İkinci çocuğumda da diyafram hernisi teşhisi

Toles

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2022
5
1
16
30
Öncelikle ilk yaşadığım gebelik ile ilgili bilgi vermek istiyorum. İlk gebeliğimde 41+2 günlükken normal doğum yaptım ama bebeğimde diyafram hernisi varmış ve o zamana kadar kimse anlamadı. Sadece 7 saat yaşadı. Bunun genetik olmayacağı söylendi bize. Şimdi ikinci gebeliğimi yaşıyorum ve bebeğimde bu sefer sağ tarafında diyafram hernisi teşhisi kondu. Sezeryan olmayı geçtim sağ taraftaki diyafram hernisinde yaşama şansı daha düşükmüş. Bide beyni de su toplamaya başlamış. Yakın zamanda gen testi yaptırcam.ama çok kararsızım bebeğimi doğursam mı doğurmasam mı diye. Çünkü gözlerimin önünde acı çekmesine dayanabilir miyim bilmiyorum.

Düşük ihtimal de olsa var yasama sansı.. kac haftalıksın su an?

25 hafta olacak yarın. Doktorlar yaşasa bile sağlıklı bir çocuk olmama ihtimali %60 dediler. Orasını Allah bilir gerçi ama korkularım endişelerim de çok büyük
Dr arastırsan daha kapsamlı bı hastane baska bi ilde imkanın varsa gitsen? Bişiler yapılabılıyordur belki. 100 doktordan belkı sadece 1 i bişiler yapmaya calısır rısk te olsa

Dr arastırsan daha kapsamlı bı hastane baska bi ilde imkanın varsa gitsen? Bişiler yapılabılıyordur belki. 100 doktordan belkı sadece 1 i bişiler yapmaya calısır rısk te olsa
Hastane hastane geziyoruz şimdilik en iyi hastanelere de gittik ama bakalım sonuç ne olacak Rabbim yardım eder inşallah

bayadır girmiyorum kadınlar kulubune senin konuna denk geldim şans eseri
merhaba
benimde ilk bebegime 28+4 diyafram henrisi teshisi koydular kızıma ne olursa olsun dogurucam dedim zaten dogdu 1 hafta yaşadü vefat etti prensesim
bizde tabi ki korku hic gitmedi bir sonraki gebelikte olurmu olmaz mi diye genetik degil bu sebebi yok piyango gibi dusun dediler
hamile kaldim dogurdum cocugum 2.5 yasina geldi oglum midesini gosteriyodu acıyo diye hastaneye goturdum sag diyaframi yukarda dediler 1 yıl surudunduk hastanelerde girmedigimz cihaz kalmadi artik agrilar kusmalar gecmeyince ameliyata karar verdiler yarim saat kapali ameliyat olucak dediler sadece diyafram yuksekligiydi neyse ameliyata girdi 3 bucuk saat cikmadılar halimi tahmin edebiliyorsunuzdur zaten sonra diyafram henrisiyms fıtık karaciget arkasina saklanms ilk defa boylr birsey gordum cok zor bir ameliyatti ve ilk defa askılama yontemiyle diyaframi asagi indirim fıtıgı onardik dediler bunu soyleyenden hoca uni.hastanesinde basari bir ameliyat oldu ama şoku atlatmamız uzun surdu baya 8 gun yattık cıktık cok sukur ki oglum iyi darısı senin başına inşallah canım sag saglim alırsın inşallah kucagın Allahım kimseyi evlat acısıyla sınamasn
diyafram da delik yoktu organlar yerindeydi sadece diyafram yukari cikms fıtık karaciger arkasına saklandıgı icinde hicbir cihazda gorunmemis
ama vefat eden bebegmde delik vardi diyafram da ve organların yeri degisikti
sormak istedigin ne varsa yazabilrsin bana

@Ezmu0810 senle konuşmuştuk ben bebeğimi kaybedince. Şu an yazını görünce inanılmaz şaşırdım. Allahım şifa versin oğluna sana da sabır. Çok geçmiş olsun tekrardan.

Teşekkür ederim canım iyi dileklerin için. Benim iki çocuğumda da yırtık oldu ilki solda diğeri sağ tarafta. Çocuğunun iyi olmasına çok sevindim inşallah hayırlı bir ömrü olsun. Rabbim kimseye yaşatmasın evlat acısını. Umarım isteyen herkes sağlıcakla alsın yavrusunu kucağına.

Ayrıca genetik bir durum da olabilir. Çünkü ikinci çocuğunuzda da bu durum yaşanmış. Test yaptırıp durumu araştırma bilirsiniz. En azından bir sebebi varsa öğrenmiş olursunuz.

cok sagol canım Allah razı olsun bizde çok şaşkınız hala

Ayrıca genetik bir durum da olabilir. Çünkü ikinci çocuğunuzda da bu durum yaşanmış. Test yaptırıp durumu araştırma bilirsiniz. En azından bir sebebi varsa öğrenmiş olursunuz.
2022 de 10 haftalık bebegim kalbi durdu kurtajla aldılar genetik inceleme yapıldı bir sorun cıkmadı ama yine de baska testler icin esimden de bende oglumdan kan alındı 9 mayıs sonuc randevum var bakalım ne çıkıcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…