ikili tarama testi yaptırmayan varmı ??

chndry

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
131
0
ben malesef geç kalmışım bayram tatili girdiği için araya doktor önümüzdeki ay 4 lü test yaparız dedi ense kalındığı 1.5 mm çıktı...bir sorun olurmu acaba acayip kafama takıldı ..??? :KK25:

ben yaptirdim, yapmayan arkadaslarda var, kac haftalik hamissin bilmiyorum benim kizimin ense kalinligi 1,9 mm cikmisti senin bebisininde ense kalinligi normal

ben malesef geç kalmışım bayram tatili girdiği için araya doktor önümüzdeki ay 4 lü test yaparız dedi ense kalındığı 1.5 mm çıktı...bir sorun olurmu acaba acayip kafama takıldı ..??? :KK25:

kaç haftalık hamilesin benim 11 hafta 4 günlükken ense kalınlığı 1.4 mmdi zaten 3 mmin altında olması gerekiyormuş yani seninki de normal bence ya bi de anlamadığım 4lü test ne o zaman niye 2li 3lü testler yapılıyor

ben 31 haftalık hamileyim ve doktorum ikili testi yapmadı sadece ense kalınlığı ve burun kemiğini ölçtü bunlar yeterli dedi Allahıma çok şükür üçlü testimizde normal çıktı bence sorun etme çoğu doktor istemiyor zaten üçlü test daha önemliymiş sağlıkla bebişlerimizi kucaklarımıza almayı nasip eylesin mevlam....

kaç haftalık hamilesin benim 11 hafta 4 günlükken ense kalınlığı 1.4 mmdi zaten 3 mmin altında olması gerekiyormuş yani seninki de normal bence ya bi de anlamadığım 4lü test ne o zaman niye 2li 3lü testler yapılıyor

şuan 14+ 2 haftalık..doktor sorun olmadığını söyledi ama işte gene de ister istemes insanın aklına takılıyo..10 aralıkta 4 lü test yapacağını söyledi ama forumda hiç 4 lü test yaptıranla karşılaşmadım acaba benim doktor mu bilmior :) ..

şuan 14+ 2 haftalık..doktor sorun olmadığını söyledi ama işte gene de ister istemes insanın aklına takılıyo..10 aralıkta 4 lü test yapacağını söyledi ama forumda hiç 4 lü test yaptıranla karşılaşmadım acaba benim doktor mu bilmior :) ..

4lü test, yeni yeni 3'lü test yerine kullanılmaya başlanılan ve güvenilirliği 3'lü testten daha iyi olan bir test, doktorun bilgisinde bir problem yok yani :)

ben 14. haftamın içindeyim, yani ikili test için son günler ama zaten yaptırmayı düşünmüyoruz eşim ve ben. Rabbim korusun,bir sıkıntı olsa sonucu kesin de değil,amniosentez denilen şey de bana çok korkutucu geliyor. bebeğe dışarıdan müdahale etmek mecbur kalmadıkça yanlış. ikili testin sonucu negatif çıksa ben bu sonuca bakarak bebeğimi aldıramam ki... Sonucu kötü çıkıp da (veya doktorlar kötü,kesin bir sorun var deyip de) çok sağlıklı doğan bir sürü bebek var. çok hikâye duydum böyle gerçekten.son zamanlarda da iyice arttı doğrusu. ben yaptırmayacağım inş. Rabbime emanet zaten.

4lü test, yeni yeni 3'lü test yerine kullanılmaya başlanılan ve güvenilirliği 3'lü testten daha iyi olan bir test, doktorun bilgisinde bir problem yok yani :)

lafın gelişine söledim cnm zaten doktoruma güveniyorum :)

ben 14. haftamın içindeyim, yani ikili test için son günler ama zaten yaptırmayı düşünmüyoruz eşim ve ben. Rabbim korusun,bir sıkıntı olsa sonucu kesin de değil,amniosentez denilen şey de bana çok korkutucu geliyor. bebeğe dışarıdan müdahale etmek mecbur kalmadıkça yanlış. ikili testin sonucu negatif çıksa ben bu sonuca bakarak bebeğimi aldıramam ki... Sonucu kötü çıkıp da (veya doktorlar kötü,kesin bir sorun var deyip de) çok sağlıklı doğan bir sürü bebek var. çok hikâye duydum böyle gerçekten.son zamanlarda da iyice arttı doğrusu. ben yaptırmayacağım inş. Rabbime emanet zaten.

Kesinlikle haklısın canım da insan gene de bi çaresi vardır diye umut edio bilmek istio merak edio yani..herşeyin hayrlısı olur herkes için inşallah..SAğ salim sağlıklı bir şekilde bebeklerimize kucağımıza almamızı nasip etsin Allah'ım (AMİN)

Kesinlikle haklısın canım da insan gene de bi çaresi vardır diye umut edio bilmek istio merak edio yani..herşeyin hayrlısı olur herkes için inşallah..SAğ salim sağlıklı bir şekilde bebeklerimize kucağımıza almamızı nasip etsin Allah'ım (AMİN)

en kötü sonuç bile olsa aldırmaktan başka çare yok canım, doktoruna sorarsan o da öyle bir açıklama yapacaktır. ve burada dikkat edersen bir sürü yazan var bununla ilgili, test yaptırıp olumsuz giden bazı şeyler olduğu söyleniyor. kimisi belki gerçekten doğru, kimisi de hastanelerin para kazanma heveslerinin bir sonucu olarak o testi yaptır, bu testi yaptır, iyice emin olalım sonucuna götürüyor. ve hepsinin de hamileliği kabusa dönüşüyor. gerçekten sorunlu bebeği olanlar da olmayıp da öyle olacağını düşünenler de... bence bu testleri eğer çocuğu aldırabilirim diyorsa yaptırmalı bir insan, yoksa yaptırmamalı.

mrb arkadaşlar 2 hafta sonra ikili tarama testi istedi doktorum yapacaz dedi yani... arkdaşlara sordum sadece anneden kan alıyorlar bebekle ilgili bi durum yok dediler annenin kanındada belli olabiliyormuş yanii.. bebeğin ense kalınlığını ölçüyorlarmış bide ultrsynda yaptıran varmı yakınlarda

bn ikiliyi yaptrmadım.. ense kalınlığı normal çıkmıştı detaylıda.. ama 3lüyü yaptırdım sonuçları salı gittiğimde alacağım iyi düşün iyiolsun..
oğluşum sapasağlam:KK66:
kızımdada 2liyi yaptırmamıştım ama diğerlerini yaptırdım..

mrb arkadaşlar 2 hafta sonra ikili tarama testi istedi doktorum yapacaz dedi yani... arkdaşlara sordum sadece anneden kan alıyorlar bebekle ilgili bi durum yok dediler annenin kanındada belli olabiliyormuş yanii.. bebeğin ense kalınlığını ölçüyorlarmış bide ultrsynda yaptıran varmı yakınlarda

benim ultrasonda ense kalınlığını ölçtü normal çıktı ama doktor genede test yapalım demişti ikiili testi de kaçırmıştık o yüzden 4 lü test yaptırdı doktor çok şükür ii çıktı...

yaptırmayan arkadaşları tebrik ederim can sıkıcı bir testten başka bişey değil, ben yaptırdım iki gün önce ense kalınlığı normalken kan sonuçlarımda risk görüldü, inanmalıyım inanmamalıyım bilmiyorum ziraa benden 2 ay önce aynı testi yaptıran arkadaşımında aynı şey gelmişti başına ankarada gitmedik yer bırakmadı en sonunda geçtiğimiz haftalarda amniyosentez yaptırdı hiç bir problem yokmuş, bu nasıl bir testtirki hiç bir problem olmadığı halde 5-10 kezde yaptırılsa aynı sonucu veriyo anlamadım gitti, şimdi aynı risk bende de var, arkadaşımın başıına geleni düşünüp rahatlamaya çalışıyorum ama yinede içimi bir kurt kemirip duruyo :KK43:

benim bebişim 22 haftalık bu ikili testi doktorumuz anlattı sonrada dediki ben bunları size anlatmak zorundaydım ama eğer çocuğu aldırmayı düşünmüyorsanız yapmayalım dedi ensesinden ve burun kemiğinden anlaşılır dedi.Bizde açıkçası aldırmayı düşünmüyorduk açıkçası.Sonra ense kalınlığıyla burun kemiğine baktı.Daha da ne 3lü nede 4lü testten bahsetti,2 hafta sonra şeker testi yapıcaz dedi.anlamadım ya içim hem rahat hemde değil :KK43:

Bize de doktor 11.haftada önce ikili testin bir risk belirleme işlemi olduğunu kesin sonuç vermeyeceğini sonuç riskli çıktığı takdirde amniyon sıvısı istenebileceği O da riskli çıksa bebeğim alınsın der misin dedi.Hayır dedik eşimle birlikte.Bunların hiçbirini yaptırmayacağımızı söyledik.ama biz yinede herkes yaptırıyor biz de yaptıralım mantığı ile yaptıracağız dedik.eee dedi madem bunların hiçbirini yaptırmayacaksınız niye hala ikili test yaptıralım diyosunuz dedi.Yani açıkça yaptırmayın dedi.AMA Doktor burun kemiğini ense kalınlığını ölçtü hepsi normal dedikten sonra gerek yok ikili teste dedi.16.haftada 3lü test yaptırsak mı dedik doktora.doktor 3lütestin 2liden daha az belirleyici olduğunu söyledi.Bizde zaten yaptırmayacaktık.Zaten ölçümleri de normal çıktı ŞÜKÜRLER OLSUN.Bebeğimiz Allah'a emanet...Allah'ım hepimizin bebeklerini korusun.İsteyen herkese nasip etsin

kızlr merhaba.ben 2li testimi yaptırdım Allah'a şükür enseside kan tahlilide iyi çıktı. fakat sorun şu ki önceden devlet hastanesinde bir doktora gidiyordum .o bana 2linin 3lüden daha belirleyici ve ayrıntılı olduğunu iyi çıkarsa 3lüye hç gerek olmadığını söyledi.daha sonra o gidince özel bir doktora başladım.oda 2liyse asla yetinme.mutlaka 3lüyüde yaptır dedi.şimdi 2side doktor.hangisine inanmalıyım.aranızda 2liyi yaptırıp sonuç iyi çıkınca 3lüyü yaptırmayan varmı.lütfen yardımcı olurmusunuz.bu tetsler hep saçma geldi bana.BEN Allah'tan gelen herşeye razıyım.

selam kizlar.kusura bakmayin ama ben bu testleri cok ama cok sacma buluyrum.ben hamilelgimi amerikada gecirdim doktorum dediki 2li 3lu test yaptircakmisin bizde dedikki ne ise yariyo o testeler bebekde bi sorun varmi ona bakiyo.e peki kesin mi hayir degil.peki bi sorun varsaa tedavisi var mi _eevt ..-ne peki?-aldirmakkk!!!!

yani kisacasi bastan sona sacma ben asla ama asla bebgimi aldirmayi dussunmedigim icin hicbirirni yaptirmadim ve hicde pisman degilim.Rabbimden gelen hersey kabulum dedim.

ayrica bu testi yaptiriyosun bakiyosun sonuc riskili sonra nolouyo dogurana kadar binbir turlu sitres sonra bide bakiyosun evladin sapasaglam aynisi annemin basina gelmisdi.coook ama cok pisman olmusdu annem.

sanirim turk doktorlarinn nerdeyse hepsi oneriyo yaptir diyo ama amerikadaki doktorlarin coguda gereksz diyo acik acik degil ama..ben trye geldigimde 5-6 dr degistirdim nerdeyse hepsi yaptirdin mi yok yaptir yaptirmaliydin icin rahat ederdi bende dedim zaten benm icim rahat Allaha sukur.

kisacasi ben yaptirma taraftari degilim amam tabi sizi bileemem.RAbbim hepimizin bebeklerine saglik versin ins amin.herkeze hayirli dogumlar.

selam kizlar.kusura bakmayin ama ben bu testleri cok ama cok sacma buluyrum.ben hamilelgimi amerikada gecirdim doktorum dediki 2li 3lu test yaptircakmisin bizde dedikki ne ise yariyo o testeler bebekde bi sorun varmi ona bakiyo.e peki kesin mi hayir degil.peki bi sorun varsaa tedavisi var mi _eevt ..-ne peki?-aldirmakkk!!!!

yani kisacasi bastan sona sacma ben asla ama asla bebgimi aldirmayi dussunmedigim icin hicbirirni yaptirmadim ve hicde pisman degilim.Rabbimden gelen hersey kabulum dedim.

ayrica bu testi yaptiriyosun bakiyosun sonuc riskili sonra nolouyo dogurana kadar binbir turlu sitres sonra bide bakiyosun evladin sapasaglam aynisi annemin basina gelmisdi.coook ama cok pisman olmusdu annem.

sanirim turk doktorlarinn nerdeyse hepsi oneriyo yaptir diyo ama amerikadaki doktorlarin coguda gereksz diyo acik acik degil ama..ben trye geldigimde 5-6 dr degistirdim nerdeyse hepsi yaptirdin mi yok yaptir yaptirmaliydin icin rahat ederdi bende dedim zaten benm icim rahat Allaha sukur.

kisacasi ben yaptirma taraftari degilim amam tabi sizi bileemem.RAbbim hepimizin bebeklerine saglik versin ins amin.herkeze hayirli dogumlar.

kesinlikle katılıyorum ihtimaller üzerine kurulmuş test sana özgü hiç bir cevap vermiyo, sadece seni strese sokup o güzel günlerini zehir etmeye yarıyo, birileri 3-5 kuruş fazladan kazansın diye yapıldığını düşünüyorum sadece

X