ikili tarama testi yaptırcak olanlar ve yaptıranlar

Perii7777

Guru
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2011
480
253
303
Antalya
merhaba arkadaşlar ben 11+2 günlük hamileyim düşük tehlikem var ve sürekli yatıyorum. benim aklıma takılan ve hiç çıkmayan bi konu var. 12+4 günümde ikili tarama testim var yani randevumu bile aldım ama hala terddütteyim yaptırsammı acaba? kötü bi sonuç almaktan çok korkuyorum ama ne olursa olsun allah ın verdiği canı almak benim ne haddime! kötü bi sonuç alsamda ben bu bebeği doğurcam hem onun minicik ellerini ayaklarını görüp kelebek gibi pır pır atan kalp atışlarını duyduktan sonra nasıl kıyabilirim böle bir güzelliğe ama yinede çok endişem var olumsuz birşey duymaya dayanamam ama yaptırmasamda aklımda kalcak. ben bir tane düşük yaptım 3 ay sonrada bu bebeğime hamile kaldım ama kanamalı oldu bu hamileliğimde daha yeni bitti sayılır. arkadaşlar bana yardımcı olun kafam çok karışık...

arkadaşlar cvp yazın lütfen iyi şeyler duymaya çok ihtiyacım var

cnm olumsuz seyler dusunme hep ıyı dusun ıı seyler olsun demısler. hıc canını sıkma aklında kalıcaksa yaptır tabı ama olumsuz bakma hıc bızaman ben ıyı seyler olcagına ınanıorum... ayrıca bı arkadasımın ablası yaptırmıstı olumsuz cıktı ama dogurdu bebısını sapsaglıklı nurtopu gıbı evladı oldu ne zaman ne olcagı hayatta hıc bellı olmaz o yusden hıc kafanı tkmadan yaptır testını aklında kalmasın ama merak etme ıyı seyler olacak allahın ıznıyle cnm :)))

cnm bıde hamılelık ınsanı duygusallastrıp olumsuz seylerı dusundurebılıyor bazen endıselenme lutfen...

sonuç ne olursa olsun doğuracağım diyorsan testi hiç yaptırma bitanem .sonuç değişmeyecekse neden yaptırasınki ? sana var dediklerinde psikolojin ne olacak ? ve arkadaşın dediği gibi benimde tanıdığıma aynı öyle söylediler ama maaşallahh şuan 2 yaşında ve sağlıklıı .seninde bu ihtimal var olupp yaşadığın psikoloji aslında sağlam olan çocucğunu neden etkilesin ki

Canım ikili tarama testinin sonucu tahmini olarak çıkıyor. Ancak aklına kötü şeyler getirme, mantıklı davrandığında tabiki kimse bebeğine kıyamaz... Şimdiden hayatı neden kendine zehir ediyorsun, zaten düşük tehliken seni ve bebeğini yeteri kadar yormuştur, birde bu olumsuz düşünceleri kendine yük etmenin ne alemi var. Sen bu testleri yaptırırken rutin kontrol gibi düşün, bu testler sonucunda kimse sana bebeğini aldır diyemez... sen bunları önlem olarak yaptır ve bebeğini kucağına alacağın anın mutluluğu ile yaşamını devam ettir, ya bişey olursa diye kendini ve bebeğini üzme lütfen. (Bende düşük tehlikesi atlatmış ve amniyosentez yaptırmak zorunda kalmış bir anne adayıyım. Sonuç ne çıkarsa çıksın bebeğimi Allahın izni ile doğuracaktım.)

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim cvplarınız için saolun. kanamam yoktu sıkıntıdan düşünmekten dün kanamam geldi bi de kusarken iki gündür çok zorlandım şuan bebeğimin hareketlerini alamıyom önceden elimi koyunca pıt pıt atardı sanki ama şuan elimi hiç çekmiyom nerdeyse ama alamıyom... aslında kendimi yıpratıyorum biliyorum ama elimde değil 3 aydır yatmak kan görmek sancı çekmek benim psikolojimi çok bozdu dengem bozuldu olumlu düşünemiyorum bu bebeğe o kadar alıştım ve onun için o kadar acıya katlandım ki 3 aydır kaybetmekten çok korkuyom.

Insallah hicbirsey cikmayacaktir. Dua et bol bol..
12 haftalik hamilesin sanirim. zaten suan bebek hareketlerini hissedemezsinki. Hissettiysen bile bu duzenli olmayacaktir endiselenme. Ben 24 haftalik hamileyim daha yeni yeni duzenli aliyorum hareketlerini. Ilk hareketlerini de 16-17 hafta civarinda hissetmistim. Gunde birkac kez hissediyordum o kadar. duzenli degildi. sende korkma. iyi dusun..

Dualarim butun annelerle

saol canım allah bütün bebek isteyenlere ve hamilelere sağsalim kucağına verir inş. yarın gidicem hastaneye ikili tarama testi yaptırmaya inşallah güzel şeyler duyarım.. zaten şuan hala alamıyom hareketlerini bende inandım artık bu kadar erken hareketlerini hissedemeyeceğime bu yüzden artık endişelenmiyorum allah yardımcım olsun inşallah ve hepimizin inşallah...

bende senin giibi yaptırıp yaptırmamakta çok kararsızdım canım. doktoruma bundan bahsettıgımde bana "bu testlerin anneden bebeğe geçebilecek olan kalıtsal hastalık testi ve istatiksel olduğunu. herhangi kötü sonuçta bebek doduğunda hemen müdale edilebilmesi içinde önemli" dedi. istatiksel derkende; benden alınan kan örneği ile diğer hamilelerin kan örneklerinin karşılaştırılması sonucuna dayandığını söyledi. hakında hayırlısı inşallah.

peki yaptırdın mı arkadaşım? yaptırdıysan sonuç ne oldu canım? ben ne kadar sakin olcam desem de içimdeki kuşkuları yenemiyorum sabah gidicem herşeyin hayırlısı olur inşallah sağsağlim kucağıma alırım bebeğimi. şimdi ben bir tane düşük yaptım!.. düşük yapanlarda risk grubuna giriyormuş. her ne olursa olsun allahın verdiği canı almak benim haddime düşmez yani özürlü diye aldırmaya çok karşıyım biliyorum doğurunca da ömür boyu acı çekiyor insan ama ne malum sağlıklı doğan bebeğin sonradan sorunu omayacağı. allah ne isterse o olur kaderimizde ne varsa onu görcez ama allahımddan tek dileğim benim ve bütün hamilelerin böyle bir acıyla karşılaşmaması allahım yaşatmasın böle bi acı evlaadımızla sınamasın bizleri inşallah. inşallah herşey yolundadır olumlu şeyler duyrım yarın doktordan inşallahhhh

bugün ikili tarama testini yaptırdım kan sonucu 1 hafta sonra çıkıcakmış ense kalınlığı ölçümü yapıldı 1.4mm çıktı. şuan herşey normal gözüküyor ama merak ettiğim bişey var kağıtta hiç alamadığım bişey yazıyor ''plasenta posterior lokalizasyonda ve grade 0 eko paterninde izlenmektedir ''diyor arkadaşlar bi bileniniz varsa bana açıklarmısınız bu ne demek çok merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…