ikili tarama testi yaptıranlar lütfen biraz bilgi verin

canım dr kontrolun nasıl gecti?

canım dün gittim doktora.öncelikli olarak kendi doktorum kontrol etti bebeğim iyiydi çok şükür.sonra renkli dooplere yönlendirdi.Öncelikli olarak çikolata yedim meyve suyu içtim bebek hareketlensin diye.Doktorun yanına girdim kontrol etti hareketlerini takip etti.bazı ölçümler aldı bilgisayara giriş yaptı.10-15 dakika sürdü.sonrasında bir döküman çıkarıp veridler ve sonu. 1.8 mm çıktı riskli grupta deilmiş çok şükürüm kendi doktorumda öyle söyledi.Kan sonuçlarım haftaya cumartesi çıkacak.doktorum 1,8 mm yi görünce kan sonuçlarında normal gelecektr korkma dedi. çok şükür atlattım cnm.Yalnız cinsiyet öğrenemedik doktorum daha erken dedi yorum yapmak için o da haftaya kaldı ozaman net kkonusabilecek sanırım çünkü 14 haftalık oluyorum.Ama cinsiyet öğrenemedim diye hiç üzülmedim çok şükr ki bebeğim sağlıklı. Darısı tüm bebek bekleyenlerin başına inşallahh...

slm yazdıklarını okudum çok şükür sonucu iyi almışsın çok geçmiş olsun ben de 11.hafta içindeyim ikili tarama yapıcam ama en iyi zaman da yaptırmak istiyorum tavsiyeniz nedir ben başka şehire gidicem eşimin ona göre izin alması gerekiyor...

merhaba.teşekkür ederim cnm.öncelikle tok olman lazım ve çikolata yiyp meyvesuyu içmen lazım ki bebek hareketlensın.buna dikkat et. ikili taramada bu çok önemli.doktorun ne zaman çağırdı ikili test için seni o da önemli. beni 13 bitip 14 e girdiğim zaman çağırdı ama ben 1 hafta erken gitmiştim.Cnsiyeti göremedik.eğer 13 bitip 14 başlangıcında gidersen hem ikili tarama hemde cinsiyetkonusunu halletmiş olursun canım nasipse inşallahh.Hayırlısıyla sağlıkla atlatmayı nasip etsin rabbim..

Ayrıca ultrasonda yapılan ölçüm sonucunu hemen veriyolar ama kan tahlilin bir haftayı buluyor canım.ben kan sonucunu haftaya cumartesi alıcam. heee bide çıkan sonucun 2nin altında olması gerekiyormuş risk grubunda olmaması için. ama internette okuduğumda da 2 olması bile sıkıntılı olmuyormuş sadece doktr takibi gerekiyormuş. normal olan ve doktorumun söylediği 2 üzeri olanlar risk grubunda bizm için dedi..benim sonucum 1,8mm çıkmıştı buna bakarak da kan sonuçlarında normal çıkar merak etme dedi.Cumartesi tahlil alıp göstereceğim ozman 14 haftalık olacağım cinsiyetide öğreneceğim.yeniden bilgi veririm cnm

evet yerim bol bol çikolata burda ki dr a geçen hafta gittim 15 gün sonra ikili tarama yapılacak dedi yani 12. hafta diyor.. oldugum şehirde yapılmıyor beni yakın bi şehre gönderecek ama ben memlekete gidicem özel araçla 7 saat falan sürüyor onun için en uygun zamanı sordum izin almak sıkıntılı oluyor. ben de bu ayın 15inden sonra gitmeyi düşünüyorum geç kalmış olmuyorum demekki.. hem yolculuk da var 12. hafta bitmiş olur bu arada... iyi bi dr cinsiyeti de görür bence 12 den sonra

ben çarşamba 14 haftalık oluyorum ama hala öğrenemedim malesef cnm.aman sağlıklı olsunlarda geç öğrenmişiz sorun değil. ama haftaya öğrenmiş oluyorum inşallah cnm .Ayrıca için rahat olsun 14.haftaya kadr ikili testni yaptırabiliosunç.yani 11+0 - 13+6 haftalar arasında yapılıyor canım

haklısın önemli olan saglıklı olması öncelikle ben de çok acele etmiyorum zaten çok iyi gittiğimde 12.hafta bitmiş olacak 13 de test yapar 14 de sonucu alırım inş sorun çıkmaz çok endişeli bi süreç hamilelik

evet cnm her an aklın bebeğinle dimi benimde öyle hep onunla ilgili şeyler düşünüyorum ne güzel bişeymiş anneliği hissetmek.inşallah birşeyck olmaz sağlıkla atlatrsn cnm testini

evet cnm her an aklın bebeğinle dimi benimde öyle hep onunla ilgili şeyler düşünüyorum ne güzel bişeymiş anneliği hissetmek.inşallah birşeyck olmaz sağlıkla atlatrsn cnm testini

evet ya çok garip bişey bi de hissetsem!! ya insan bu kadar mı çok tekme yemek ister :)

evet ya çok garip bişey bi de hissetsem!! ya insan bu kadar mı çok tekme yemek ister :)

aynen bende öyleyim canım valla :) Cuma günü ikili testin kan sonucu çıkıyor doktor randevum var yine inşallah bi sorun çıkmaz son aşamada.Ayrıca cinsiyet öğrenme ihtimalimiz var çok heyecanlyımm :18:

aynen bende öyleyim canım valla :) Cuma günü ikili testin kan sonucu çıkıyor doktor randevum var yine inşallah bi sorun çıkmaz son aşamada.Ayrıca cinsiyet öğrenme ihtimalimiz var çok heyecanlyımm :18:

inş hersey çokk iyi çıkar ve cinsiyetini de ögrenirsin içinden geçen olsun bi de ben 3 kilo aldım normalmi bu aşamada?? bana fazla geldi biraz ki benim zamanında kilo almak için kullanmadığım şey kalmamıştı :) şimdi bu ne hız şaştım kaldım :44:

canım kilo konusu kişiden kişiye göre değişir.doktorunla görüş istersen bi. Bi de bebeğine yarayacak şeyler ye abur cuburdan uzak dur. hep denilen şey iki canlıyım diye iki kişilik yemeyin falan.yemene dikkat et azar azar sık beslenmeye dikkat et.İnternette beslenme konusunda biçok yazı var onları oku ona göre kendine bi beslenme programı falan yapabilirsin. ben henüz kilo almadım doktora sordum normal dedi ilerleyen zamanda zaten alıcaksın takma kafana dedi :)

cnm komik gelebilir ama dün baskül aldım:)veee sabah aç karnına eskisi gibi çıkıyor yemekten sonra 3 kilo fazla gösteriyo sanırım çok sıvı alıyorum su çay süt derken beni yanıltmış.. rahatladım şimdi çünkü çok fazla gelmişti bana şimdiden 3 kilo

Canim selam, ben 12 haftalik hamileyim sana taze taze baskmdan gecenleri anlatayim. Ve umarim tum arkadaslarim bunu okur. Duymussundur ZTB buyuk dogum hastanesini. Persembe gunu vip hasta olarak gittim bide. Hevesle gittim bebegi ultrasonda gorucem diye.ve cokta stresliydim acikcasi tarama testinden dolayi. Neyse beni ultrasona aldilar. Fakat dr un asik suratindan baska bi nane goremedim. Sonucu verdiler kan vermeye gittim. Kan alan bayan superdi bu arada. Neyse dr bakti ense kalinligi 3 mm bu fazla dedi. Zaten onu duymak yetti bana. Sonuclar pazartesi cikicak o zaman ne yapacagimiza karar veririz dedi. Kaderime boyun egdim tamam dedim ciktim ama kac gundur ne cektigimizi biz biliyoruz esimle. Cumartesi sabah tesadufi gordum cook ucuk pembe bir akinti geldi bi kerecik. Bende bu isi kesinlestirmek icin buradan tavsiyeler uzerine koru balgat umit beyden randevu aldim. Gittik. Ve ense kalinligimiz 1.9 mm cikti. Bosu bosuna 3 gun kan kustuk resmen. Yani demem o ki en azindan tarama testini mutlaka iyi bir ozelde yaptir. Eger ben gitmeseydim simdi karnimdan su aliyo olcaklardi. Umarim aydinlatici olmustur. Hayirli sonuclar sana ve yaptircak olan tum arkadaslarima.

Kızlar hamilelikte yeni tecrübeli biri olarak yazılarınızı okudum ve yardım etmek istedim. öncelikle çok lüks hastanelere gerek yok bunu yaptırmak için en iyi ben izmirde kadın dogum hastanesinde yaptırdım bunu.önce ultrasona alıyorlar boyun ölçüsünü alıp kan tahliline yolluyorlar.kan verdikten bir hafta sonra da sonuçlar elinizde oluyor.Verilen sonuclarda altta açıklaması yapılıyor zaten ama boyun ölçüsü normalse pek sıkıntı çıkmıyor.Bu arada 2li tarama normal çıkarsa 3lü taramayı istemiyorlar genelde.Ben yaptırmadım 3lüyü bu sizin isteğinize bağlı.Normal çıkmazsada amniosentez istiyorlar.Sonucu genelde hüsran oluyormuş.Valla hamileliğin en zor zamanlarındasınız diyebilirim.O koşuşturmaca beni çok yormuştu.Allah kolaylık versin şimdiden.Taramaları ve şeker testini atlattıktan sonra hamileliğin en keyifli zamanları başlıyor bence.Bende henüz doğum yapmadım çok az kaldı doğumuma çok heyecanlıyım açıkcası.Dua edin banada..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…