• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkilemde Kalmak

Gerçekten hayat arkadaşı olabilecek bir insan "asla istemiyorum" diye kestirip atmaz. Geleceği, mutluluğunuzu düşünür. İsteğinize saygı duyar. Bencillik eden kesinlikle siz değilsiniz ve 21 çok erken bir yaş evlilik için. Kariyeriniz için çok doğru bir karar almışsınız. Meslek ömürlük oluyor. İnsanlar 30 senelik eşlerinden bile boşanabilir ama meslek belli bir yaştan sonra değiştirilemez. Sevilmeyen bir şey sürekli mutsuzluk demek. Sakın hata yapmayın. Öncelik kendinizde olsun daima.

Zaten son senen şurda kaldı bir dönemin bir abla tavsiyesi bölümünü sevmesen bile önce bitir nice lisans mezunları bile kendi mesleğini yapamıyor yeri geliyor sen diplomanı al sonra istediğin bölüme yine gir daha genceciksin ablacım diyorum sakın sakın hayallerini okulunu bitirmeden evlenme sevgilinde seni gerçekten seviyorsa bekler sırf evlenmek için evlenecekse beklemez öyle ise beklemesin zaten daha yaşın çok küçük hani okumayan evde duran bir kız olsan belki derdim
Bölümümü bitireceğim zaten her ne olursa olsun. Okul kazanırsam nöbet felan tutarım harçlıgımı çıkartırım en azından diyw düşünüyorum iş bulabilirsem tabi

Gerçekten hayat arkadaşı olabilecek bir insan "asla istemiyorum" diye kestirip atmaz. Geleceği, mutluluğunuzu düşünür. İsteğinize saygı duyar. Bencillik eden kesinlikle siz değilsiniz ve 21 çok erken bir yaş evlilik için. Kariyeriniz için çok doğru bir karar almışsınız. Meslek ömürlük oluyor. İnsanlar 30 senelik eşlerinden bile boşanabilir ama meslek belli bir yaştan sonra değiştirilemez. Sevilmeyen bir şey sürekli mutsuzluk demek. Sakın hata yapmayın. Öncelik kendinizde olsun daima.
Çok teşekkür ederim desteğiniz çok iyi geldi.. Aslında içten içe sizin gibi düşünüyordum ama işte birilerinden duymak daha iyi geldi

yaş konusunda bir şey diyemem ama işini bulmadan sakın evlenme. bek ben eşimi çok seviyorum hep iyi ki diyorum ama velakin iyi ki de işimi elime alıp evlenmişim de diyorum.
bu sana abla tavsiyesi olsun.
ayrıca ben de önlisans okurken hep "hııı 2 yıllık mı!" dediler gelgelelim atandım hem de gayet iyi bir yere geldim. kurum içi sınavlarla. sen onlara sakın kulak asma. beni çağırıp sen ne kazanmıştın diye aşağılayanlar şimdi hiç yüzüme bakamıyorlar.

Bölümümü bitireceğim zaten her ne olursa olsun. Okul kazanırsam nöbet felan tutarım harçlıgımı çıkartırım en azından diyw düşünüyorum iş bulabilirsem tabi
Bulursun tabi yeterki iste nice öğrenciler hem çalısıyor hem okuyor insan bekarken sınav stresi varken evlenmek daha cazip geliyor sevgiline tavrını net bir şekilde belirt yazık emeklerine bu adam bide kesin diyordur ki okusan evlenince çalıştırmam:)

Bulursun tabi yeterki iste nice öğrenciler hem çalısıyor hem okuyor insan bekarken sınav stresi varken evlenmek daha cazip geliyor sevgiline tavrını net bir şekilde belirt yazık emeklerine bu adam bide kesin diyordur ki okusan evlenince çalıştırmam:)
Yok bunu çok önceden konuşmuştuk o konuda baskısı yok:)

Evet lisans bölümlerine yetiyordu, ama bunu geçen sene yapmam gerekti :/
bu konuya bu kadar yorum yazmamın sebebi de kendi çevremde buna bolca tanık olmam.
zaten böyle şeylere karşıydım ama daha dün bir arkadaşımla konuştum, o da 21 yaşında. ingiltereden kabul almasına rağmen sırf sevgilisini bırakmamak için türkiyede bir bölüme girmişti. evliler şu an.
şimdi bir sürü sorun, bir sürü problem. mutlu değil.
değer miydi?

evlenince problem yaşamayıp mutlu mesut geçinecek olsanız bile istediğiniz bölümü okumamanıza değmez bu. meslek dediğin ömür boyu hayatında olacak bir şey, eşinle olduğundan daha çok vakit geçireceğin bir yer. sevmediği işi yapan birisi ne derece mutlu olabilir?

sevgililer gelir gider. alacağın diploma baki kalır. kendini geliştirmeni beklemeyen buna tahammül edemeyen biriyle değil evlenmek bir masaya oturup su bile içme bence.

sevgililer gelir gider. alacağın diploma baki kalır. kendini geliştirmeni beklemeyen buna tahammül edemeyen biriyle değil evlenmek bir masaya oturup su bile içme bence.
Çok haklısınız
Bu tip insanlar başarısızlıklarından ya da eksikliklerinden keyif alırlar

erkekler kendilerinden üstün kadınlardan korkuyor biraz.. ataerkil toplum yapısının görünmeyen baskısı bu. muhtemelen konu sahibinin sevgilisi de bu kafada. çünkü demiyor ki evlenelim evlenince okula devam et. direk karşı çıkıyor. anlamadığım konu sahibi neden hasss.tir ordan demiyor da ikilemde kalıyor. eskiden kız evi naz eviydi şimdi oğlanlar kızları parmaklarında oynatır olmuş anlaşılan :)

evlilik bir prenses,prens hayatı falan değil,o dizilerdekilere falan hiç benzemiyor... bildiğin külkedisi oluyorsun,hem de sadece 12 den sonra değil 24 saat boyunca...çok matah bişey değil yani... çok küçük yaşın,okumasan bile bu yaşta evlenme hayatın biter.. erkekler evlenmeden önce herşeye tamam diyorlar,evlenince bir seriyorlar ki aklın durur..o yüzden inanma her söylediğine..kendine nasıl bir hayat yaşamak istediğini sor ve ona göre karar ver ne yapmak istediğine ...hayata bir kere geldin ve hayatını bir başkasının şekillendirmesine izin verme.Kendi hayatına kendin şekil ver daha sonra bu hayat içine birini eklemek istiyorsan o zaman evlen :KK66:

Merhaba,
Konuya nerden nasıl başlasam bilmiyorum, şuan oldukça içim sıkkın. Önlisans bir bölümde ikinci sınıfım. Ama bölümümü sevmiyorum, zaten önlisans diye insanların bakışı bile farklı oluyor neyse.
o yüzden yeniden üniversite okumak istiyorum önceliğim mühendislik ama hemşirelik de olur. İkisi farklı bölümler biliyorum ama yapabileceğimi düşünüyorum. Ayrıca dgsden de hemşireliğe geçişimiz var. Ygsden de hemşireliğe yerleşecek puanı aldım ayrıca. 2 aylık çalışmayla. Zaten anadolu lisesi öğrencisiyim temelim yok değil, şuanki okudugum bölüme de iyi bir sıralamayla yerleştim,çok pişmanım.. Neyse
Ama sıkıntı şu ki sevgilim bir daha okulu beklemek istemiyorum dedi. Kesinlikle olmaz dedi ama bu,konudaki bakışı olumsuz. Seneyyie evlenmek istiyor. 21 yaşındayım.
Sizce ben bencillik mi ediyorum?
Asıl bencillik eden o daha 21 yaşındasın neyin bekleyememesi anlamadım.. Kaçıyomuymuşsunuz :skandal:

erkekler kendilerinden üstün kadınlardan korkuyor biraz.. ataerkil toplum yapısının görünmeyen baskısı bu. muhtemelen konu sahibinin sevgilisi de bu kafada. çünkü demiyor ki evlenelim evlenince okula devam et. direk karşı çıkıyor. anlamadığım konu sahibi neden hasss.tir ordan demiyor da ikilemde kalıyor. eskiden kız evi naz eviydi şimdi oğlanlar kızları parmaklarında oynatır olmuş anlaşılan :)
Uzun süredir ilişkimiz uzaktan devam ediyor ya bir de acaba haklılık payı var mı diye size sormak istedim haklısınız ben dHa sert bir duruş sergilemeliyim

bu konuya bu kadar yorum yazmamın sebebi de kendi çevremde buna bolca tanık olmam.
zaten böyle şeylere karşıydım ama daha dün bir arkadaşımla konuştum, o da 21 yaşında. ingiltereden kabul almasına rağmen sırf sevgilisini bırakmamak için türkiyede bir bölüme girmişti. evliler şu an.
değer miydi?

evlenince problem yaşamayıp mutlu mesut geçinecek olsanız bile istediğiniz bölümü okumamanıza değmez bu. meslek dediğin ömür boyu hayatında olacak bir şey, eşinle olduğundan daha çok vakit geçireceğin bir yer. sevmediği işi yapan birisi ne derece mutlu olabilir?
Çok teşekkür ederim yorumlarınız sayesinde daha da netleştirdim kafamda. Zaten işini sevmeyince mutlu olmuyor insan stajdayken daha net anladım, mutlu olmayan da karşındakine de mutluluk veremiyor..

değer miydi?

Yorum tekrar

evlilik bir prenses,prens hayatı falan değil,o dizilerdekilere falan hiç benzemiyor... bildiğin külkedisi oluyorsun,hem de sadece 12 den sonra değil 24 saat boyunca...çok matah bişey değil yani... çok küçük yaşın,okumasan bile bu yaşta evlenme hayatın biter.. erkekler evlenmeden önce herşeye tamam diyorlar,evlenince bir seriyorlar ki aklın durur..o yüzden inanma her söylediğine..kendine nasıl bir hayat yaşamak istediğini sor ve ona göre karar ver ne yapmak istediğine ...hayata bir kere geldin ve hayatını bir başkasının şekillendirmesine izin verme.Kendi hayatına kendin şekil ver daha sonra bu hayat içine birini eklemek istiyorsan o zaman evlen :KK66:
Teşekkür ederim sağolun

Canim mutlaka oku ve tamamla evlenmek için acele etme daha çok gencsin.seni gerçekten seven isteyen bekler taviz verme derim.

Back
X