• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkilemde Kalmak

Buarada o 25 yaşında, farklı şehirlerdeyiz, ve ilişkimiz uzunca bir süredir devam ediyor. belki önemli bir ayrıntıdır..

Uzaktan ilişki yaşıyoruz ve 25 yaşında diye herhalde bilmiyorum haksızlık mı yapıyorum diye
Aman bir de uzaktanmış bu kadar önemsemeyin yahu adam bencilin teki destek olacağına köstek oluyor ki hayat senin gençsin evlenip ne yapacaksın kv derdi çekeceksin millet gibi akıllı düşün sonra ağlarsın

Uzaktan ilişki yaşıyoruz ve 25 yaşında diye herhalde bilmiyorum haksızlık mı yapıyorum diye
uzak ilişki yaşamaktan bunalmış, yanında olmak istiyor tamam, anlıyorum.
ama bunun çözümü bu mu?
onunla aynı şehirde okusan mesela, olmuyor mu?

Bencillik etmiyorsunuz, sevgiliniz bencillik ediyor. Yaşınız daha çok küçük evlilik için ve evlilik de pek kafanızda yok zaten anladığım kadarıyla. "Ben ikinci üniversitemi okuyacağım işine geliyorsa" dersiniz, seven insan zaten sizi bekler ve destek çıkar. Çıkmıyorsa cidden sizi sevmiyor demektir zaten, inanın. Hayallerinizin peşinden gidin, başka insanlar için vazgeçmeyin. Çok pişman olursunuz.
Yarın gelecek, ayrıntılı konuşmayı düşünüyorum bir de sizlerden fikir almak istedim

Mesleğin adına odaklanma, mezuniyet sonrası iş imkanlarına odaklan, ne mühendisler ne hemşireler iş bulamazken, nice önlisans mezunu rahatça iş buluyor, okuduğun bölümün iş imkanları nasıl? Artık o kadar çok üniversite var ki, etraf her bölümden mezun kaynıyor, iyi düşünerek seçim yapmak lazım.
Evlenmek için ben de genç olduğunu düşünüyorum, önce okul, iş meselesini rayına oturt, evlilik beklese de olur
İş imkanımız kısıtlı. Atamamız yok denecek kadar az.

Zaten anadolu lisesi öğrencisiyim temelim yok değil, şuanki okudugum bölüme de iyi bir sıralamayla yerleştim,çok pişmanım..
Bir de şuraya takıldım ben
Yani şöyle ki lisans programlarından herhangi birini neden tercih etmedin temelin varmış yani

Bir de şuraya takıldım ben
Yani şöyle ki lisans programlarından herhangi birini neden tercih etmedin temelin varmış yani
Ailevi birkaç durum oldu, hemen okuyayım bitsin işe giriyim istedim o an. Yanlış düşündüğümün okurken farkına vardım ama..

Ailevi birkaç durum oldu, hemen okuyayım bitsin işe giriyim istedim o an. Yanlış düşündüğümün okurken farkına vardım ama..
Anladım. İsteğin varsa oku sevgili filan hikaye bir ayrılırsanız dımdızlak kalırsın valla mesleğini eline al evlenene kadar isteklerini gerçekleştir. Yani uzlaşmaya da gidebilirsin sevgilinle ama o adam bana bencil geldi yaşım geldi geçiyor diye düşünüp bastırıyor herhalde senin isteklerini önemsemiyor dikkat et :)

İş imkanı, atanma felan o zaman da çok araştırmamıştım o ruh haliyle. Aklıma geldikçe daha çok pişman oluyorum

Anladım. İsteğin varsa oku sevgili filan hikaye bir ayrılırsanız dımdızlak kalırsın valla mesleğini eline al evlenene kadar isteklerini gerçekleştir. Yani uzlaşmaya da gidebilirsin sevgilinle ama o adam bana bencil geldi yaşım geldi geçiyor diye düşünüp bastırıyor herhalde senin isteklerini önemsemiyor dikkat et :)
Teşekkür ederim yarın buluşacağız ve ben yüzyüze konuşacağım bu konuyu. Ama önce size sorup doğru mu düşünüyorum bencillik eden ben miyim diye dışardan bir göz olarak yorumunuzu merak ettim. Teşekkür ederim:)

Sen istediğin bölüme geç bırak sevgilin yanında olacak mı olmayacak mı kendi karar versin
21 22 yaşlarında evlenmek ne allah aşkına acelen nedir?
Hem de güzel güzel okulunu okuyorken imkanın varken kendine bu haksızlığı yapma
Koca bulunur da geçen zamana çare bulunmaz

İş imkanı, atanma felan o zaman da çok araştırmamıştım o ruh haliyle. Aklıma geldikçe daha çok pişman oluyorum
Pişman olmamalısın artık olan oldu bir kere. Bunu bitir sonra tekrar hazırlan bu sefer bilinçlisin daha iyi yer daha iyi bölüm olur yaşın da genç yani benimle yaşıtsın sakın evliliği düşünme boşver hayat böyle daha güzel :)

o zamanki puanın lisans bölümlerine yetiyordu ama sen mi istemedin?
eğer öyleyse merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş diye bir şey var. össye girdiğin sene puanının yettiği ama tercih etmediğin bölümlere geçiş yapabiliyorsun, o seneki puanın tutsun yeter ki. bu seneki sınavdan istediğin puanı alamasan da geçiş yapabilirsin yani.
büyük ihtimalle sen de bunu biliyorsundur ama yorumlarda görünce bilmeme ihtimaline karşılık yazmadan geçmemeyim, belki bir faydam dokunur dedim :)

ekleme: gerçi sen bunun başvuruları açıldığı zaman mezun olmuş olacaksın sanırım. o yüzden başvuramayabilirsin buna galiba, emin olamadım şu an :/

Öncelik ne olursa olsun eğitimin olsun sevgilinde seni seviyorsa eğer destek olup bekleyecektir yaşında evlilik için biraz benim kardeşim 4 yıllık bölümün iki yılını okudu sevemedi bölümünü sonra bırakıp geldi bu yıl tekrar hazırlanıyor evlilik her zaman olur öncelik eğitimin olsun mutlaka

o zamanki puanın lisans bölümlerine yetiyordu ama sen mi istemedin?
eğer öyleyse merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş diye bir şey var. össye girdiğin sene puanının yettiği ama tercih etmediğin bölümlere geçiş yapabiliyorsun, o seneki puanın tutsun yeter ki. bu seneki sınavdan istediğin puanı alamasan da geçiş yapabilirsin yani.
büyük ihtimalle sen de bunu biliyorsundur ama yorumlarda görünce bilmeme ihtimaline karşılık yazmadan geçmemeyim, belki bir faydam dokunur dedim :)

ekleme: gerçi sen bunun başvuruları açıldığı zaman mezun olmuş olacaksın sanırım. o yüzden başvuramayabilirsin buna galiba, emin olamadım şu an :/
Evet lisans bölümlerine yetiyordu, ama bunu geçen sene yapmam gerekti :/

Zaten son senen şurda kaldı bir dönemin bir abla tavsiyesi bölümünü sevmesen bile önce bitir nice lisans mezunları bile kendi mesleğini yapamıyor yeri geliyor sen diplomanı al sonra istediğin bölüme yine gir daha genceciksin ablacım diyorum sakın sakın hayallerini okulunu bitirmeden evlenme sevgilinde seni gerçekten seviyorsa bekler sırf evlenmek için evlenecekse beklemez öyle ise beklemesin zaten daha yaşın çok küçük hani okumayan evde duran bir kız olsan belki derdim

Back
X