• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek İkinci El Iki yaşında çocugum var oyuncak göndermek isteyen olursa

böyle önyargıları gördükçe çok üzülüyorum. insanlar neden böyle iki parça kullanmadığı eşyayı verip arkasını arıyor. bu sıralarda bu moda sanırım. yahu kardeşim sen vermişsin hızır gibi yetiştiğini düşün Rabbim kabul etsin de ötesini görme. konu sahibi verin diye boğazına yapışmıyor vermek istersen adresi iste. rencide edeceksen hiç girme. arkadaşım ben kızımın eşyalarına bi bakayım sana uygun olanları ayırıyım sende bana adresini yolla.Herşey gönlünce olsun inşallah:54:

ben de ilk mesajda olumsuz yorumları görünce şunları düşündüm; insanı yardım istediğine pişman eder sizin gibiler, işte bu yüzden çoğu gururlu insan isteyemez aç da olsa gider bir köşede ölür, ama bir evin kapısını çalıp bir parça ekmek istemez, çünkü isteyenlere yaptığınız şu muamele o insanı öldürmekten beterdir, yaptığınız büyük bir günahtır.
kullanmadığın eşyayı verirken bile acaba ne yapacak zihniyetindesin? sen kalbini temiz tut bırak onun kalbini Allah bilir ve layığını verir zaten, bu kadar maddeci olmayın, hepimiz ölüp gideceğiz, bir çocuk bizim sayemizde gülümsemiş birisi bizim sayemizde şükür doydum demiş daha güzeli var mı? kaç sefer sokaktaki çocuklara yemek aldığımı bilirim, hatta bir tanesi kardeşi için de istedi kendi kardeşlerim geldi gözümün önüne birşeyler daha alırken ağlayacaktım gözlerim doldu, kardeşim için yemek isteyen ben de olabilirdim aç olan benim kardeşim de olabilirdi dedim, annemizi babamızı biz mi seçiyoruz? ben de çoğu insan gibi diyebilirim anası babası bakamayacaksa doğurmasın ben doyurmak zorundamıyım diye, ama evet zorundayız Allah ın verdiği nimetleri paylaşmak zorundayız, çünkü elimizde olan hiçbir şey bize ait değil asıl sahibi biz değiliz,
bütün bunları konu sahibi arkadaş için yazmıyorum, herkes aslında hiçbirşeye sahip olmadığını bilmeli ona göre yaşamalı yoksa birgün gelir çok pişman olursunuz ama iş işten geçmiştir.

ölürken yanımzda sadece 3 metre kefen ve amel defterimizi götürüyoruz. sokaktaki allah rızası için diyen dilenciye para verirken acaba bu parayı ne yapacak diye hangimiz peşine düşüyoruz. allah rızası için allah bizden razı olsun diye onu veriyoruz onun ne yapacağı bizi ilgilendirmiyo. kaldı ki ben burda kimseden parada istemedim bi köşeye attığınız çocuğunuzun oynamadığı oyuncaklar demişim köşenizde duran kullanılmayan eşyalarınız bir çocuğu sevindirecek o çocuk sizin sayenizde gülecek bunu düşünmekten bile daha güzel ne vardır kaldıki bana bunları söyleyen bir anne asıl acı olan o sonuçta yarın ne o0lacağını kim nerden bilebilir hepimiz sınama dünyasınde değilmiyiz hepimiz sınanmıyormuyuz bi şekilde yazılanlar beni o kadar kırdı üzdü ki anlatamam ama yinede hamd ettim halime şükür ettim 2-3 kendini bilmez yüzünden isyana gitmedim sen aşağıdakine merhamet edeceksin ki yukarıdakide sana merhamet etsin sen senden aşağı olanı seveceksin ki yukarıdakide seni sevsin sonuçta deveden büyük fil filden büyük allah var rabbim bize bunu unutturmasın

konuyu açan arkadaşım ve diğer yorum yapan arkadaşlar,kaç gündür yazılarınızı okuyorum, nekadar çok dertliymişsiniz böyle.benim ilk yazdığım yorumda hakaret tarzı bir içerik yokken sadece düşünce mi paylaşmışken,bu kadar rahatsız oluyorsunuz ama sizler düşüncelerinizi paylaştığınız için rahatsız olmuyorsunuz.gerçekten adalet anlayışınıza hayran kaldım.benim ilk yorumumdan sonra sürekli bana cvp yazmak adına yazdıklarında hala hakaret içermediğini belirten konu sahibi kişi,bu cümleleri de ben söylemedim heralde; "içine soktuğunuz örtü kadar iğrenç değilim" yada diğer bir çok ata sözüyle laf söylemeler."ne var ki cnm ata sözlerinde diye cvp yazmışsınız" ozaman ben de size ne var ki benim yazdıklarım da bu kadar cvp yazıp kendini paralamanızda desem.ben size yazılarımda gayet ölçülü olarak yazdıklarınıza karşılık cvp yazdım.ve konuyu da sonlandırdım.ama maşallah sayfalar geçmesine ve artık konuşmayacağım demenize rağmen ne çok meraklıymışsınız cvp yazmaya.her konuşmanız da bir Allah bilir cümlesi ve dini bu konunun içine sokup alet etmeniz.evet siz hiç merak etmeyin.Allah herkesin kalbinden geçenleri biliyor.eğer gerçekten amacınız yardımsa niye sayfalar dolusu yorum yaparak benim üzerimden acıtasyon yapıp çıkar sağlamaya çalışıyorsunuz.bırakın beni, yorumumu,bakın ne güzel işte tam da istediğiniz gibi yardımlarda geliyor.gerçekten amacınız ne ? haaa! bir de sizinle hiç bir zaman uğraşma çabası içinde olmadım ama anneliğime,insanlığıma ve daha birçok konuda hala hakaret içermediğinizi düşündüğünüz yazılarınıza daha fazla kayıtsız kalamıcam.eğer sizin gibi biri olsaydım yazılarımla anneliğinizle,dini inançlarınızı sorgulamayla yada diğer konulara yazdığınız yazılarla sizi zaten belaltı vururdum.son birşey daha madem bu kadar pervazsız ilerliyor konu;şunu da belirtmeden geçemicem.burada bir oda takımı satan arkadaş var.yine sizin ona teklifiniz" eğer kargo içinde 500 tl olursa borç harç da olsa alıcam gerçekten çok güzelmiş" diye.bu sizin yazınız. kaldı ki yine siz dememişmiydiniz "10 gündür yol parası bulup çocuğumu dahi görmeye gidemiyorum" diye.borç harç 500 tl yi bulmaya niyetli olan yine borçla yol parası mı bulamıyor? yine pek çok kendi satış konularınızda var ,ki bence bunda hiç bir sakınca yok.ama nedense bana cvp yazmak adına satışlarınız için açtığınız konudan hemen 2 gün sonra birden "ücretsiz kıyafet veriyorum"diye yine konu açan siz.konuları okuyan arkadaşlar lütfen bunlara da dikkat edin.ben buradan kimseye yardım yapmıyın ne dedim ne derim.herkesin hayırı kendini bağlar.ama artık benim üzerimden yorum yapıp reytig yapmayı da bırakın lütfen. [/SIZE]

Hanımlar,
lütfen çok rica ediyorum tartışmayın. Son zamanlarda bu bölümde peşpeşe olaylar yaşanıyor, herkes birilerine önyargıyla yaklaşır oldu, kendinizce haklısınız ama birbirinizi kırmak çözüm değil.

Birde lütfen güvenliğiniz için topiklerde mail adresleri paylaşmayınız, topikleri herkes okuyor, bilgilerinizin yanlış kişilerin eline geçmesini istemiyorsanız yazmayın, ayrıca yazayım sonra silerim demeyin, hiçbir paylaşımınızı silemezsiniz ceza alırsınız çünkü silmek yasaktır.

1. si eğer sizin benimleyse sorununuz benimle halledin burda yorum yapan kimsenin sizin üzerinizden reyting yapma gibi bir çabası yok reytinge ihtiyaçlarının olduğunuda düşünmüyorum. 2.si oda takımına gelince kalkıp bir tanıdıktan yol parası istemek ayrıdır alacağın birşeyin üstünü tamamlayamadım demek ayrıdır yol parası istemek insanı daha ezer ki herkes bunda hemfikirdir bence ben sizin üzerinizden acıtasyon yapmıyorum herkes sizin yazdıklarınızla ilgili bana yorum yaparak konuştuğu için benim verdiğim cevaplarda o yönde oldu ben sizin istediğiniz gibi susup sindiremem ortada bi haksızlık varsa burda sessiz kalamam yineliyorum söylediğimi eğer sizin düşüncenizde olsaydım o zaman susardım olay büyümesin diye şu dini kelimelere gelince keşke sizinde dilinizden allah kelimesi düşmese çünkü dilinde allah olanın kalbinde merhamet olur sevgi olur hem benim anlayamadığım senn benmle derdin ne onuda anlamış değilim ben bittim ben yetmedim bide burda msj atanları reyting yapmakla suçluyosun pes artık sana pes diyecek başka laf bulamıyorum

bütün cvplarınız benim üzerime.sürekli birisine yorum yazarken bile konuşmayacağım diyip hala benimle ilgili yazılar yazmanız üzerine ne oluyor diyorum.Dilinden her Allah kelimesini kullanan gerçek hakı özü doğru içinde merhamet sevgi olsa bu dünya zaten güllük gülistanlık olur.ben sizin anneliğiniz üzerinde yada durumunuz üzerinden hiç pirim yapmadım tam aksine sizin yazdıklarınıza cvp verip kapattım.ama maşallah sizde nasıl bir iştah varsa,herkesin cvp'ına beni, anneliğimi, dini alet ederek epey reyting yaptınız.asıl benim size sormam lazım nedir sizin benle bu kadar alıp veremediğiniz nasıl bir ruh halindesiniz ki hala durup durup her cvp'ınızda beni konu ediyorsunuz.benim sizin mobilya almanızla ilgili demek istediğim çok açık.gerçekten durumum kötü deyip 500 tl ye mobilya alma çabanız taktire şayan.çünkü gerçekten 2 tl yol parasını bile denkleştiremeyen kişi değil 500 tl mobilya almayı temel ihtiyaç ve gıda maddeleri dışında çöp bile almayı düşünmez.burada, sadece oyuncak istiyorsunuz diğer açtığınız konularda maşallah ücretsiz sadece kargo parası ödeme karşılında beşik araba taleplerinizde var.asıl benim kimseyle uğraştığım yok.ama siz beni sürekli her yazınıza alet ederseniz burdan prim yapmaya çalışırsanız ben daha öncelerden fark ettiğim ama sizi rencide etmek istemediğim için paylaşmadığım konuları burada paylaşırım.pandoranın kutusunu zorla siz açtırdınız.bu kadar canınız sıkılıyorsa gidin kendinize başka bir uğraş bulun.Dilinizde din iman maşallah hiç eksik olmuyor.ne güzel işte keşke herkes sizin gibi bu kadar dini bütün inançlı olsa.bence sizin gibi biri burada bu kadar laf kalabalığla uğraşıcağına gönderilen hediyeler için gönderen kişiler için dua eder hiç böyle şeylerle uğraşmaz.

Back