ikili test sonuçlarım kötü çıktı.çok üzgünüm :(

canım, interneteysen gir. Düzen labaratuvarı diye sorgula. Caddenin adını bilmiyorum ama şöyle tarif edeyim. Kızılayda, sakayaryanın arka caddesi varya orda. Sanırım 5, yada 6 kattaydı. iyi haberler alırsan bilgilendir lütfen... burdan yada özelden....

baktım canım.aradım görüştüm.aklım karışık acaba 3lü testi beklesemmi.

insallah en kısa zamanda içiniz rahatlar bu sıkıntılari unutursunuz

Son düzenleme:
Benim bı ark riskli idi amiyo yapıldı norm çıktı inşallah kıslar bebekleriniz sagliklidir inşallah benimde sagliklidir

arkadaşlar dün sonuçlarımı aldım ve ve doktor yüksek çıkmış deyince yıkıldım.çok üzgünüm.acaba ikili testi kötü çıkıpta 3 lü de değerleri normal çıkan varmı.lütfen yardım edin.değerlerimi yazıyorum.
fb-hcg 3.22
papp-a 1.56

biochem.risk+NT 1:3941
double test 1:755
age risk 1:938
trismy 18+NT <1:10000
değerlerin gayet düzgün çıkmış risk yok bu değerlerde.250nin altındakiler riskli olur.neye göre risk yüksek demiş dr un anlamadım ben.

kızlar 2li testin güvenirliği &#37;90 3lü testinkisi%60 dedi bana dr um.bence ikili testinizi tekrarlayın.11-14 haftalar arasında yapılacak unutmayın

arkadaşlar,zekai tahirde fatma reşide önalan var.iyi bir kadın.güler yüzlü.ben de oan ikili testimi yaptıracağım büyük ihtimal.

benim ablamın görümcesinde de düşük çıkmıştı ve amniosentez yapıldı orda hiç bişey çıkmadı.çocuğuda şuan gayet sağlıklı.bu ikili üçlü testlerin hiçbir güvenirliliği yok,kesinliği yok.benim dr. izindeydi başka bir doktora gösterdim,bana kızdı adam.sen bu teste bak bana söyle dedi.bende "ben ne diyebilirim" dedim değerleri söyledim."bende anca değerleri söyleyebilirim,kesin bişey öğrenip duruma göre bu çocuğu öldüreceksen git karnından su aldır" dedi bana. Allah herkese sağlıklı çocuklar versin ama zaten öyle bir durum olsada aldırmayı düşünmüyoduk biz.ınşallah seninde sağlıklı bir bebeğin olur arkadaşım,ikili teste bakıp kendini yıpratma...

Son düzenleme:
kızloar canınızı sıkmayın benim 2 li testim 1\95 çıkmıştı 3 lüde ise 1\709 çıktığında risksiz bölgede diye sevindik hatta.. amniosentez yaptırdım ve temiz çıktı bu konuyla ilgili açılmış pek çok topik var onlrı bi okuyun içiniz iyice rahatlar... önemli olan bebeğin ultrason görüntüsü ense kalınlığı ölçüsü

Mrhbalar. Ben 6+5 haftalık hamileyim. 33 yaşındayım. Ve bu ikili üçlü testleri yaptırmayı düşünmüyorum. Doktorum yaşımdan dolayı yaptırsan iyi olur dedi ama ben bu yazdıklarınızı okuduktan sonra düşünmüyorum. Sizce bu risk olur mu? Yaptırıp moral bozmaktansa kaderine razı olmak yani.

Selam arkadaşlar bende 17+0 dayım ve bu testlerin yaptırmamaya karar verenlerdenim. Başlığı açan arkadaşım sana verilen örnekeleri görüyosun. Kafa karıştırmaya hiç gerek yok bence keşke hiç yaptırmasaydın diycem ama bi kere şüphe girmiş içine. Sana tek tavsiyem eğer bu bebeği aldırmayı düşünüyosan sonuna kadar testleri yaptırmaya devam yok sonuç ne çıktıysa çıktı ben aldırmam diyosan bence yoluna başka hiçbir test yaptırmadan ve Allaha teslim olarak devam et. Bence bebeğin gayet saplıklı bir şekilde doğacak. Dualarımız seninle canım....

merhaba arkadaşlar ben de 33 yaşındayım bugün hamile olduğumu öğrendim ama çok endişeliyim yaşımdan dolayı riskli gebelik olur mu korkusu içindeyim bu ilk gebeliğim ikili test kaçıncı haftada yapılıyor bilgi verir misiniz

merhaba arkadaşlar ben de 33 yaşındayım bugün hamile olduğumu öğrendim ama çok endişeliyim yaşımdan dolayı riskli gebelik olur mu korkusu içindeyim bu ilk gebeliğim ikili test kaçıncı haftada yapılıyor bilgi verir misiniz

Canım seninle aynı yaşyatız. Benim de ilk gebeliğim. 6+4 haftalığım. İkili test 11-14. haftalarda üçlü test de 16-18. haftalarda yapılıyor. Benim hiçbir problemim yok çok şükür. Ben yaptırmayı düşünmüyorum. Ama belli olmaz cayabilirim bilemiyorum. Seninki de yeni olduğuna göre 5 haftalık civarıdır.

arkadaşlar ikili test 11-14 haftalar arası oluyor.tabi yaptırıp yaptırmamak size kalmış ben de yaptırmayacaktım ama drum illa yaptırmak istedi ben de yaptırdım.

gerçekmi diosun canım nasıl yani? hcg 3.22 ona yüksek dedi doktor.
free beta hcg bende 65 çıktı.senin o değerinde biryanlışlık var bence testini başka bir laboratuara yenilet.diğer geğerlerin ise çok normal.ense kalınlığı mı yüksek çıktı acaba dr un ondan mı risk var dedi?

arkadaşım benimde ikili kötü çıkmişti ama üçlü iyiydi inşallah seninde öyle çıkar içini ferah tut hadi inş iyi haberlerini alırız

arkadaşlar dün sonuçlarımı aldım ve ve doktor yüksek çıkmış deyince yıkıldım.çok üzgünüm.acaba ikili testi kötü çıkıpta 3 lü de değerleri normal çıkan varmı.lütfen yardım edin.değerlerimi yazıyorum.
fb-hcg 3.22
papp-a 1.56

biochem.risk+NT 1:3941
double test 1:755
age risk 1:938
trismy 18+NT <1:10000

Doktorunun bu sonuçların neresine bakıpta yüksek dediğini anlayamadım. Şimdi bu testte iki tane hormona bakılıyor. Bunlar free beta hcg ve papp-a eğer kromozomal bir sorun varsa fb-hcg normalden daha fazla, papp-a'nın ise normalden daha az çıkması gerekiyor. Bu iki hormonun sonuçları da aşağıda verilen double test yani 1:755 olarak çıkmış sende. Yani seninle aynı değerlere sahip 755 kadından bir tanesi down sendromlu çocuk sahibi olmuş demek bu değer birde ense kalınlığı olan +NT ile değerlendirildiğinde ise risk 3941'de bire kadar inmiş. Yaş riskinde iyi o zaten standarttır senin yaşında olan 938 kadından bir tanesi down sendromlu çocuk sahibi olacak demektir.
Trizomi 18 riskinde onbinde birden daha düşük çıkmış. Doktorların amniyosentez önermeleri için bu değerlerin 1:250 ya da daha yüksek olması gerekiyor yani 1:150, 1:50 gibi.
Bence doktorunla daha detaylı konuş ve bu riskin neye göre yüksek çıktığını sana anlatsınl. Ya da başka bir hastanede veya tıbbi tahlil labaratuarında testi tekrar et. Umarım sorun yoktur.

X