• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ikinci cocuk luks mu?

Allah kimsenin başına vermesin ama ben yine de aynı fikirde değilim sonuçta ilik/organ paylaşımı yapmak istemeyebilir bir insan kardeşi diye mecbur tutulamaz ki. Bunu konu edinen bir film izlemiştim ve kardeş mecbur değil diye düşünmüştüm yine. Ayrıca yine işin ucu maddiyatta bitiyor maddi imkanınız olmasa nasıl yapılacak ki nakil... Hep görüyoruz bu tür yardım kampanyalarını...
Ooo bir toprak parçası için kardeşini öldüren var. O tipler ilik de vermez ki ölsün de tüm malı mülkü bana kalsın diye. normal bir kardeş tabiki de seve seve verir.

Ama geniş imkanlarla büyütülmüş bir çocuğun mükemmel olacağının garantisi de yok kısıtlı şartlarla büyümüş bir çocuğun da kötü biri olacağının ihtimali yok. Maddiyata bu kadar önem vermemek lazım. Çünkü kimse kimseye çıkarı olmadıkça iyilik yapmamaya başladı. Ebeveyn- evlat ilişkilerinde bile.

Tek çocuk olmanın her türlü sıkıntısını yaşamış biri olarak en az 3 çocuk istiyorum. Maddi durum konusuna gelince ise evimiz kira bir aracımız bile yok ama tüp bebek ile uğraşıyoruz.
Ailemin hep odak noktası oldum hep o kadar bunaltıldım ki her anlamda. Evimiz hep çok sessizdi, iki gün bir yere gitsem hemen arar seni çok özledik yokluğun çok belli dön derlerdi. Kendi başıma odamda bile vakit geçiremezdim çünkü evin tek çocuğu olduğum için benimle konuşmak bir şeyler paylaşmak en azından birlikte meyve yemek isterlerdi, yalnız kalamazdım.
Ailevi büyük sağlık sorunları yaşadık annem ve babam kanser ile savaştılar bu süreçte tek başıma kaldım en yakın dostlarımdan büyük kazıklar yedim yine tek başıma kaldım. Annemi toparlayayım dur babama destek olayım derken tükendim. Bir gün yanımda olup destek olan can dostumun ertesi gün işi olduğumda gönül koyamadım çünkü BENİM annem babamdı onlar. Hep bir desteğim bir kardeşim olsun istedim ama sağlık sorunlarından dolayı olmadı.
Çok yakın arkadaşımın kardeşi var hayırsızın teki. Ya böyle hayırsız evladım olursa bu hayatta kaybettim o zaman öyle mi derim.
Arkadaşlar bebek rızkı ile gelir para pul düşünmeyin geleceğinizi ve mevcut çocuğunuzun geleceğini düşünün. Yarın hasta olduğunuzda mevcut çocuğunuz “anne acil toplantım var çıkmam lazım” dediğinde ne yapacaksınız? Ya da siz öldüğünüzde o çocuk nasıl perişan olacak biliyor musunuz? Yaşamış ve yaşayan biri olarak söylüyorum ikinci çocuk İHTİYACTIR hem sizin hem de kardeşi için. Bu arada çok şükür hastalıkları atlattık ama ne çektiğimi bir ben bir Allah bilir.

Ya da siz öldüğünüzde o çocuk nasıl perişan olacak biliyor musunuz?
Katılıyorum ama önce anne babanın öleceği garantisi de yok. Gürdal ve erdal tosun kardeşler, ikisi de vefat etti mesela. Anneleri hâlâ hayattaymış. Yaşarken iki çocuğunun da ölümünü gördü kadıncağız.
10 çocuğun da anne babadan sonra öleceği garantisi yok o da ayrı bir konu tabi.

Bütün sayfaları, yazılanları tek tek okudum.
27 yaşındayım.
Evim ve arabam var. Hatta yazın gidebilecegim kayinvalidemin yazligi var. İyi bir işim var .
Eşim de çalışıyor borç yok hatta 3 hafta önce yurtdışından geldik ,gezdik , gördük. ..
2 yasinı yeni kutladığım kızım var. Kayinvalidem misler gibi bakıyor.
Başka söze gerek var mı ?
Sorunuzu cevaplayacagim.
Büyük konuşmak ne haddime; ama 2. Çocuğu düşünmüyorum.
Gelecek kaygısı taşıyan insanım.
Her istediğini almak için değil, kaliteli eğitim vermek için 2. Çocuğu istemiyorum.
Bütün enerjimi, nefesimi, maddi ve manevi olanaklarımı tek bir kişi üzerinde toplamak muAzzam bir duygu.
Sağlık ve para çok önemli şu devirde...
2. Cocugum sağlıklı mı doğacak?
Veya biz suan sağlıklıyız ya ilerde ? Kızım ve kendi adıma konuşuyorum.
Onun günahına girmek, başını oksayamamak, kaliteli eğitim alamamasi vs. Ne biliyim uzar da gider sabaha kadar bıkmadan yazarım çünkü fikrim de zikrim de budur.

Merhaba arkadaslar yeni uye oldum ama yillardir takipteyim. 35 yasindayim bir kizimvar 2.5 yasinda tup bebek yontemiyle hamile kaldim.pcos hastasiyim. Ondan once bir kurumda calisiyordum ancak cikartildim dava falan actim kazandim. Yani 3senedir calismiyorum. Annem vefat ettigi ve kayinvalidemle hic anlasamadigimiz ustune onun diger toruna baktigindan cocuguma kendim baktim artik yavastan kres aramaya basladim cunku ciddi giderlerimiz var ev kira hayatimizi cok kisitladik hicbisey yapamaz olduk falan. Bebegimi buyuturken inanilmaz zorluklar yasadim manevi olarak yiprandim esimle aramiz sik sik bozuldu kavga gurultu bakinca duzeldi ama sacimda tek bir tane bile siyah sac kalmadi (abartmiyorum) hayata gec kalmislik hissi bi yandan parasizlik ve gelecek kaygisi bir yandan. Bir is gorusmesine gittim ama pek tatmin etmedi cunku cocugumu krese verip baslamak istiyorum ona duzen kurmaya calsiiyorum dolayisyla pek begenmiyorsam cikarim diyemiyorum dogru karar vermem gerek. Tum bunlara ilaveten yatirimlik bir ev almistik sehir disinda bitti sayilir ve eylul ekim gibi kiraya verebiliriz bu durumda bizi kendi kiramiz acisindan biraz rahatlatir ve esimin bekledigi bi miktar zam var toplamda hersey planlandgi gibi giderse 2000 lira kardayiz yani. Cok buyuk para degil ama rahatlatir. Tum cocuk buyuturken ki yasadigim zorluklara inat cocugumu bazen kardessiz buyutmesem mi diyorum. Evet cok zorlandim falan ama bencil miyim acaba tek cocukla kalmakla?zaten soyle bir sorunumuz var ki cocugum paylasmayi bilmiyor istemiyor sevmiyor bu ileriki surecte sorun halini alir mi?ben ikinci cocugu dogursam_ki tup bebek yaptigim icin olur mu olmaz mi bilmiyorum bile_tekrar is hayatina donmek cok zor birkac aylik surecte bile gerek yasim dolayisiyla gerek ara vermem dolayisyla cvim pek ragbet gormedi:)siz benim yerimde olsaniz ne dusunurdinuz

İnandığın şeyi yap.

Burda sana 2. Çocuk lüks diyenler 3ü 4ü yapıyolar her akşam ne konular okuyoruz.
Çok biliyo burda herkes.
İstyosan ve bakabileceğini düşünüyosan yap

2 çocuğumu kaybettim 1 erkek 1 kız ,inanın şimdi düşünüyorum da çok cahilmişim, Allah çok sıkıntı çekeceğimizi mi gördü aldı bilemedim orası tartışılır , ev yok eşim askere gitmemiş düzenli bir işimiz yok vs vs, evliliğimizin üzerinden 10 yıl geçmişti evimizi aldık , işimiz çok şükür garantilendi ,1 oğlum oldu şükürler olsun,aradan 10 yıl daha geçti 2. yi bende düşünemiyordum sürekli buradaki yorumları okuyup durmadan erteledim geçen yıl kızıma kavuştum ,Allah 1 kız bir erkek aldı ,1 kız bir erkek geri verdi ,üzerine kendime araba aldım,maddi olarak zorlanacağımı düşünüyordum ama harcamalarımı ona göre yapıyorum ,önceden her şey oğlumun üzerine kuruluydu şimdi 2. oldu bu sefer her harcama eşitlenmeye başladı 1 ay kıza alışveriş yapıyorsak ertesi ay oğluma yapıyoruz pişmanmıyım asla ,akşam işten gidince onların birbirine sarılmasını görünce bütün sıkıntılarımı unutuyorum.

Bütün sayfaları, yazılanları tek tek okudum.
27 yaşındayım.
Evim ve arabam var. Hatta yazın gidebilecegim kayinvalidemin yazligi var. İyi bir işim var .
Eşim de çalışıyor borç yok hatta 3 hafta önce yurtdışından geldik ,gezdik , gördük. ..
2 yasinı yeni kutladığım kızım var. Kayinvalidem misler gibi bakıyor.
Başka söze gerek var mı ?
Sorunuzu cevaplayacagim.
Büyük konuşmak ne haddime; ama 2. Çocuğu düşünmüyorum.
Gelecek kaygısı taşıyan insanım.
Her istediğini almak için değil, kaliteli eğitim vermek için 2. Çocuğu istemiyorum.
Bütün enerjimi, nefesimi, maddi ve manevi olanaklarımı tek bir kişi üzerinde toplamak muAzzam bir duygu.
Sağlık ve para çok önemli şu devirde...
2. Cocugum sağlıklı mı doğacak?
Veya biz suan sağlıklıyız ya ilerde ? Kızım ve kendi adıma konuşuyorum.
Onun günahına girmek, başını oksayamamak, kaliteli eğitim alamamasi vs. Ne biliyim uzar da gider sabaha kadar bıkmadan yazarım çünkü fikrim de zikrim de budur.
:KK9:

Merhaba arkadaslar yeni uye oldum ama yillardir takipteyim. 35 yasindayim bir kizimvar 2.5 yasinda tup bebek yontemiyle hamile kaldim.pcos hastasiyim. Ondan once bir kurumda calisiyordum ancak cikartildim dava falan actim kazandim. Yani 3senedir calismiyorum. Annem vefat ettigi ve kayinvalidemle hic anlasamadigimiz ustune onun diger toruna baktigindan cocuguma kendim baktim artik yavastan kres aramaya basladim cunku ciddi giderlerimiz var ev kira hayatimizi cok kisitladik hicbisey yapamaz olduk falan. Bebegimi buyuturken inanilmaz zorluklar yasadim manevi olarak yiprandim esimle aramiz sik sik bozuldu kavga gurultu bakinca duzeldi ama sacimda tek bir tane bile siyah sac kalmadi (abartmiyorum) hayata gec kalmislik hissi bi yandan parasizlik ve gelecek kaygisi bir yandan. Bir is gorusmesine gittim ama pek tatmin etmedi cunku cocugumu krese verip baslamak istiyorum ona duzen kurmaya calsiiyorum dolayisyla pek begenmiyorsam cikarim diyemiyorum dogru karar vermem gerek. Tum bunlara ilaveten yatirimlik bir ev almistik sehir disinda bitti sayilir ve eylul ekim gibi kiraya verebiliriz bu durumda bizi kendi kiramiz acisindan biraz rahatlatir ve esimin bekledigi bi miktar zam var toplamda hersey planlandgi gibi giderse 2000 lira kardayiz yani. Cok buyuk para degil ama rahatlatir. Tum cocuk buyuturken ki yasadigim zorluklara inat cocugumu bazen kardessiz buyutmesem mi diyorum. Evet cok zorlandim falan ama bencil miyim acaba tek cocukla kalmakla?zaten soyle bir sorunumuz var ki cocugum paylasmayi bilmiyor istemiyor sevmiyor bu ileriki surecte sorun halini alir mi?ben ikinci cocugu dogursam_ki tup bebek yaptigim icin olur mu olmaz mi bilmiyorum bile_tekrar is hayatina donmek cok zor birkac aylik surecte bile gerek yasim dolayisiyla gerek ara vermem dolayisyla cvim pek ragbet gormedi:)siz benim yerimde olsaniz ne dusunurdinuz
bekleyin bir düzeniniz olsun biraz ferahlayın sonra olur tabiki neden olmasın. Çocuğunuz daha küçükmüş zaten kardeşi olsa şu an herşeyi paylaşacaklar çok iyi anlaşacaklar sanıyorsanız yanılıyorsunuz.bence dar zamanda sıkıntıyla çocuk büyütmektense hem siz biraz daha olgunlaşır yavrunuzu doya doya büyütürsünüz.

tabii çocuğunuzun bir kardeşi olsa onun için ileride çok iyi olur ama..
tek çocukla bile çok sıkıntı yaşamışsınız, maddi sorunlarınız var..
iki çocukla sorunlar daha da artacak..
hem bakım hem maddi manevi yetememe sorunları..
tüm bunları hallederim diyorsanız siz bilirsiniz..
ama yıpranacağınız kesin.
aileden bir desteğiniz olsaydı belki bir nebze rahatlatırdı..

Aklına gelen başına gelir. O yüzden kötü düşünme. Ama eninde somunda anne baba hayattan gidince geride kalanların gerçekten tutunacak bir dala ihtiyacı oluyor. Annem babam vefat etti, arayıp derdimi anlatabileceğim ablam olduğuna şükrediyorum. Evliyim ama kardeslik çok başka.

Maddiyata gelirsek ; Biz de sadece eşim çalışıyor. Ev kredisi ödüyoruz. Iki kızım var. Bir çocuğa ne masraf yapılır çok merak ediyorum. Ikinci çocuk birincinin imkanını nasıl kısıtlıyor onu da anlamıyorum. Biz şimdiye kadar böyle bir durumla hiç karşılaşmadık. Demek biz de bir sıkıntı var. Belki de daha küçükler ondandır.

Bakma kısmına gelirsek gerçekten tek başına iki çocuk, ev, iş, temizlik falan çok zor oluyor. Büyük kızım 5 yaşında ve kendi kendine yetebilmesine rağmen yine de yetişemiyorum. Oyun oynamak istiyor ama yorgun olduğum için oynayamıyorum. Bu durum çok üzüyor beni mesela.

Tek tesellim hep böyle kalmayacaklar Allah'ın izniyle büyüyecekler tıpkı bizim gibi. Hatırlayıp gülüp geçeceğiz. ❤❤❤
Şu an çocuğunuz çok küçük,şu an için iyi beslenmesi dışında çok düşüneceğiniz bişey olmaz ama okula başlayınca sadece onunla kalmıyor..sporu var,kursu var,bu yıl yabancı dil kursu istiyor..bunlar sadece eğitim kısmı ve devlet okuluna gidiyor kızım..yakındaki okulu beğenmediğimiz için başka semte gidiyo,servis parası var...kardeşi olsa ikisine aynı şekilde mümkün değil yetemeyiz ve onun imkanlarından kısmak zorunda kalırız..hafta sonu kursa ,spora götür ordan sinema,tiyatro istiyo,yemek yedir bunlar hep masraf...bizim zamanımız gibi değil artık sadece okula git gel olmuyo..

bana sanki ikinci cocuk bencillik olurmus gibi geldi durumunuza baktigimda.
yari yariya paylasmak zorunda kalacak herseyi, hayatta buna dahil.
ben yapmazdim.

iki kardes olup kanli bicakli mahkemelik olan insanlar taniyorum.

Şu an çocuğunuz çok küçük,şu an için iyi beslenmesi dışında çok düşüneceğiniz bişey olmaz ama okula başlayınca sadece onunla kalmıyor..sporu var,kursu var,bu yıl yabancı dil kursu istiyor..bunlar sadece eğitim kısmı ve devlet okuluna gidiyor kızım..yakındaki okulu beğenmediğimiz için başka semte gidiyo,servis parası var...kardeşi olsa ikisine aynı şekilde mümkün değil yetemeyiz ve onun imkanlarından kısmak zorunda kalırız..hafta sonu kursa ,spora götür ordan sinema,tiyatro istiyo,yemek yedir bunlar hep masraf...bizim zamanımız gibi değil artık sadece okula git gel olmuyo..
Haklı olabilirsiniz. Su an küçükler ve zaman ne gösterir bilmiyorum.

Ikinci cocuk istememin altinda erken olecegim korkusu yatiyor. Annemi erken kaybettik bir kiz kardesimvar son bi kac aydir birbirimizi yesek de iyi bir iliskimiz var cocugumu desteksiz birakmak istemiyorum tek kaygim bu. Ama oyle zor geliyor ki tekrar basa sarmak parasizlik bunlari aklimdan uzaklastirmanin yollarini bulmaliyim aslinda
bence 2 cocuk olabilir bir sure deneyin olmazsa tup bebek

Back
X