İkili test Yaptırdım ama İkli Test Nedir?

Dilek_ibrahim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
16
3
37
Arkadaşlar 12. haftada ikili test yaptırdım ama ikili test ne işe yarıyor bilmiyorum sonuçları yarın alıcam ama biraz bilgi edinmek istiyorum.

bi konu buldum ama çok fazla terim var anlamadım hiçbirşey.

basit anlaşılır şekilde ne işe yaradığını ve değerlerin analizini anlatabilirmisiniz lütfen. doktorumda bişey demiyor

ya ben de haftaya yaptırıcam ama bısey sormak ıstıyorum sana ıkılı teste tek basına mı gıttın? nasıl oluyor? esının yanında olmasına gerek warmı? aclık tokluk farkedermı? umarım bebegın ıcın en ıyısı neyse o olur :) benım bıldıgım ıkılı test bebektekı anormallık ıcın yapılıyor,down sendromu falan gıbı. ama evet kesın oyle demez sadece ıhtımal yanı test sonucun. hayırlısı arkadasım umarım ıyı haberler alırsın.

kocaxımda yanımdaydı bi tüp kan aldılar sadece sonucuda 2-3 gün sonra veriyorlar. aç tok sölemediler ama aç gittim ben kan alcakları için.

umarım ya yarın alıcam doktor hareketler süper dedi korsan gibi dedi el sallıyordu hep bize ama korku da var tabi...

benım bıldıgım ıkılı testte ultrason olcumlerıde yapıyor doktor ama belkıde kan sonuclarınla gıttıgın zaman yapıcaktır onu. tek basıma halledebılıcem madem adamı ısınden etmıyım :)

korsan gıbı el mı sallıyo hehe hareketlı olucak yaramaz o zaman allah saglıkla kucagına almayı nasıp etsın melegını :)))

aminnnnn yok onu unuttum önce ultrasona aldı 5 dk kadar ultrasonda kaldık baş popo uzunluğu ile ense kalınlığını ölçtü sonra kan testine girdim. evet hareketli olduğundan baya ölçü alamadı doktorum.

önce ultrasona giriyorsun bebeğin ölçümleri yapılıyor ense kalınlığı boyu popo vs. senin kilona yaşına fln bakılıo kan veriosun bütün bu bilgilerle analiz edilip sana sonucu veriolar bebeğin gelişimine bakıolar down sendorumu vs gibi
önmli bi test olduğuna inanıyorum bn 2liyide yaptırdım 3lüyüde doktorum 3lüye gerek olmaıdğını sösledi ama ynede yaptrıdm bnde çk şükür bişey cıkmadı

çok tesekkur ederım canım ya pzt gıdıcem sımdıden stres bastı bana. ınsallah bızımkılerde boyle temız cıkar :sinifsinif:
allah hepımıze saglıklı dogumlar saglıklı bebısler nasıp etsın opuyorumnanaktan

benim doktorum tok karına gitmemi söyledi o ölçü yaptı ense kalınlığı 1.3mm çıktı hareketleri gayet güzeldi ultrasonda çok iyi herşey dedi sonra aynı gün test sonucum çıktı 1/288 normalde 1/250 ve aşağısı riskmiş doktorum altından birşey çıkacağını sanmıyorum risk sınırına yakın sana dörtlü test ve ayrıntılı ultrason yapalım dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…