- 4 Şubat 2015
- 570
- 629
- 53
- 41
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Senin biyokimyasal riskin 1.50 cikmis, benim 1.59. Banada amniosentez yani sivi alimi denildi ama o işlem ile saglam bebekler bile öluyormus, arastir bak. Bence sakin sivi fln aldirma, bende aldirmadim. 4 lü test zamanim geldi, onu yaptiricam ve 20. Haftada dupler cekilecek, sende oyle yap bence ama eger bebegin gercekten downsendromlu olursa onu aldiricaksan o zaman istedigin testi yaptirabilirsin. Ne olursa olsun dogurucam dersen sana tavsiyem sadece 4 lu test ve dupler yaptir. Zaten belli oluyormus onlardada.Eki Görüntüle 1823948 Bora bey lutfen analizinizi acil bekliyorum buyuk oranda riskli denildi sivi alinmasi istendi
Senin biyokimyasal riskin 1.50 cikmis, benim 1.59. Banada amniosentez yani sivi alimi denildi ama o işlem ile saglam bebekler bile öluyormus, arastir bak. Bence sakin sivi fln aldirma, bende aldirmadim. 4 lü test zamanim geldi, onu yaptiricam ve 20. Haftada dupler cekilecek, sende oyle yap bence ama eger bebegin gercekten downsendromlu olursa onu aldiricaksan o zaman istedigin testi yaptirabilirsin. Ne olursa olsun dogurucam dersen sana tavsiyem sadece 4 lu test ve dupler yaptir. Zaten belli oluyormus onlardada.
Bu başlıkta yorumlama yapan doc dr bora cengiz iki yıl önce vefat etmiş. O yüzden başka bir yerden cevap almaya çalışın isterseniz. Testi yaptırdığınız yer telefonla da yorumlayacaktır veya takibinizi yapan doktorunuz.merhaba, benimde testimi yorumlayabilirmisiniz (32 yaşındayım ilk gebeliğim 12 +2 de bu testi yaptırdım)
teşekkür ederim
Eki Görüntüle 1871603
AAA öylemi çok üzüldüm Allah rahmet eylesin yardımsever bir doktormuş burda insanları rahatlatmaya çabalıyormuşBu başlıkta yorumlama yapan doc dr bora cengiz iki yıl önce vefat etmiş. O yüzden başka bir yerden cevap almaya çalışın isterseniz. Testi yaptırdığınız yer telefonla da yorumlayacaktır veya takibinizi yapan doktorunuz.
Merhaba daha sonra test yaptırdınız mi sonuç ne oldu ?benim testimide yorumlarsanız sevinirim.
B-HCG : 85,7 ng/ml 2,61 düzeltilmiş MoM
PAPP-A : 1,16 mlU/ml 0,44 düzeltilmiş MoM
ense kalınlığı : 1,2mm
Kombine risk : 1/653
ikili Test : 1/92
Yaş Riski : 1/1144
Trisomy 13/18 +NT : 1/10000
Merhaba sonuçlarımsonuçlarımiz çok yakın daha sonra ileri inceleme yapıldı mi sonuç ne oldu lütfen yardımcı olur musunuz ?merhaba ben 24 yasındayım ve 12 haftada 2 li test yaptırdım ultrason muayenemde hersey normal cıktı 2 li teste doktor bakınca düşük risk var dedi fakülteyede sormam gerektiğini söyledi sizce sonuclaım nasıl
PAPP-A 231.1 MOM 0.38
T-HCG 132.2 MOM 1.87
NT 2.30 MOM 1.41
RİSK DEGERLENDİRMESİ
DOWN SENDORMU RİSK 1:253 SINIR DEGER 1:250
SADECE YAŞ 1:1390
TRİSOMİ18/13 1:11300 SINIR DEGER 1:101
DOWN SENDROM RİSKİ CUTOFF DEGERİNİN ALTINDADIR.
DOWN SENDROM İÇİN BİYOKİMYASAL RİSK :1.98
TRİSOMİ 18/13 RİSKİ CUTOFF DEGERİNİN ALTINDADIR
SİZCE SONUCLARIM NASIL ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM .
Bora bey bildiğim kadarıyla vefat etti.. ikili tarama testi bebek için risk oluşturmuyor ultrason ve 1 tüp kanla yapılıyor. . Sonuçları pek güvenilir değil eyer ultrason ve kanda sorun çıkarsa amniyosentez yada başka testler var kanla yapılan bunları öneriyorlar.. yani bu test istatistik olarak sonuçları karşılaştırma yapıyor ve ne kadar risk olup olmadığını söylüyor..Merhabalar bu ikili tarama testinin bebek için risk doğurduğunu duymuştum hiç bir bilgim olmamasından sizlerin özellikle bora beyin aydınlatabileceğinizi düşündümden sormak istedim