yanlışlıkla olunca sevinen de var, zaten istiyordum diye. Ama bunu dürüstçe söylemeden yanlışlıkla oldu yoksa yapmazdım diyenler var mesela.Ben genel olarak böyle insanlarla karşılaştığım için onu kastettim, direkt sizin durumunuzda olanları hedef alarak söylemedim.Bende 2. Yanlışlıkla olmasa asla yapmazdım dedim bu bahane değil yalan da değil doğurganlığın yüksek olması ile alakalı korunarak hamile kalsam bile kürtaja sıcak bakamamakla alakalı. bunu bu şekilde ifade etmen anlamsız olmuş. Sanki biz yapıyoruz ama sen yapma demişiz gibi bi hava yaratmışsınız... cümle açık ve net bile bile 2. Yi yapmazdım cesaret edemezdim demek oluyor.
Şu yazdiginiz milyonlarca kez begenmek istiyorum! !çok doğruBu durumda ikinci cocugu yapmak maddi manevi zorluklarin katlanmasi demek olur goz gore gorede bunu yapmak dogru gelmiyor bana sirf kardessiz kalmasin diye hayati daha zorlastirmanin manasi yok
Valla ben de kardeş sahibiyim. Fakat hiç bir sıkıntımda onu ilk olarak aramam. Arayamam. El denen arkadaşlar her zaman daha destek olmuştur şimdiye kadar. Kardeş asla şart değil. Sırf kardeş olsun diye çocuk yapılmaz bence.Aklına gelen başına gelir. O yüzden kötü düşünme. Ama eninde somunda anne baba hayattan gidince geride kalanların gerçekten tutunacak bir dala ihtiyacı oluyor. Annem babam vefat etti, arayıp derdimi anlatabileceğim ablam olduğuna şükrediyorum. Evliyim ama kardeslik çok başka.
Maddiyata gelirsek ; Biz de sadece eşim çalışıyor. Ev kredisi ödüyoruz. Iki kızım var. Bir çocuğa ne masraf yapılır çok merak ediyorum. Ikinci çocuk birincinin imkanını nasıl kısıtlıyor onu da anlamıyorum. Biz şimdiye kadar böyle bir durumla hiç karşılaşmadık. Demek biz de bir sıkıntı var. Belki de daha küçükler ondandır.
Bakma kısmına gelirsek gerçekten tek başına iki çocuk, ev, iş, temizlik falan çok zor oluyor. Büyük kızım 5 yaşında ve kendi kendine yetebilmesine rağmen yine de yetişemiyorum. Oyun oynamak istiyor ama yorgun olduğum için oynayamıyorum. Bu durum çok üzüyor beni mesela.
Tek tesellim hep böyle kalmayacaklar Allah'ın izniyle büyüyecekler tıpkı bizim gibi. Hatırlayıp gülüp geçeceğiz. ❤❤❤
Haklısınız. Öyle kardeşlerde var. Ben de mükemmel kardeşlik yaşamıyorum. Yine de kardeslerim olduğu için mutluyum. Ama normal şartlar altında kardeşlik gerçekten çok başka.Valla ben de kardeş sahibiyim. Fakat hiç bir sıkıntımda onu ilk olarak aramam. Arayamam. El denen arkadaşlar her zaman daha destek olmuştur şimdiye kadar. Kardeş asla şart değil. Sırf kardeş olsun diye çocuk yapılmaz bence.
Bence bi tane yeterMerhaba arkadaslar yeni uye oldum ama yillardir takipteyim. 35 yasindayim bir kizimvar 2.5 yasinda tup bebek yontemiyle hamile kaldim.pcos hastasiyim. Ondan once bir kurumda calisiyordum ancak cikartildim dava falan actim kazandim. Yani 3senedir calismiyorum. Annem vefat ettigi ve kayinvalidemle hic anlasamadigimiz ustune onun diger toruna baktigindan cocuguma kendim baktim artik yavastan kres aramaya basladim cunku ciddi giderlerimiz var ev kira hayatimizi cok kisitladik hicbisey yapamaz olduk falan. Bebegimi buyuturken inanilmaz zorluklar yasadim manevi olarak yiprandim esimle aramiz sik sik bozuldu kavga gurultu bakinca duzeldi ama sacimda tek bir tane bile siyah sac kalmadi (abartmiyorum) hayata gec kalmislik hissi bi yandan parasizlik ve gelecek kaygisi bir yandan. Bir is gorusmesine gittim ama pek tatmin etmedi cunku cocugumu krese verip baslamak istiyorum ona duzen kurmaya calsiiyorum dolayisyla pek begenmiyorsam cikarim diyemiyorum dogru karar vermem gerek. Tum bunlara ilaveten yatirimlik bir ev almistik sehir disinda bitti sayilir ve eylul ekim gibi kiraya verebiliriz bu durumda bizi kendi kiramiz acisindan biraz rahatlatir ve esimin bekledigi bi miktar zam var toplamda hersey planlandgi gibi giderse 2000 lira kardayiz yani. Cok buyuk para degil ama rahatlatir. Tum cocuk buyuturken ki yasadigim zorluklara inat cocugumu bazen kardessiz buyutmesem mi diyorum. Evet cok zorlandim falan ama bencil miyim acaba tek cocukla kalmakla?zaten soyle bir sorunumuz var ki cocugum paylasmayi bilmiyor istemiyor sevmiyor bu ileriki surecte sorun halini alir mi?ben ikinci cocugu dogursam_ki tup bebek yaptigim icin olur mu olmaz mi bilmiyorum bile_tekrar is hayatina donmek cok zor birkac aylik surecte bile gerek yasim dolayisiyla gerek ara vermem dolayisyla cvim pek ragbet gormedi:)siz benim yerimde olsaniz ne dusunurdinuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?