Merhabalar hanımlar. Ben 12 haftalık hamileyim. Doktorum bana Perinatolojiden yeşil alan açtı gittiğimde 11+2 ydim 1 hafta veya 2 hafta sonra oraya git ikili tarama testini yap dedi. Ya bende şöyle şu ana kadar her şeyimiz çok iyi gidiyor çok şükür eşim ve benim aile tarafımda da her hangi bi sıkıntı yok. Biz 2 yıl çocuk düşünmedik sonra çocuk düşünmeye başladığımız zaman çok şükür ilk aydan hamile kaldım. Yaşım 23. Ve şöyle düşünüyorum ikili tarama testim yapılsa bile kötü gelirse de bebeğimden vazgeçmicem o yüzden yaptırmayı düşünmüyorum bu düşünceyle sizce pişman olur muyum ya. Bi de bazılarınkinin sonucu kötü gelip de sağlıklı doğan bebek olabiliyor. İnsanı strese sokuyor bence. Siz ikili tarama testini yaptırdınız mı. Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Kadınlar Kulübü'ne ücretsiz üye olmak için tıklayın...
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
İkili tarama testi öneriyor musunuz
- Konu Sahibi Amine2001
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Yani bu test sonucu her hangi bi down sendromu var mı diye bakılıyor veya başka sendrom ve bu ilacı olan bi hastalık değil ki kromozomsal bi hastalık.Hamile değilim ama bir gün hamile olursam eğer bu test sonucunda bebeğin daha anne karnındayken önlenebileceği bir hastalığı öğrenilmiyorsa testi yaptırmayı düşünmüyorum
Ben yaptırdım.
Sonuç iyi çıkmıştı.
Bir risk yoktu.
Sonuç iyi çıkmıştı.
Bir risk yoktu.
Bana sadece kafa karıştırıcı gibi geliyor ve doğuma kadar nu düşünceyle yaşıyorsun ve bazen riskli görünp de sağlıkla doğan çocuklar çok oluyormuşHamile değilim ama bir gün hamile olursam eğer bu test sonucunda bebeğin daha anne karnındayken önlenebileceği bir hastalığı öğrenilmiyorsa testi yaptırmayı düşünmüyorum
Ben yaptırdım hatta diğer testleride yaptırıyorum çünkü olacak şey Allah vergisi sen bu çocuğu istiyorsan her koşulda sahiplenmen gerek ve bu çocukta varsa yani Allah korusun aldirsan hasta diye diğer çocuklarda olmayacağı ne malum o yüzden bana kalsa yaptır Allah'a bol dua et Allah senin kaderin de ne yazılırsa onu çıkarır karşına ve şimdiden öğrenmen daha iyi bebeğinin sağlığını inşallah sağlıklı olur ve hiç bir zaman korkma sağlıksız olacak diyeMerhabalar hanımlar. Ben 12 haftalık hamileyim. Doktorum bana Perinatolojiden yeşil alan açtı gittiğimde 11+2 ydim 1 hafta veya 2 hafta sonra oraya git ikili tarama testini yap dedi. Ya bende şöyle şu ana kadar her şeyimiz çok iyi gidiyor çok şükür eşim ve benim aile tarafımda da her hangi bi sıkıntı yok. Biz 2 yıl çocuk düşünmedik sonra çocuk düşünmeye başladığımız zaman çok şükür ilk aydan hamile kaldım. Yaşım 23. Ve şöyle düşünüyorum ikili tarama testim yapılsa bile kötü gelirse de bebeğimden vazgeçmicem o yüzden yaptırmayı düşünmüyorum bu düşünceyle sizce pişman olur muyum ya. Bi de bazılarınkinin sonucu kötü gelip de sağlıklı doğan bebek olabiliyor. İnsanı strese sokuyor bence. Siz ikili tarama testini yaptırdınız mı. Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında
Öyle bir durumda aldırmayı düşünmüyorsanız hiç gereği yok benceYani bu test sonucu her hangi bi down sendromu var mı diye bakılıyor veya başka sendrom ve bu ilacı olan bi hastalık değil ki kromozomsal bi hastalık.
Tarama testlerinde her zaman bir hata payı riski oluyor evet. Yani yüzde 100 doğru sonuç var diyemiyor doktorlar. Açıkçası tamamen size kalmıs. Ben yaptırmıştım. İkili testte bir sorun çıkmayınca diğerlerini yaptırmana gerek yok demişti doktor. Ancak detaylı ultrasonu her türlü çektirin derim. Allah korusun bir sorun varsa da yoksa da öncesinden önlemini almış olursunuz. Arkadaşımın bebeği böbrek hastası olarak doğdu ve bunu öncesinde biliyorlardı.Merhabalar hanımlar. Ben 12 haftalık hamileyim. Doktorum bana Perinatolojiden yeşil alan açtı gittiğimde 11+2 ydim 1 hafta veya 2 hafta sonra oraya git ikili tarama testini yap dedi. Ya bende şöyle şu ana kadar her şeyimiz çok iyi gidiyor çok şükür eşim ve benim aile tarafımda da her hangi bi sıkıntı yok. Biz 2 yıl çocuk düşünmedik sonra çocuk düşünmeye başladığımız zaman çok şükür ilk aydan hamile kaldım. Yaşım 23. Ve şöyle düşünüyorum ikili tarama testim yapılsa bile kötü gelirse de bebeğimden vazgeçmicem o yüzden yaptırmayı düşünmüyorum bu düşünceyle sizce pişman olur muyum ya. Bi de bazılarınkinin sonucu kötü gelip de sağlıklı doğan bebek olabiliyor. İnsanı strese sokuyor bence. Siz ikili tarama testini yaptırdınız mı. Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında
İşte öyle şeylerden çok korkuyorum ya çok üzülürüm yani böyle bir şey çıkarsa Allah korusun.Tarama testlerinde her zaman bir hata payı riski oluyor evet. Yani yüzde 100 doğru sonuç var diyemiyor doktorlar. Açıkçası tamamen size kalmıs. Ben yaptırmıştım. İkili testte bir sorun çıkmayınca diğerlerini yaptırmana gerek yok demişti doktor. Ancak detaylı ultrasonu her türlü çektirin derim. Allah korusun bir sorun varsa da yoksa da öncesinden önlemini almış olursunuz. Arkadaşımın bebeği böbrek hastası olarak doğdu ve bunu öncesinde biliyorlardı.
Allah korusun tabi de bunu er ya da geç öğreneceksiniz neticede. Mesela o arkadaşım çocuğu doğmadan önce doktoru ile tüm süreci planladılar. Çocuk sağlıklı su anda, bir problem yok.İşte öyle şeylerden çok korkuyorum ya çok üzülürüm yani böyle bir şey çıkarsa Allah korusun.
Siz aklınıza kötü şeyler getirmeyin. Anladığım kadarıyla bir anomali durumu olursa siz zaten aldırmayı düşünmüyorsunuz. O halde çok korkulacak bir şey yok bence. Siz iyi düşünmeye çalışın.
Aynen öyle sonuçta 3 aydır içimde o bebek ve bağlandım ona mümkün değil ona kıymam. Veren de allah allah korusun ama alan da allah. Yorumunuz için de çok teşekkür ederimAllah korusun tabi de bunu er ya da geç öğreneceksiniz neticede. Mesela o arkadaşım çocuğu doğmadan önce doktoru ile tüm süreci planladılar. Çocuk sağlıklı su anda, bir problem yok.
Siz aklınıza kötü şeyler getirmeyin. Anladığım kadarıyla bir anomali durumu olursa siz zaten aldırmayı düşünmüyorsunuz. O halde çok korkulacak bir şey yok bence. Siz iyi düşünmeye çalışın.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallahAynen öyle sonuçta 3 aydır içimde o bebek ve bağlandım ona mümkün değil ona kıymam. Veren de allah allah korusun ama alan da allah. Yorumunuz için de çok teşekkür ederim
Asla tavsiye etmemYani bu test sonucu her hangi bi down sendromu var mı diye bakılıyor veya başka sendrom ve bu ilacı olan bi hastalık değil ki kromozomsal bi hastalık.
Neden öyle düşünüyorsunuz peki açıklar mısınızAsla tavsiye etmem
Şu an burada anlatmayacağım şeyler yaşadım. Etrafımdaki kimse de tavsiye etmez. Hem kendiniz diyorsunuz bebekte Allah korusun bir sorun olsa bile aldirmayacaginizi. O yüzden gereksiz bence ve asla yüzde yüz dogrulugu olan bir test değil boş yaniNeden öyle düşünüyorsunuz peki açıklar mısınız
Anladım teşekkür ederim yorumunuz içinŞu an burada anlatmayacağım şeyler yaşadım. Etrafımdaki kimse de tavsiye etmez. Hem kendiniz diyorsunuz bebekte Allah korusun bir sorun olsa bile aldirmayacaginizi. O yüzden gereksiz bence ve asla yüzde yüz dogrulugu olan bir test değil boş yani
Ne demek rica ederim sağlıkla kucağınıza alırsınız insaAllahAnladım teşekkür ederim yorumunuz için
Ben gerekli testleri yaptirmayinca olasi bir hastalik durumunda cocugun vebaline girmis olundugunu dusunuyorum. Basindan tedavi ile halledilebilecek veya dogum aninda ona gore onlem alinacak bir rahatsizliktan haberiniz olmayacak.
İşte ikili tarama testi öyle bir test değil dediğiniz gibi mesela eğer tedavisi olacak bi hastalığı öğrenebilirsem o testten kesin yaptırırım ama ikili tarama testi öyle bir şey değil sadece kromozomsal hastalığının olma ihtimalini söylüyor o da kesin bir sonuç da değil. Ve onun hiç bir tedavisi de yok.Ben gerekli testleri yaptirmayinca olasi bir hastalik durumunda cocugun vebaline girmis olundugunu dusunuyorum. Basindan tedavi ile halledilebilecek veya dogum aninda ona gore onlem alinacak bir rahatsizliktan haberiniz olmayacak.
Biliyorum bende 32. Haftalik gebeyim. Ben genel olarak bahsetmistim. Detayli usg muhakkak atlamayin yaptirin mesela. Ayni dusunceyle devam etmeyin. En azindan bir tedavisi olacaksa da hazirlikli olursunuzİşte ikili tarama testi öyle bir test değil dediğiniz gibi mesela eğer tedavisi olacak bi hastalığı öğrenebilirsem o testten kesin yaptırırım ama ikili tarama testi öyle bir şey değil sadece kromozomsal hastalığının olma ihtimalini söylüyor o da kesin bir sonuç da değil. Ve onun hiç bir tedavisi de yok.