ikili test sonuçlarım kötü çıktı.çok üzgünüm :(

Doktorunun bu sonuçların neresine bakıpta yüksek dediğini anlayamadım. Şimdi bu testte iki tane hormona bakılıyor. Bunlar free beta hcg ve papp-a eğer kromozomal bir sorun varsa fb-hcg normalden daha fazla, papp-a'nın ise normalden daha az çıkması gerekiyor. Bu iki hormonun sonuçları da aşağıda verilen double test yani 1:755 olarak çıkmış sende. Yani seninle aynı değerlere sahip 755 kadından bir tanesi down sendromlu çocuk sahibi olmuş demek bu değer birde ense kalınlığı olan +NT ile değerlendirildiğinde ise risk 3941'de bire kadar inmiş. Yaş riskinde iyi o zaten standarttır senin yaşında olan 938 kadından bir tanesi down sendromlu çocuk sahibi olacak demektir.
Trizomi 18 riskinde onbinde birden daha düşük çıkmış. Doktorların amniyosentez önermeleri için bu değerlerin 1:250 ya da daha yüksek olması gerekiyor yani 1:150, 1:50 gibi.
Bence doktorunla daha detaylı konuş ve bu riskin neye göre yüksek çıktığını sana anlatsınl. Ya da başka bir hastanede veya tıbbi tahlil labaratuarında testi tekrar et. Umarım sorun yoktur.

canım çok çok teşekkür ederim içimi o kadar rahatlattınki allah senden razı olsun.bilmem doktoruma sonuçları telefonda ilettim oda yüksek dedi 2 gündür yaşıyormuyum ölümüyüm bilmiorum.

canım çok çok teşekkür ederim içimi o kadar rahatlattınki allah senden razı olsun.bilmem doktoruma sonuçları telefonda ilettim oda yüksek dedi 2 gündür yaşıyormuyum ölümüyüm bilmiorum.

Bu testler sonuçta teşhis değil tarama testleri sadece riski belirliyor ve verilerine göre sendeki risk düşük görünüyor. Bence haftanda gayet uygun sen testini tekrar ettir veya kendi ya da başka bir doktorunla sonuçlarını tekrar görüş. Hiç moralini bozacak bir durum görünmüyor şu anda. Bebişini de strese sokma. :teselli:

bu değerler gayet iyi görünüyor?? Bence bir doktora daha görünmelisin. Bu değerlerde kötü bir durum göremedim ben?? Kötü olsa bile bu bir risktir, amniyo ile kanıtlanır, canını sıkma, 1/50 risk verilip de sağlıklı doğumlar yapan insanlar var. 1/30000 ile de down'lı çıkma olasılığı var, moralini bozma lütfen!

Değerleriniz gayet normal. ilk gebeliğimde ikili test normalken 3 lü testim 1/300 oranında çıkmıştı.Doktorum amniyosentez önerdi.Çok iyi bir radyoloğa gittik.Ultrasonda detaylı inceledi ve %99 bebek sağlıklı ama amniyosentez yaptırmanı öneririm dedi.Neyse yaptırdık sıkıntılı bekleyişle ve sonuç bebek sağlıklı.Sonuçta bunlar istatistiki değerler.Eltimin 1/50 çıkmıştı sonucu.Amniyosentez yaptırdı ki gerçekten yüksek bi değer.Onunki de sağlıklı maşallah.Bence birebir doktorunuzla görüşün.Raporu görüp değerlendirme yapsın.Maalesef doktorlar bu işi de kullanıp ticarete dökmüş durumdalar.

X