ikili testin ne önemi var?

kdvrkl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
85
4
ikili test sadece dowv sendromunu mu ölçüyor, riskli çıkıp can sıkıntısı yaşayanlar var kimse aldırma taraftarı olmaz herhalde. o zaman neden yapılıyor ki

ıkılı test bebegın burun kemıgı olusumu ve ense kalınlıgı gıbı onemlı bılgıler verıyor ayrıca alınan kan ıle ne kadar ıhtımalle down sendromlu olabılecegını gosterıyor. kımı doktor ense kalınlıgı ve burun kemıgı olusumu normalse kan testı ıstemıyor kımısı kan testınıde ıstıyor ve beraber degerlendırıyor. sana bebegın down sendromlu demıyor sadece olasılıklar uzerıne konusuyor. kesın bı sonuc almak ıstıyosan amnıyosentezı onerırım. benım ıkılı testım rısklıydı uclu testım normaldı amnıyosentez yaptırmadım. Allah herkesın gonlune gore versın...

peki test sonuçları olumsuz çıktığı zaman yani down sendromu ihtimalinden bahsediliyorsa, bunu önlemek için herhangi birşey yapılıyormu? yoksa bebeği aldırmak isteyenler için mi bu yapılıyor? bende yaptırmak istemiyorum Allah korusun ama bebeğimi aldırmak istemem hiçbirşekilde.yakın çevremde iki kişi tanıyorum test sonuçları kötü çıkmıştı şimdi çok sağlıklı bebekleri var.

zeynepb güzel yazmış canım.bunu da ben cevaplayayım:))
down sendromu genetik bir bozukluk kromozomlarla ilgili.şu an için önlemek mümkün değil.amniosentez en kesin sonucu veriyor eğer böylebir durum varsa önceden haberin oluyor-bilgileniyorsun.gebeliğisonlandırmak yada devam etmek ebeveynlerin kararı..
kişisel fikrim bu testler gerekli.down sendromlu çocuk sahibi olmak daha büyük fedakarlık ve de sabır isteyen bir durum hem bebek hem de aileler için.
rabbim hepimize sağlıklı ve hayırlı evlat nasip etsin:Saruboceq:

canım hepatit inde dedıgı gıbı hamılelıgı sonlandırmak yada devam ettırmek senın elınde. down sendromunu onlemenın maalesef kı bı yolu yok cunku genetık bır hastalık. yanı bebegın ılk dollenme asamasında olusan bırsey. ıkılı test,uclu test yada dortlu test sana kesın bı sonuc vermez. mesela testın sonucunda 1/500 cıkarsa bu demektır kı sen 500 de 1 ıhtımal tasıyosun. senınle aynı sartlardakı hamıleler arasında 500 bebekte 1 down sendromu gorulebılır. ama bu sensın yada degılsın buna bısey dıyemez doktor. sadece ıhtımaller yanı... eger ben kesın bı sonuc almak ıstıyorum dıyosan amnıyosentez yada kordonsentez ıslemlerı var. yok eger ben ne olursa olsun bebegımden vazgecmem dıyosan o zaman tum bu testlerı yaptırıp yaptırmamak sana kalmıs.
Allah herkese saglıklı bebekler nasıp etsın ınsallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…