Merhaba arkadaşlar
Normal doğumla oğlumu dünyaya getirdim. Epiduralsiz. Suni sancısız.
30 Haziran gecesi 4 gibi suyum geldi. Hastaneye geçtik hemen eşimle. Rutin kontroller yapıldı. 4 cm açılma tespit edildi. Ve odama geçtim. Sancılar 5 dk bir geliyordu. Hafif hafif girip ağırlaşıyordu. Hep ayakta çektim sancılarımı. Yürüdüm. Hareket ettim. Çömeldim. Doğruldum vs. Ebe kontrollerini devam ettirdi. Yatağa yatırıp açıklığa baktığı zaman hem sancı çektim hemde muayenenin acısını çektm ama hiç bağıramadm. Dişimi sıktm hep. O anlar çok fenaydı. Sonra üç buçuk saatin sonunda 9 cm açıklık old. Söyledi ebe. Ama sancılar 1 dk girmeye başladığında ellerimi parmaklarımı öyle ısırmışım ki doğmdan sonra mosmor olmuşlardı. Çömelip eşimden destek alırken ıkınma hissi geldiğini söyledim. Hemen doğumhaneye alıp doktora haber verdiler evinden gelmesi için. Çarala yatırdılar beni(keşke çömelerek ıkınmak istiyorum deseydim) ebe kontrollerini yaptı. Sancı geldikçe ıkın dedi. Ama ben yatarak nasıl ıkınayım biraz dikleştirin dedim. Sancı geldikçe ıkındım. Aa saçı sitah dedi ebe. Nefesimi tutup ıkınıyordum. Nefesimi bıraktığım an ebe aa bırakma bak bebek içeri kaçıyor dedi. Ama bende nefessizlkten ölecek değildim ya. Bi süre sonra nefes verip almam gerekiyordu. Neyse bi süre sonra dr hanım geldi. Aferin kızıma ıkın böyle dedi. İki üç ıkındım. Ve sonra dr nin vajinama doğru koca bir enjektörle yanaştığını gördüm. Kesecek misiniz dememe kalmadı ""kıtt"" makası attı. Sonra ıkın dedi bana ve ebeye de bastır dedi. Ebe karnıma bastırdı ben ıkındım. Ve bebeğim doğdu. Hemen kucağıma verdiler. Sonra dr elini içime soktu plesentanın düşmesini beklemeden elini bütün rahmimin içinde gezdirerek ne var ne yok toplayıp çıkardı. Tabi o anlarda ben acıdan afedersiniz böğürüyorum sanki. Dikiş faslı bitti yürüyerek odama geçtm. Bebeğimle ilgilendm.
Bir gece hastanede kaldık. Eve geçtik ama acılarım artmıştı. Yarama pansumam yapmam söylenmemişti. Dikişlerime bi baktm. Afedersiniz makatı bile kesmiş. Bunalıma girdim. Enfeksiyon kaptırmışm. Baticon gazlı bez aldırıp tekrar enfeksiyonu kuruttm. Ama o dikişlern görüntüsü.. makatta dahil kesilmesi ile tuvalete çıkmamın kabus olması. Afedersiniz gazımı bile tutamıyordum. O an bi başkası olacak yanımda diye ödüm kopuyordu. Epizyo için söylenenler... okuduklarım. Ne kadar gereksiz ve sırf dr nin rahatı için doğumu hızlandırmak için yapıldığını bilmem ama o anda karşı çıkamamış olmam ne acıydı. Artık cinsel hayatında eskisi gibi olmayacağını söyleyenler olmuş. Çok üzüldüm korktum. Eşimden iyice uzaklaştım. Dokunsalar ağladım. İlk lohusalık günlerim çok fena geçti. Şimdi 40 mızın çıkmasına az kaldı. Sma hala dikişlerim tamamiyle iyileşmedi. Ve keşke sezaryen olsaymışım diyorum.
Bebeğime Rabbim sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin ama ikinci çocuğu asla düşünmüyorum bu travmadan sonra