- 8 Ağustos 2015
- 247
- 110
-
- Konu Sahibi kelebegnomru
selam canım hormon testi yaptırdın mı prolaktin yüksekliğinden dolayı göğüsten süt geliyor olabilir ve gebeliğe engel(Risperal ve selectra diye haplari asagi yukari 15 gun kullandim ) Bir haftadr iki gogusumdende sut gibi sivi geliyor cocukta dusunuyoruz ama neden geldigini bilmiyoruz ilaclardan kaynaklanirmi bilemedik yoksa hamilelk varsa ondanda gelebilirmi yardimci olsaniz ilaclari bir haftadrda kullanmiyorum ondan kaynaklaniyorsa diye ama hala sikinca sut gbi sivi geliyor
Doktora gitmedm pazartesi gidicem de buyuk bir sikintisi olurmu ki hamile kalmayaselam canım hormon testi yaptırdın mı prolaktin yüksekliğinden dolayı göğüsten süt geliyor olabilir ve gebeliğe engel
bu çıkan değere bağlı 23 kadar normal sayılıyor 23 üzeri 100 ilaç tedavisi uygulanabiliyor sonra ise çeşitli testler yılması gerekiyor mutlaka tsh de bakılmalı prlaktini yükselten tsh olabileceği söylenorDoktora gitmedm pazartesi gidicem de buyuk bir sikintisi olurmu ki hamile kalmaya
Tesekkurler :-\bir çalışmada şöyle yazıyor:
'Risperidon, klozapinden farklı olarak prolaktin seviyesini arttırmakta ve sonuç olarak da düşük dozlarda bile kadınlarda galoktoreaya ve menstüruel düzensizliklere, erkeklerde ereksiyon ve ejekulasyon bozukluğuna neden olabilmektedir' http://www.psikofarmakoloji.org/pdf/7_1_4.pdf
yani risperdalin memeden süt gelmesine sebep olabileceği söyleniyor.
doktora mutlaka gidin. ilaçtan olabileceği gibi altında başka bi sorun yatıyor da olabilir.
Geçmiş olsun.
Cocuk oldumu peki o siradaAyni sıkıntıyı 4 yıl önce bende çektim prolaktin hormonum çok yuksek çıktı haftada 2 gün hormon ilacı kullandım.
O donem henüz evli değildim o nedenle çocuğa zararı olup olmayacağı konusunda bir fikrim yok maalesefCocuk oldumu peki o sirada
TsklerO donem henüz evli değildim o nedenle çocuğa zararı olup olmayacağı konusunda bir fikrim yok maalesef
Bugun hormn testi icin kan verdim yarin ikindin sonuclari aliyorum insallah kotu bisey yokturselam canım hormon testi yaptırdın mı prolaktin yüksekliğinden dolayı göğüsten süt geliyor olabilir ve gebeliğe engel
İnsallah bendede oyle olur canim yaMerhaba canım bende de aynısı olmuştu evet hamile kalmaya engel.bende değerler normal çıkmasına rağmen süt geliyordu doktorum bir ilaç verdi o ay hamile kaldım geçmiş olsun