• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkilemde Kaldım.Sizce??

Tiramisu35

♥♥♥Yavrularım♥♥♥
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2009
5.603
4.211
773
Merhaba kızlar,
Bende hiperaktivite ve dikkat eksikliği var,bunun için yaklaşık 5-6 aydır tedavi görüyorum. Yaşayanlar bilir önce hafif dozda başlatılıyor tedavi, bu süreç içerisinde her ay doktorumu ziyaret ettim; ya doz artımı oldu yada daha etkili bir ilaca geçtim. Dehb hayatımı kısıtlayacak duruma gelmişti, şimdi nispeten daha iyiyim. Fakat hastanelerin durumu ortada. Acil birşey olmadıkça gitmemek en iyi seçenek gibi duruyor. Bir de biliyorsunuz raporlu olan hastalar doktora reçete yazdırmadan ilaçlarını alabiliyor ama eczaneden teyit ettirdim raporum yokmuş. Bu arada bağ doku hastalığım var (bağışıklıkla ilgili romatizmal hastalık) , biraz dezavantajlı bir grupta oluyorum açıkcası. Dehb tedavisi aciliyet gerektirmeyen birşey olsa dahi 5-6 aylık ilerlemem boşa gitmiş olacak eğer ilaç yazdırmak için gitmezsem. Ne yapayım bilemedim siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Açıkcası tedaviye baştan başlama fikrine (hani bu olaylar nitelikten sonra) hiç sıcak bakamıyorum. Ani parlayan (aslında çok Güleryüzlü ve neşeliyim) , sabırsız,tahammülsüz,aşırı konuşkan (yazılarımdan da anlaşıldığı üzere :KK70:) , aşırı unutkan biriyim. Aldığım ilaçların yan etkisi hem yok hem de bu saydığım olumsuz özelliklerimi törpülüyor. Buraya kadar okuyanlara çok teşekkür ederim görüşleriniz değerli :KK52:

Belki burdan herkes göremez postumu o yüzden özellikle H HayatbAlf Loreth Loreth filmdelisi filmdelisi S su-doku sonanda sonanda Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. 3nity 3nity zeynones zeynones C captain price freudyenpsk freudyenpsk yorumlarsanız sevinirim.
Bir de bdvden gizem vardı ama nickini hatırlayamadım gizem bul beniiii :KK54:

Acil durumlar hariç hastaneye gitmemek gerekiyor ama sizinki yaşam kalitenizi, psikolojinizi direkt etkileyen bir durum, acil durum sayılabilir gayet. Doktorunuzla telefonda görüşme şansınız yok mu? Belki uzaktan rapor,reçete filan yazmanın bir yolunu bulur. Bazen bizim çocuk doktorumuz reçete yazıp, whatapp'tan fotoğrafını gönderiyor mesela. Öyle bir şey olamaz mı? Olmuyorsa da, sabahın en erken bir saatine ya da akşam en son saate randevu almak gibi bir çare düşünüp, maskenizi, eldiveninizi takıp gidebilirsiniz belki. Hastanede de topluca kullanılan yerlere temas etmemeye özen gösterirsiniz filan. Yani ben sizin durumunuzda olsam giderdim.

Bahsettiğiniz üye gizemliasli mı acaba? Kendisini etiketlemeye çalıştım ama böyle çıkmadı, yanlış mı yazdım bilemedim.

Tiramisu,
şu sıra hastaneler çok yoğun ve kalabalık alanlar, insanlar salgın sebebiyle korkup bakanlık uyarılarını bile dikkate almayarak hastanelere doluşuyor diye duydum, şahsen ben olsam şu sıra kalabalık bir yer olan hastaneye gitmezdim, evet hastalığın devamlı bir tedavi istiyor ama riske girmek de olmaz bence, doktoruna telefonla ulaşıp ilaçlarını almak için bir rapor alabilir misin diye sorma imkanın var mı? Ya da hastane danışmayı arayıp bilgi alabilir misin?

Önceliğiniz telefonla ulaşmaya çalışmak olsun.
Baktınız olmuyor;

Nerede yaşadığınıza göre değişecek cevabim.

Küçük şehirde, git gel yaparken az temas halinde olacak, kısa sürecek ve sıra beklemeyecekseniz, yine tercih etmem ama bence onlem alinip gidilebilir.

Yok eğer büyükşehir, toplu taşıma, devlet hastanesi, cok temas vs ise, sonra tedaviye yeniden baslarsiniz 🤷🏻‍♀️

Hastaneye gitmeye karar verirseniz maske, eldiven kullanımı ve önlemler konusunu gözden geçirin.

Canım beni de etiketlediğin için teşekkür ederim. Biliyorsun bende gidicem doktora gitmem gerekiyor..Sende o yüzden tedbirini alıp sonrasında gereken seylerı yaparak gitmelisin. Çünkü yaşanan süreçler de tetikleyebilir bazı şeyleri. Bu yüzden şahsı görüşüm gitmen. Tabiki son karar senin olucaktır. Biliçlı bir kadın olduğundan sonrasında bir sorun olmayacağını düşünüyorum. Allahın da izniyle.

Dehp hastalığını biliyorum.
Tedavi eksiğinde nelere mal olduğunu, insana dünyayı dar ettiğini de biliyorum.
Bence devam etmelisiniz, sonuçta bu sizin tedaviniz ve başka bir ihtimal sebebiyle ertelenemez.

Bu süreçte telefonla doktorla iletişime geçmek lazım.
Bir çok randevu iptal edildi ki devlet tarafından edilmese bile bence kesinlikle gidilmemeli.

Küçük bir şehir hastanesi, ilçe hastanesi ya da özel hastane ise yani gittiginde tenha olacağını biliyorsan maksimum koruma ile gidilebilir. Ama atıyorum Ankara Dışkapı Hastanesi'ne gideceksen Rus ruleti gibi bişey.

Kızlar çok teşekkür ediyorum hepinize . Tek tek alıntılayıp gözünüzü kanatmayayım bari toplu cevap vereyim :)) evet bahsettiğim üye oydu Lorethcim ama ben de erişemedim nedense? Doktorum devlet hastanesinde. Ulaşmaya çalışıyorum ama hastanenin telefonları hep meşgul. 3 kere ulaşabildim dahili numarasını da vermiyorlar zaten, çaldı çaldı cevap veren olmadı. Dikkat için kullandığım ilaç ritalin, kırmızı reçeteyle satılıyor. Doktoruma mail de attım eskiden yanıt vermişti ama bu seferkine yanıt vermedi. Mailin üstünden de 4-5 gün geçti. Hani yazsaydı yazardı zaten . Gidip gitmemek konusunda çok kararsızım Mune anket mi ekleseydim acaba :)) denedim ama eklenmiyor sanırım sonradan. Hastane bana biraz uzak arabayla gideceğim toplu taşıma kullanmıyorum ama, konumundan dolayı nispeten kalabalık bir hastane sayılıyor çok büyük olmamasına rağmen kalabalık olacağını düşünüyorum...

Bir yandan da sanırım bu durumlara sinirlerim bozuluyor bu hafta 2 tane kavga yüzünden öfke patlaması yaşadım resmen. Tabi sadece suç benim değil millet de enteresan. Ben de susamadığım için sorun çıkıyor zaten çenemi kapalı tutmayı boşvermeyi beceremiyorum. Aşırı takmıyorum kafama ama sanırım bilinç altımda durum daha karmaşık,gece uykularım kaçıyor bu gün saat 4te uyudum 9 gibi filan uyandım. Aslında ilacım çoktan bitmiş gözüküyor ama ben almayı unuttuğum için arttı ilaç. Birkaç gün daha doktoruma ulaşmayı deneyeceğim ama sanırım uzaktan reçete yazmaz gibime geliyor. Keşke bari rapor çıkarsaydı şu ilaçlar için işim çok kolaydı o zaman. Bağ doku hastalığı için kullandığım ilacı aldım mesela 2 kutu. Eşim de önlemini al git hastaneye diyor. Artık dijital çağda yaşıyoruz maille bile ulaşamamaya anlam veremiyorum. Tabi ki doktorumun da bir hayatı var ama bu 4-5 gün içerisinde kısa da olsa mail atabilirdi. Hastanede mi yok diye düşündüm MHRS randevuları açık görünüyor. Bir daha mail atayım olmazsa.

benim fikrim eğer acil değilse gitmemn yönünde olacaktır
lakin hayat devam ediyor hastahanelere gitmek durumunda kalabiliriz
bu durumda gerekli tedbirler alındıktan sonra olabildiğince az temasla gidilebilir diye düşünüyorum

Kendi doktoruma ulaşamadım. Ben de aynı hastanede farklı doktordan çıkış saatine yakın bir zamana randevu aldım. Hastane beklediğim kadar dolu değildi. Farklı doktor da olması sorun oluşturmadı. Doktor ilaçları 2 aylık yazdı. En azından 2 ay rahat edeceğim. Concerta kullanmaya başlayacağım yarın itibari ile :) yardımlarınız için teşekkürler kızlar :KK68:

Back