• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki göğsümdede kitle var ! bir kaç sorum olucak bakabilirmisiniiz ?

Dream_-

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2012
20
1
86
Merhabalar ablalarım benim iki göğsümdede toplamda 4 tane kitle mevcut bayağı uzun süredir var ama ben olgunlaşıyodur süt bezesidir falan diye önemsemedim yaşım 19 bu arada. geçen kontrol ettiğimde bayağı sert olarak elime geldi büyük de. geçen gün muayene olmaya gittim ama meme cerrahi bölümü olmadığı için öylesine muayene etti evet ele gelen kitleler var ama genelde iyi huyludur olabilir dedi ultrason istedi ama ultrason tarihi bana uymadıgı için çektiremedim. bi kaç gün önce bi yakınımın tavsiye ettiği radyologa gittim o çekti ultrasonu fibroadenom dedi iyi huylu ama bayağı büyük özellikle soldakini aldırman gerekiyo bana kalırsa ikisinide aldır dedi. ilerde kötü huyluya dönüşebiliyomuş ve şekil değişikliği oluyomuş biri büyük biri küçük olabiliyomuş. korkma estetik açısından kötü durmaz sütün içinde bi sorun olmaz dedi ama ben emin olamıyorum.

Yarın sabah doktora göstericem ultrason sonucunu o karar vericek ameliyat olup olmycagıma. eğer ameliyat derse merak ettiğim şeyler var iz kalıyomu onu merak ediyorum sağlık daha önemli tabi ama yinede çok büyük bi iz kalsın istemem zaten korkuyorumda ameliyat olmaktan ama ilaçlada geçicek gibi değil sanırım. sonra ameliyatta genel anestezimi veriyolar yoksa lokalmi bi de hastanede kalış süresi ne kadar akşama çıkarmıyım yoksa 1 gün kalırmıyım? Eğer daha önce bu tür ameliyat geçirenleriniz varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim gerçekten şimdiden çok teşekkürleer :))

Merhaba canım,öncelikle konuyu yanlış yere açmışsın sanırım,burası meme estetiği bölümü olduğu için aynı süreçlerden geçmiş kişileri daha az bulabilirsin.İstersen konunun taşınmasını rica edebilirsin bir editörden.
Sorularına gelince,ablamda da fibradenom vardı,aldırdı.Tavsiyem öncelikle doktorunu iyi araştır,tek bir doktorun dediğine göre hemen karar verme,birkaç tane doktora sor,hepsi aynı fikirdeyse ona göre karar ver.Ameliyat sonrası iz kalıyor,ama bu en son düşünülecek şey olmalı,herşeyin başı sağlık.Zaten iz seni rahatsız etmeyecektir emin ol.Korkacak bir şey yok,bak burda hergün birileri ameliyat oluyor :) Önemli olan dediğim gibi SAĞLIK.Gerisini düşünme.Ablam lokal anestezi ile ameliyat olmuştu,bilmiyorum genel anestezi ile alan doktor var mı,sanırım gerek yok.Kalış süresi de 1 gündü ama ameliyattan sonra pek ağrısı sızısı olmamıştı,o yüzden belki artık aynı gün çıkarıyorlardır.Bir arkadaşım yumurtalığından kist aldırdı,onu bile aynı gün çıkardılar hastaneden.

Geçmiş olsun,kendine iyi bak.

o kistlerin alınması gerekiyor diye biliyorum. tekrarlayabilen kistler oluyor sendeki. hemen ameliyat olma. iyi bir doktor bul ve korkma. korkulacak bir şey değil.

diğer sorularını yanıtlayamıyorum... geçmiş olsun canım.

Merhabalar ablalarım benim iki göğsümdede toplamda 4 tane kitle mevcut bayağı uzun süredir var ama ben olgunlaşıyodur süt bezesidir falan diye önemsemedim yaşım 19 bu arada. geçen kontrol ettiğimde bayağı sert olarak elime geldi büyük de. geçen gün muayene olmaya gittim ama meme cerrahi bölümü olmadığı için öylesine muayene etti evet ele gelen kitleler var ama genelde iyi huyludur olabilir dedi ultrason istedi ama ultrason tarihi bana uymadıgı için çektiremedim. bi kaç gün önce bi yakınımın tavsiye ettiği radyologa gittim o çekti ultrasonu fibroadenom dedi iyi huylu ama bayağı büyük özellikle soldakini aldırman gerekiyo bana kalırsa ikisinide aldır dedi. ilerde kötü huyluya dönüşebiliyomuş ve şekil değişikliği oluyomuş biri büyük biri küçük olabiliyomuş. korkma estetik açısından kötü durmaz sütün içinde bi sorun olmaz dedi ama ben emin olamıyorum.

Yarın sabah doktora göstericem ultrason sonucunu o karar vericek ameliyat olup olmycagıma. eğer ameliyat derse merak ettiğim şeyler var iz kalıyomu onu merak ediyorum sağlık daha önemli tabi ama yinede çok büyük bi iz kalsın istemem zaten korkuyorumda ameliyat olmaktan ama ilaçlada geçicek gibi değil sanırım. sonra ameliyatta genel anestezimi veriyolar yoksa lokalmi bi de hastanede kalış süresi ne kadar akşama çıkarmıyım yoksa 1 gün kalırmıyım? Eğer daha önce bu tür ameliyat geçirenleriniz varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim gerçekten şimdiden çok teşekkürleer :))

Canım,benimde fibrokistlerim vardı.Üstelikte iki göğsünde farklı sayılarda.Ama bu fibrokistker zaten her kadında oluyormuş.Özellikle adet dönemine yakın ortaya çıkıp bazı durumda ağrı yaparmış sonradan kaybolurmuş.Hiçbir doktor bana ameliyat demedi.Her sene düzenli ultrasyona giderdim ama.Bence sende meme cerrahisi bölümüne git ve iyice muayene ol,dosya açtır kendine.Devlet hastanesine gitmeni öneririm.Iyi huylu kitlelerse korkma,ameliyat olmadan gerek yok ..

benim iki göğsümdede fibro kistler vardı aldırdım estetik dikiş istediğinde iz kalmıyor çok belli belirsiz bir iz oluyor o da seni rahatsız etmiyor hastanede yatış süresi bir gün

Hepinize çook teşekkür ediyorum cevaplarınız için konuyu açtığım zaman bi hata olmuştu bende açılmadı sandım daha yeni görüyorum .)
benimkiler adet dönemiyle ilgili değil çünkü çok uzun süredir var. Dediğim doktora gösterdim ultrason sonucumu o da bunların kansere dönüşme riski yok dedi sol göğsümdeki tam meme başının altındaymış aldırırsam meme başı içeri çökebilirmiş .( ufak bi ihtimal de olsa.
bi kaç doktora daha göstericem emin olmak için ama gerçekten rahatsız oluyorum resmen ağırlık yapıyolar .(
tekrar sağoluuun .)

ben 22 yaşındayım ve 12 tane kist var toplamda, iki göğsümdede var, biri uca çok yakın elimle hissediyorum sert ve büyük, aynı şeklilde doktorum alınırsa çökme olur dedi, ama büyürse mecbur alıncak, ne yapıcam bilmiyorum, bu kadar kist neden var doktor da şaşırdı yaşım ufak daha, ve zaten eskiden göğüs dokum bile çok azdı, baya moralim bozuk tabi birkaç ay sonra kontrolüm var :50:

Hepinize çook teşekkür ediyorum cevaplarınız için konuyu açtığım zaman bi hata olmuştu bende açılmadı sandım daha yeni görüyorum .)
benimkiler adet dönemiyle ilgili değil çünkü çok uzun süredir var. Dediğim doktora gösterdim ultrason sonucumu o da bunların kansere dönüşme riski yok dedi sol göğsümdeki tam meme başının altındaymış aldırırsam meme başı içeri çökebilirmiş .( ufak bi ihtimal de olsa.
bi kaç doktora daha göstericem emin olmak için ama gerçekten rahatsız oluyorum resmen ağırlık yapıyolar .(
tekrar sağoluuun .)

Adet dönemi ile ilgili oldugunu söylemedim zaten canım.Adet dönemine yakın daha belirgin olurlar ve agrıları bu dönemlerde daha fazla olur.Onu demek istedim :34: Eger büyüme yapar ve belirli bir boyuta ulaşırsa alınmasını öneriyor doktorlar.Bu yüzden 6 ayda veya bir senede (durumuna göre) kontrollere gitmen gerek.Bu kistlerin kansere dönüşme durumu yokmuş.Eger alınırsa alınan yer meme üst dokusuna yakınsa gögüste çökme olabilir..Meme cerrahi bölümünde düzenli kontrollerine gitmeni öneririm...Geçmiş olsun :54:

Back