ben de ilk mesajda olumsuz yorumları görünce şunları düşündüm; insanı yardım istediğine pişman eder sizin gibiler, işte bu yüzden çoğu gururlu insan isteyemez aç da olsa gider bir köşede ölür, ama bir evin kapısını çalıp bir parça ekmek istemez, çünkü isteyenlere yaptığınız şu muamele o insanı öldürmekten beterdir, yaptığınız büyük bir günahtır.
kullanmadığın eşyayı verirken bile acaba ne yapacak zihniyetindesin? sen kalbini temiz tut bırak onun kalbini Allah bilir ve layığını verir zaten, bu kadar maddeci olmayın, hepimiz ölüp gideceğiz, bir çocuk bizim sayemizde gülümsemiş birisi bizim sayemizde şükür doydum demiş daha güzeli var mı? kaç sefer sokaktaki çocuklara yemek aldığımı bilirim, hatta bir tanesi kardeşi için de istedi kendi kardeşlerim geldi gözümün önüne birşeyler daha alırken ağlayacaktım gözlerim doldu, kardeşim için yemek isteyen ben de olabilirdim aç olan benim kardeşim de olabilirdi dedim, annemizi babamızı biz mi seçiyoruz? ben de çoğu insan gibi diyebilirim anası babası bakamayacaksa doğurmasın ben doyurmak zorundamıyım diye, ama evet zorundayız Allah ın verdiği nimetleri paylaşmak zorundayız, çünkü elimizde olan hiçbir şey bize ait değil asıl sahibi biz değiliz,
bütün bunları konu sahibi arkadaş için yazmıyorum, herkes aslında hiçbirşeye sahip olmadığını bilmeli ona göre yaşamalı yoksa birgün gelir çok pişman olursunuz ama iş işten geçmiştir.