cok tesekkur ederim cevap icin,taslar yerine oturuyor simdi. Kendi web sitelerinde bile 10 hafta yazmislar. O yuzden 8. hafta erken geldi. Belki de sonographer yanlis hesapladi bilemiyorum. Ama basarili bir test diyorsunuz... O halde vakti gelince yaptirmak dogru olacak.Özür dilerim mesajınızı şimdi gördüm.
Bebek belli bir ağırlığa gelmeden bu test olmaz. 11 haftadan sonra yapılıyor.
Ense kalınlığı ölçülür ve ikili test yapılır.
Size ikili test değil harmony prenatal test yapacaklar sanırım.
Bu test bayağı tuzludur fakat % 99 kesin sonuç verir.Bu testle bebeğin DNA 'sı incelenir.Siz ne testi olduğunu öğrenin.
Zira harmony prenatal test Türkiyede 2.500 lira.
Ve alınan can Avrupa yada Amerika'ya gönderiliyor sonuç geri geliyor.
Siz Ingiltere'de olduğunuz için belki biraz daha uygun olabilir bilemiyorum.
İkili testi Acıbadem Hastanesi'nde Sgk olanlara 45 liraya yapıyorlar.
Benim doktorum Acıbadem Hastanesin de olduğu için muayeneye ve kontrole oraya gidiyorum.
Doktorumun Sgk anlaşması olduğu için 75 lira muayene ücreti veriyorum fakat bu muayene ücretiyle ayda 2 kere komple ultrason dahil muayene olabiliyorum.
Doktorum bana 10 tane test verdi bu testleri sağlık ocağında yaptır yapamadıklarını burada yaptırırız dedi.
Sağlık ocağında 7 tanesini yaptırdım 3 tanesini de Acıbadem Hastanesin de yaptırayım dedim.
3 testin normal ücreti 1132 lira tuttu eşim hayrola ameliyatmı organ naklimi yapacaksınız dedi :)
Sgk'lı fiyatı 48 lira tuttuğunu söylediklerinde eşim haaaa bişey diilmiş dedi
Velhasıl sgk yoksa çok uçuk fiyat varsa kimseyi zengin fakir diye ayırmadan karşılıyorlar.
Evimde gibi hissediyorum çok memnunum.
Canım ben Bodrum'da yaşıyorum.hangi il de hangi acıbadem hastanesi bu gittiğiniz?
Canım ben Bodrum'da yaşıyorum.
İleri yaş gebesiyim ve Bodrum Acı Badem hastanesine gidiyorum.Biz Sgk'dan emekliyiz ve fiyatlar bu şekilde.
Selam kusura bakma işlerim dolayısı ile biraz geç cevap yazıyorum.hımm sizin yazınızı okuduktan sonra istanbuldayım ben aradım 350 gibi bir rakam verdiler zaten sgk gecmıyormus bende 41 yasındayım 2.gebeliğim ..siz prenatal test ten mi yaptırdınız yasınız kaç acaba?
Selam kusura bakma işlerim dolayısı ile biraz geç cevap yazıyorum.
Ben de 40 yaşındayım benim 3. Gebeliğim.
SGK geçmiyor diye bişey yok.İkili testler devlet hast. üctetsiz SGK anlaşmalı özel hast ise anlaşmaya göre fiyatı değişiyor.
Emekli olunca fiyat epey düşüyor. Çalışan SGK lı için fiyat biraz daha fazla olabilir bilemeyeceğim canım. Ancak 350 tl çok fazla Fiyat vermişler. Bazı arkadaşlarım 250 tl ye ikili test yaptırdılar.
Dediğim gibi biz emekli olduğumuz için fiyatlar epey düşük oluyor.
Henüz Harmony Prenatal test yaptırmadım ama yaptırmayı düşünüyorum.Burada 2500 lira İstanbul da yurt dışına göndermeden kendi yapan Laboratuvarlar var onlarda da fiyat 1500 ila 2000 lira arası.
Selam:) seninle aynıyız ..haftalarımzda aynı 3.gebeliğim derken 2 cocugunuz var dimii? ben bu cuma 120 tl ye 2 li test yaptıracam..prenatal testten hem tırsıyorum hem de maliyetli bişey ama soyle seylerde var bu testten olumsuz bir sonuc cıkarsa aminosentez yıne yaptırman gerekiyor ...cuma gunu dr un ne soyleyecgıne gore karar verecem aslında istda bildigin laboratuvar ismi varmı ?
Selam
Sorularına ve tahminlerine cevap vereyim :)
3. Gebeliğim ama 1 çocuğum var canım.İkinci bebeğim öldü ilk bebeğim de Maşallah sağlıklı ve iyi şu anda 18 yaşında Üniversiteye başlayacak inşaAllah.
Ben dün ikili testimi Acıbadem Hastanesin de 47 liraya yaptırdım 10 gün sonra sonuçları çıkacak.Bebeğimin ense kalınlığı 1.3 mm burun kemiği oluşmuş ve çok fazla hareketli hiç durmuyor :) doktorumuz ultrason da yakalamak için epey uğraşıyor.Cinsiyeti belli değil açıkcası çokta merak etmiyorum sağlıklı imanlı olsun da gerisi önemli değil.
Gelelim şu Prenatal teste.
Harmony Prenatal testin sonucu ne çıkarsa çıksın % 99 doğrudur ve kesinlikle amniyo sıvı testi yaptırmaya gerek yok.Harmony testin özelliği amniyo sıvı testinde çok düşük riski olsa da bebeğin ölme durumu var işte bu sebepten America California University amniyo sıvı testi yerine, anneden aldıkları kanla bebeğin DNA 'sını inceleyip hem kesin sonucu öğrenmek hemde bebeğin ölümünü engellemek için Harmony testi yapmışlar.
Bizde bu testi kendi yapan pek yok Istanbul'da Genlab diye bir yer varmış onlar kendileri yapıyormuş.
Sana Harmony testin sonucundan sonra netice olumsuzsa Amniyo sıvı testi yapılmalı diyen kimse yolla bana alnından öpcem:)
Evet ikili testten sonra çıkan sonuça göre doktorum Harmony Prenatal test yaptırıp yaptırmamam konusunda beni yönlendireceğini söyledi. 1850 lira bayağı iyi fiyatmış burada 2500 liraya yapıyorlar. Taksitli fiyatı 1850 liraysa peşin de indirim yaparlar demek ki 1500 liraya yaparlar belki.Yaptırmam gerekirse bende İstanbula gidip yaptırırım daha avantajlı olur.senle yasdas hamıle olarak ki senden bir yas buyugum :) haberli kalmak isterim...bende kan pıhtılaşması oldugundan dolayı 2 dusuk yaptım testler sonucu iğne kullanmam gerektigi ortaya cıktı ve 37 yasında kızımız oldu simdi 4 yasında ...senınkisi herseyi bayaa zaman gecmiş unutmusken gelmiş :) yaş gereği bende bazen hersey sil baştan yaşanacak inşallah basarırım dıyorum kızım yardımcı olacakmıs bana :) ya sen simdi 2lıde kan sonuclarından sonramı karar verecen genetik teste genlap a dun sordum ben 1850 taksitli rakam verdiler 8 iş gunu ıcınde sonuc cıkıyormus bunlar amerıkaya gonderdiklerini soyledıler ...bulundugun yere gelip kan alıyorlarmıs o kadar paraya ucarlar tabii....su cuma bi gelsin bakacam bende ...
Evet ikili testten sonra çıkan sonuça göre doktorum Harmony Prenatal test yaptırıp yaptırmamam konusunda beni yönlendireceğini söyledi. 1850 lira bayağı iyi fiyatmış burada 2500 liraya yapıyorlar. Taksitli fiyatı 1850 liraysa peşin de indirim yaparlar demek ki 1500 liraya yaparlar belki.Yaptırmam gerekirse bende İstanbula gidip yaptırırım daha avantajlı olur. Benim kızım Istanbul'da yaşıyor bebeğim sağlıklı ve hayırlısı ile doğarsa bana yardımcı olacak kimsem yok burada. Ama eşimin iyi bir cicianne olacağına eminimSağolsun temizlik yemek vs herşeyi yapıyor kaç aydır beni hiç yormadı. Uykusuda çok hafif ben top atsalar uyanmam çok ağır uyurum Kısacası eşimden başka güvenecek kimsem yok. İnşaAllah hayırlısı ile bebişlerimizi doğuralım da ben uykusuz kalmaya bile razıyım
Medipol Koşuyolu'ndan 308 TL fiyat aldım.
Aile hekiminde yapılmıyor mu acaba?