- 28 Temmuz 2020
- 80
- 35
- 3
- 25
- Konu Sahibi tarcinlipasta
-
Sende ikili testte ense kalınlığı kaç çıkmıştı?Merhaba bende gebeliğimin 15. Haftasındayım 13haftalıkken ikili tarama testi yaptırdım.bugün sonuçları öğrendik.PAPPA SONUCU 2.3. Çıktı. Kombine trisomy 21 riski::1/619. Trisomy 13/18+NT:<1/10000 çıktı.doktorum çok düşük bi risk dedi ama benim gibi olup normal doğum yapan varmı?
Benimde 2.15 çıktı bende ondan tereddüt ettim kan sonucum haftaya pazartesi çıkmış olucak. Doktor ne dedi size ense kalınlığı ile ilgili kan sonucunuz riskli mi çıktı ben yazdığınız değerleri bilmediğim için pek anlayamadım doktorunuz ne dedi acaba ?Sizin kaç acaba değerlerinizi yazabilirmisinz.
Yani bu sonuçlar %70 ihtimal doğru çıkıyormuş da madem o zaman direk kan alsınlar yada amniyosentez yapın desinler saçma işte bana göre gidip test yapıyoruz kesin sonuç deil diyolar falan tek duam sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza almamız inşallah. Ense kalınlığına birşey demedi mi doktorun? Bende ultrasonda genel olarak bebeğin durumu kan akışı vs iyi dedi doktor ama ense kalınlığı 2.15 çıktı dedi 2nin altında olması gerek dedi ben ondan korktum ama senin de 2.3 çıkmış sana böyle birşey demişler miydiDeğerleri bende pek anlamadım ama kombine risk değeri önemli galiba.benim o değer 1:619 çıkmış yani 619 kişiden sadece bir kişide görülüyormuş. Bu değer 1:200 ün altında olursa yüksek risk oluyomuş galiba.doktor um bana senin risk değerin çok düşük ne yapmayı düşünüyon dedi bende aldırmayı düşünmüyorum dedim.o zaman diğer test lere gerek yok sonuç ne olursa kabulleniyon dedi.bazı hastalar oluyo aldırmak isteyenler onlar kesin sonuç olsun diye amniyosentez yaptırıyo o kesin sonuç veriyo dedi.senin düşük risk var dedi test sonuçları temiz çıkıyo dedi bizde istemedik test yaptırmayı.
Ben 22 yaşındayım daha yaş konusunda risk çok değildir diye düşünüyorum bende ayrıntılı ultrasona girmedim daha ikili test için dr ultrasonla baktı bide kan verdim sadece kan sonucunu bekliyorum demek ki doktordan doktora değişiyor heralde internette de 3ün üstünde olursa risk artar diyor bilemedim bende canım. Herşeyin hayırlısı bir an önce sağ salim hayırlısıyla gelir inşallah bebeklerimiz, cinsiyeti belli oldu mu senin? Öğrendiysen kaçıncı haftada öğrendin canım?Ense kalınlığı normal demişti galiba ama ayrıntılı ultrason a girmedim daha ben.17.haftamda giricem .herşey normaldi bi sorun görmemişti gelişimi falan kalp atışı sıkıntı yoktu.işte bugün çağırdı test sonuçlarını almak için.gittiğimizde düşük risk dedi ama bilmiyom hayırlısı canım.inş sağsalim kucağımıza alırız bebeklerimiz i.Dua edelim.senin yaşın kaç.tı benim 30
Evet bende onu fark ettim ama 4 kere ölçü almış en yüksek olanı yazmış diğerlerinde 1.90 2.0 falan da çıkmış en yüksek 2.15 çıktığı için onu baz almış doktor umarım birşey yoktur bakalım bende kan sonucunu bekliyorum..Bişey farkettm bide araştırıken senin 2.15 benim 2.30 senin daha az bana göre inş bakalım bişey yoktu r.
Bir de senin kan sonucun kaç günde çıktı canım devlette mi yaptırdın ? Ben devlette yaptırdım 1 hafta 10 gün sonrasına randevu al gel dediler normalde pazartesi 10 gün olucak ama ben cumaya aldım 8 gün geçmiş olucak çıkar mı acaba 8 günde kan sonucuBişey farkettm bide araştırıken senin 2.15 benim 2.30 senin daha az bana göre inş bakalım bişey yoktu r.
Barkod yok ki elimde göremiyorum o yüzden bakalım cuma çıkmamış olrsa pazartesi gününe bidaha alırım randevu o zamanBen 15eylül de yaptırdım 28inde anca çıkmış.aynrn geç çıkıyo.özelde yaptırmıştım.elinde barkod varsa ordan bakabilirsin.gittiğin hastanenin adını yaz tahlil sonuçları diye elindeki barkoddan bilgileri gir ordan öğren bilirsin.ama grafik çıksa bile göstermiyor.onu sadece doktor dan alabiliyor.
Üsküdar zeynep kamilde yaptırdım testi. Sonuç çıkınca yazarımHangi hastaneye gidiyon.sonuçlatın çıkınca yazar mısın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?