ikili test sonuçlarım kötü çıktı.çok üzgünüm :(

tektanem

AyşegüL
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2009
305
4
arkadaşlar dün sonuçlarımı aldım ve ve doktor yüksek çıkmış deyince yıkıldım.çok üzgünüm.acaba ikili testi kötü çıkıpta 3 lü de değerleri normal çıkan varmı.lütfen yardım edin.değerlerimi yazıyorum.
fb-hcg 3.22
papp-a 1.56

biochem.risk+NT 1:3941
double test 1:755
age risk 1:938
trismy 18+NT <1:10000

canım hıç moralını bozma 2 tne tanıdıgım vardı
1. sının butun testlerı kötu çıkmıs anne karnından amnıyon sıvıdsı alınmıs yıne bebege özürlü denıldı yıne annesı dogurdu bebek çok zekı suan 5 yasında okuma yazmayı 3 yasında ogrendı
2sının de yıne testlerı kotu çıktı dr özürlü olabılır demıs bu arkadasımın esıde doktor
oda dogurdu kesın sonuc degıl denıldı ve bebegı dogdu 2 yasında hıç bırseyı yok çocugun
moralını bozma
derım ben yaptırmayacagım oyle test
su yasadıgın stres senı mahvedecek
bır kac kısıden de duydum
moralını bozma

Ayşegül bende senin durumundayım. bende testleri dün aldım ve doktor dawn yani özürlü riski olduğnu söyledi... moralim çok bozuldu... ağladım baya bende.... allah hakkımızda hayırlısını versin diyorum canım... ama moralini yüksek tutmaya çalış yine de.... ben 13 haftalık gebeğim ya sen...

Ayşegül bende senin durumundayım. bende testleri dün aldım ve doktor dawn yani özürlü riski olduğnu söyledi... moralim çok bozuldu... ağladım baya bende.... allah hakkımızda hayırlısını versin diyorum canım... ama moralini yüksek tutmaya çalış yine de.... ben 13 haftalık gebeğim ya sen...

canım bende 12 haftalık gebeğim.doktor ikili testi 10+5 iken yaptı.bebeğimin boyu 40 mm.biyerde okumuştum 50 mm olunca yapılır bu test diye.acaba yeniden yaptırsammı diyorum.yoksa 3 lüyü mü beklesem kafam çok karışık.canım testteki değerlerini yazarmısın sende?

ayşegül test yanımda değil ama senin sonuçla özelikle şu double test 1:755 aynı değer gibi geldi bana... zaten özürlü riskinide o gösteriyor yani benim doktor yuvarlak içine aldı onu... Ayşegül bence ikili testi yaptırma ama üçlü testi iyi bir yere yaptır ben şimdiden araştırıyorum.... büyük bir ihtimalle (ankarada oturuyorum) düzen labaratuvarına yaptıracağım.... sende iyi bir yer bulmaya çalış yani araştır canım.... allahım ne olur bebişlerimizi akıl, vücut sağlığı ile bize kavuştur... güçlü ve mutlu olma zamanı... sakın kendini salı verme... neyden mutluluk duyuyorsan onları yapmaya çalış ve sakın strese girme... çünkü senin psikolojin çok önemli... doktorum sakın strese girme dedi... sana dediklerimi kendime de diyorum inan... ve uygulamaya çalışıyorum....kendine iyi bak

ayrıca bende aynı konuyu bebeğim büyüyora açtım ama daha kimse cevap yazmadı... tesadüfe bak aynı şeyleri yaşıyoruz....

canım gittiğin bi hastane doktor varmı.ben zekai tahir burak a gidiyorum.doktorun kızılayda özeli var.ayla aktulay.sence 3 lü teste değerlerin normale dönme ihtimali varmıdır?

ayy canım benim aynı hastaneye gidiyoruz. bende melike hanıma gidiyorum ama kadından hiç memnun değilim. çünkü polikinlikte ne diyorlarsa kadın bana aynısını diyor yani bir fark yok ve her ay 150 ödüyorum. Yani beni rahatlatmıyor... valla yine zekai tahire giderim ama başka doktor arıyorum açıkçası... bide ordada üçlü test yaptıracağım bide düzen labaratuarına kesin gideceğim.... bide bana dediki doktor üçlü teste de risk varsa ammyo sentez, yani karından su alınacakmış en kesin çözüm oymuş o yapılacakmış ama dedik doktor sizin isteğinize kalmış. ınşallah o noktaya gelmeyiz ama gerekirse bütün testlerimi yaptıracağım. tabi iy bir doktor bulmak lazım...

hmm.melike hanımı biliyorum canım.keçiörende dimi yeri.bi arkadaşım gidiyor ona çok memnun banada tavsiye ettiler ama keçiören bana uzak.hastanede çalışan anestezi teknisyeni arkadaşlarım var.doktor ararken ayla hanımı tavsiye ettiler bana bende ona gidiyorum.oda 150 tl.iyi biri.düşünürsen adresini vereyim sana.inş.herşey gönlümüzce olur.bebişlerimiizi eli ayağı düzgün sağ salim alırız kucağımıza.

Yok canım yani ben bayan doktora gitmek istemiyorum. Teşekkürler. evet canım yeri keçiöğrende aslında banada uzak. çünkü bende sokulluda oturuyorum. Ama eşimin bir doktor arkadaşı tavsiye etti. Neyse ama ben memnun değilim gerçekten... ve benim gibi sorunu olan ve gerçekten doğru tanı koyabilen bir doktora gitmek istiyorum. Arkadaşlarla falan konuşuyorum. onlarda yardımcı olmaya çalışıyorlar. Hakkımızda hayırlısı...

canım sana cevap yazdım ama sanırım gelmedi. Ben bayan doktora gitmek istemiyorum onun için teşekkürler önerin için. Ayrıca keçiören banada uzak ama yine de tavsiye üzerine gittik bizde.... Tabiki yaşadığım kimi şansızlıklar melike hanımdan uzaklaştırdı beni... yoksa iyi bir doktordur ama ben artık tercih etmiyorum... Hakkımızda hayırlısı...

aldım canım mesajını.herşeyin hayırlısı.test sonuçlarımızdan birbirimizi haberdar edelim olurmu?bide canım şuanki ruh durumun nasıl test sonucundan nasıl etkilendin doğruluğuna inanıyormusun? ben çok kötüyüm hıçkıra hıçkıra ağlamaktan kendimi alamıyorum.beklemek çok zor....

kızlarrr olumlu düşünün ben kastamonuda otruyorum ikili testtım 13+1 iken yapıldı düzen labaratuvarında sonuclar iyi dedı dr.ve bana 3 lüye gerek yok dedı.zatend eyaptrmayacaktım cok gerıyor adamı bu testler .hanı sonucta ihtimal belirtiyor ya ben o yüzden dedım.ıns sizinde üçlünüz iyi cıkar amnıyosentese falan gerek olmaz arkadaslar ama olumlu düşünün bence bunalr sadece birer ihtimal

Bak canım bana dokunsalar ağlayacağım. Kamuda çalışıyorum. Sabah zaten baya bir ağladım. Gerçi rahatladım. ama mutlu olmaya çalışıyorum. Stresten uzaklaşmaya çalışıyorum... arada bir dışarı çıkıyorum. yürüyorum. Sakın kendini bırakma yoksa çok kızarım.... bebeğin psikolojisini bozmaya hakkımız yok... lütfen herşey iyi olacağına inan... ben buna çok inanıyorum...sevgiler

kızlarrr olumlu düşünün ben kastamonuda otruyorum ikili testtım 13+1 iken yapıldı düzen labaratuvarında sonuclar iyi dedı dr.ve bana 3 lüye gerek yok dedı.zatend eyaptrmayacaktım cok gerıyor adamı bu testler .hanı sonucta ihtimal belirtiyor ya ben o yüzden dedım.ıns sizinde üçlünüz iyi cıkar amnıyosentese falan gerek olmaz arkadaslar ama olumlu düşünün bence bunalr sadece birer ihtimal
canım teşekkürler bende düzen labaratuarında üçlü yaptıracağım... hakımızda hayırlısı

canım, interneteysen gir. Düzen labaratuvarı diye sorgula. Caddenin adını bilmiyorum ama şöyle tarif edeyim. Kızılayda, sakayaryanın arka caddesi varya orda. Sanırım 5, yada 6 kattaydı. iyi haberler alırsan bilgilendir lütfen... burdan yada özelden....

az once suna arkadasa da yazdim tekrar olacak belki ama, doktorum demiştiki ikili kotu cıkarsa korkmicaz 3lu o da kotu cıkarsa amniyosentez yapıcaz.aslinda en iyi sonucu aminyosentez veriyor diye biliyorum kromozomlar sayildigi icin
ama insallah ona bile gerek kalmaz.2li teste ben guvenmiyorum işin acikcasi.olcumu yapan doktor cok onemli bebeğin gelişim haftası cok onemli.
insallah iyi sonuclarinizi paylasırsınız.

az once suna arkadasa da yazdim tekrar olacak belki ama, doktorum demiştiki ikili kotu cıkarsa korkmicaz 3lu o da kotu cıkarsa amniyosentez yapıcaz.aslinda en iyi sonucu aminyosentez veriyor diye biliyorum kromozomlar sayildigi icin
ama insallah ona bile gerek kalmaz.2li teste ben guvenmiyorum işin acikcasi.olcumu yapan doktor cok onemli bebeğin gelişim haftası cok onemli.
insallah iyi sonuclarinizi paylasırsınız.

haklısınız, ama şahsen ilk gebelik ve yaşadığımız ilk riskler olduğu için korkuyoruz... ama allahtan umut kesilmez teşekkürler...

X