- 29 Ocak 2021
- 1.573
- 4.530
- 83
- Konu Sahibi umudumhep3535
-
Hukuk okumak sağlam kafa ister ve avukat olupta, gidip elin çer çöpüyle uğraşmam. Saygın bir mesleğiniz var denklik alabilirseniz deneyin bence. Ama dediğim gibi ünvanımı paraya değişmezdim.Arkadaşlarım uber veya baristalık yapıyorlar. Genelde hizmet sektörü yani. Ben de gidersem bu tipte işleri yapacağım gibi görünüyor ama bakınca maddi anlamda getirisi yüksek
Yani gerçekten ben anlayamıyorum. Asgari ucretle baristalık yaparak, dilini 30 yaşında öğreneceğiniz, o kadar sene okuduktan sonra hiçbir eğitim gerektirmeyen bir alanda çalışacağınız bir yerde nasıl yapacaksınız? Gerçekten buna okey olabilmek için sıfır ego olması lazım. Yüksek lisans yaparken 1 2 sene part time çalışmaktan bahsetmiyorsunuz sonuçta, eğitiminiz sıfır olacak. Sonradan öğrendiğiniz dilinizle denkliği geçtim asla iletişim sebepli bile avukat olamayacaksiniz. Hadi evli olup eşinin üstünden gidenleri de bir yere kadar anlıyorum. Eve maaş giriyor bir şekilde, o ara istenirse 6 7 sene de sürse dil halledilir yeni meslek edinilir çok istenirse ama tek başına maddi desteği sağlayıp yeni bir meslek edinmek çok çok zor. Dediğiniz gibi belki de hep hizmet sektöründe kalacaksınız. Emin olun tanıştığınız insanlara ben avukattim da geldim barista oldum da falan diye 3 seneden sonra anlatmak istemeyeceksiniz. İlk birkaç sene herkes aa ne güzel diyecek zaten ama sonra hala niye yerinde sayıyor ya diye yorumlar sorular gelecek. Ben bunları hep gördüm. Bilmiyorum benlik değil. Mesleği olmayıp asgariye çalışan insanın yurtdisina çıkmasıyla sizinki aynı hissiyat olmayacak. İyi düşünün.Arkadaşlarım uber veya baristalık yapıyorlar. Genelde hizmet sektörü yani. Ben de gidersem bu tipte işleri yapacağım gibi görünüyor ama bakınca maddi anlamda getirisi yüksek
Dil becerin varsa burda dil öğren. Kardeşim avukat şirket birleşmeleri yapan bir büroda çalışıyor 150 bin artı yemek kartı maaşı. Yaşı daha 30 değil. Ama Almanca ve ingilizcesi ana dil gibiBağlı çalışıyorum şuan
Arkadaşlarımın hepsi üniversite mezunu eğitimli insanlar hatta ikisi avukat zaten. Benim düşüncem temelli gitmek değil zaten. Dilimi geliştirip farklı kültürler görmek istiyorum ne var bunda? Ruhsatımı yırtıp gitmiyorum yani.Şu an orada bu dediğiniz meslekleri yapıp sizi de yanlarına çağıran arkadaşlarınızın gitmeden önce Türkiye'de hangi mesleği bırakıp gittiklerini merak ettim. Bunca yıl o kalın kitapları hatmedip avukat olmuşsunuz. Üstüne 5 yıl çalışıp yerinizi sağlamlaştırmışken sıfırdan garantisi olmayan bir hayat kurma isteği neden? Bahsettiğiniz 2 meslekte masabaşı işe benzemez.
Müşteriler zor memnun olur. Ailenize hak verdim. Okutup güzel bir mesleği olduğuna sevindikleri çocuklarının başka bir ülkede tecrübesiz işçi olarak bilinmez bir hayata atılması yıkmıştır onları.
Avukat olsam maaş farkı ne olursa olsun barista, garson, uber olmak istemezdim. Statü farkı çok koyardı bana.
böyle sert bir statü geçişi beni nasıl etkiler kestiremiyorum.
Denklik demiyor ki. Baristalık yaparım diyorhukukta denklik nasıl oluyor? aydınlatın bizi.
Denklik demiyor ki. Baristalık yaparım diyorşimdi de temelli değil gezmeye, deneyim yaşamaya gideceğim dediği için iyice karıştı iş. Gezmeye, deneyim yaşamaya, yüksek lisans yapmaya herkes gitsin tabi ki çok faydalı. Ama avukat da baristalik yapmaya, dilini de bilmediği bir ülkeye gitmez ya. O kadar da değil.
Mesleğimi yapma gibi bir imkanım yok denklik almam gerekir öyle bir durumda.
Önceki yorumlarımda temelli gitmeyi düşünüyorum diye belirtmedim zaten. Barista bir örnekti ama hizmet sektörü olacak bu net. Yurtdışında yaşıyormuşsunuz özellikle soruyorum dil ve yeni kültürleri görmek için bu tercihleri yapmam sizce mantıksız mı?Denklik demiyor ki. Baristalık yaparım diyorşimdi de temelli değil gezmeye, deneyim yaşamaya gideceğim dediği için iyice karıştı iş. Gezmeye, deneyim yaşamaya, yüksek lisans yapmaya herkes gitsin tabi ki çok faydalı. Ama avukat da baristalik yapmaya, dilini de bilmediği bir ülkeye gitmez ya. O kadar da değil.
Tespitiniz doğru. E bu süreçte havadan para gelmeyeceğine göre mecbur bir işte çalışmam gerekHaftasonları part time bahsettiğiniz ya da yakın olan işlere girip kendinizi gitmeden burada da deneyebilirsiniz.
Ben yorumlarımı temelli gitmeniz üzerine yaptım. Ama görüyorum ki mesleğinizden sıkılmış biraz nefes almak istiyorsunuz sadece. Birkaç yıllık bir ara mesleğinizde sizi geriye götürmeyecekse dil öğrenmek için denenebilir. Ama dediğim gibi ben denemeden bile yapamayacağımı biliyorum sizinse öğrenmeniz için denemeniz gerekiyor sanırım.
Yani ben öğrenci olarak part time çalışarak da, sonrasında kendi meslegimde çalışarak da burada bulundum. Öğrenci olarak geçici olduğunu bildiğim dönemde hayat çok güzeldi. Geçici olarak bir süre hizmet sektöründe çalıştım ve hic rahatsız olmadım. Çünkü geçici olduğunu, bu surec bittiği zaman mesleğimi yapacağımı biliyor olmak motivasyon oluyordu. Bunu 1 seneden fazla yapmayı asla istemezdim. Turkiyedeki arkadaşlarınızı takip ederken, mesleki gelişimlerini gördükçe konumunuzdan cok rahatsız olacaksınız. Açıkçası 1.5 2 seneden sonra da zaten sorulara cevap bile vermek istemeyeceksiniz. Bu tecrübeyi yaşamayan herkes 2 senede düzen kurulur her şey yoluna girer sanacak çünkü. Gel gör ki öyle olmayacak.Önceki yorumlarımda temelli gitmeyi düşünüyorum diye belirtmedim zaten. Barista bir örnekti ama hizmet sektörü olacak bu net. Yurtdışında yaşıyormuşsunuz özellikle soruyorum dil ve yeni kültürleri görmek için bu tercihleri yapmam sizce mantıksız mı?
K kerkenes hanım çok güzel açıklamış. Ben de yurtdışında yaşayan biri olarak mesleğinizi bırakıp gitmenizi tavsiye etmem. Dil kolay ogrenilmiyor ve ayrica avukatlikta denklik olacağını sanmiyorum kanunlar falan tamamen farklı çünkü. Alışmak cevre olusturmak vs kolay değil. 2 yil hem çalışır hem dil ogrenirim diyenlere onun 2 yıl surmedigini soylemek istiyorum. Çok büyük bir enerji ve psikoloji istiyor. Mesleginizde yukselmeye bakın bence.Önceki yorumlarımda temelli gitmeyi düşünüyorum diye belirtmedim zaten. Barista bir örnekti ama hizmet sektörü olacak bu net. Yurtdışında yaşıyormuşsunuz özellikle soruyorum dil ve yeni kültürleri görmek için bu tercihleri yapmam sizce mantıksız mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?