- 15 Aralık 2024
- 8
- 0
- 1
- 32
- Konu Sahibi umudumhep3535
-
Mesleğimi yapma gibi bir imkanım yok denklik almam gerekir öyle bir durumda.Dil eğitimi alıp ne iş yapacaksın? Bildiğim kadarıyla ülkelerin hukuk sistemleri farklı olduğu için denklik alman gerekiyor eğer orada kendi mesleğini yapmak istiyorsan. Başka meslek yapacaksan da bir süre sonra neden okudun ben o zaman diye depresyona girmeyeceksen koca kızsın kararlarının arkasında dur yap planını
Mesleğimi yapma gibi bir imkanım yok denklik almam gerekir öyle bir durumda.
Urda sabredip birşey olmayacağı malesef ortada. Bir cesaret edin. Yapmamaktan pişman olursunuzHerkese merhaba. Uzun zamandır burayı takip ediyordum ama üyeliğim yoktu bu konuyu sizlere sormak için açtım. Şöyle ki 5 yıldır avukatlık yapıyorum ama meslek o kadar stresli ve emeğini karşılığını vermiyor ki aşırı bunalmış durumdayım. Maddi olarak da tatmin etmiyor açıkçası. Bu faktörleri bir kenara koyarsak mesleğimi seviyorum ama yine de mutsuz hissediyorum.
Diğer yandan aylardır kafamı kurcalayan bir seçenek var. Yurtdışında yaşayan arkadaşlarım sürekli yanlarına gelmem için ısrar ediyorlar. Dil eğitimi alıp o süreçte de çalışabilirim. Kendileri de böyle yaptılar ve söylediklerine göre çok da memnunlar. Bu konuyu aileme açtım ama asla kabul etmediler. Onlardan maddi olarak bir isteğim yok kararımı destekleyin yeter diyorum ama pek yanaşacak gibi durmuyorlar.
Mesleğime ara verip yurtdışına gitmeli miyim yoksa burada sabretmem mi gerek bilemiyorum. Yaşım 30’a yaklaştı gençlik elden gidiyor ama ben olduğum yerde sayıyorum sanki. Kariyerim açısından yanlış bir karar mı veriyorum siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
Arkadaşlarım uber veya baristalık yapıyorlar. Genelde hizmet sektörü yani. Ben de gidersem bu tipte işleri yapacağım gibi görünüyor ama bakınca maddi anlamda getirisi yüksekPeki iş olarak ne düşünüyorsunuz yurtdışında ?
Ben de giderdim.5 yıllık bir tecrübe olusturmusunuz zaten.Evlilik,çocuk vs böyle bir dusunceniz yoksa 30 olmadan bir deneyebilirsiniz.yasamadan bilemezsiniz.Birkac yıl deneyip yapamadığınızı görürseniz geri dönüp tekrar 5 yıllık bir tecrübeyle kaldığı yerden devam edersiniz.Ama iş kararından öte, yurtdışına yerleşme fikri ciddi bir psikolojik hazırlık gerektiriyor.Yasayacaginiz zorluğu da baştan göze alin.Ama kesinlikle deneyin bence.Herkese merhaba. Uzun zamandır burayı takip ediyordum ama üyeliğim yoktu bu konuyu sizlere sormak için açtım. Şöyle ki 5 yıldır avukatlık yapıyorum ama meslek o kadar stresli ve emeğini karşılığını vermiyor ki aşırı bunalmış durumdayım. Maddi olarak da tatmin etmiyor açıkçası. Bu faktörleri bir kenara koyarsak mesleğimi seviyorum ama yine de mutsuz hissediyorum.
Diğer yandan aylardır kafamı kurcalayan bir seçenek var. Yurtdışında yaşayan arkadaşlarım sürekli yanlarına gelmem için ısrar ediyorlar. Dil eğitimi alıp o süreçte de çalışabilirim. Kendileri de böyle yaptılar ve söylediklerine göre çok da memnunlar. Bu konuyu aileme açtım ama asla kabul etmediler. Onlardan maddi olarak bir isteğim yok kararımı destekleyin yeter diyorum ama pek yanaşacak gibi durmuyorlar.
Mesleğime ara verip yurtdışına gitmeli miyim yoksa burada sabretmem mi gerek bilemiyorum. Yaşım 30’a yaklaştı gençlik elden gidiyor ama ben olduğum yerde sayıyorum sanki. Kariyerim açısından yanlış bir karar mı veriyorum siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
Yurtdışına gitmek isterdim ben de. Ama planlı olmak lazım . Hangi ülkeye gitmeyi düşünüyorsunuz? Ne iş yapacaksınız giderseniz?Herkese merhaba. Uzun zamandır burayı takip ediyordum ama üyeliğim yoktu bu konuyu sizlere sormak için açtım. Şöyle ki 5 yıldır avukatlık yapıyorum ama meslek o kadar stresli ve emeğini karşılığını vermiyor ki aşırı bunalmış durumdayım. Maddi olarak da tatmin etmiyor açıkçası. Bu faktörleri bir kenara koyarsak mesleğimi seviyorum ama yine de mutsuz hissediyorum.
Arkadaşlarım olmasa asla düşünmezdim ama adaptasyon sürecinde katkıları olur diye düşünüyorumBen de giderdim.5 yıllık bir tecrübe olusturmusunuz zaten.Evlilik,çocuk vs böyle bir dusunceniz yoksa 30 olmadan bir deneyebilirsiniz.yasamadan bilemezsiniz.Birkac yıl deneyip yapamadığınızı görürseniz geri dönüp tekrar 5 yıllık bir tecrübeyle kaldığı yerden devam edersiniz.Ama iş kararından öte, yurtdışına yerleşme fikri ciddi bir psikolojik hazırlık gerektiriyor.Yasayacaginiz zorluğu da baştan göze alin.Ama kesinlikle deneyin bence.
Bağlı çalışıyorum şuanSana dava getirecek çevren, akraban yoksa, mezun olduğundan beri bağlı çalışıyorsan yurt dışına git. Düşünme bile.
Büro açacak çevren yok demekki. Yurt dışında denkliği olan üni var mı ona bak, dil öğren, hem çalışır hem okursun . En kötü başka meslek öğrenirsin, çalışırsın. Mezun çok, çevren yoksa az kazanırsın ya da yıllarını alır para kazanman. Ailen, eşin destek olmalı ilk 2 yıl en az.Bağlı çalışıyorum şuan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?