İki farklı görüşte insanın evliliği

Seda0123

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2020
180
123
8
29
Merhaba. 2 sene önce boşandım ve 2 çocuğum var. Tesadüfen biriyle tanıştım. Benden 10 yaş büyük hiç evlenmemiş Yurtdışında doğmuş büyümüş. 4 farklı ülkede yaşamış ve sadece 1,5 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Çevresinde hiç muhafazakâr kimse olmamış. İlk yakından tanıdığı tesettürlü benmişim. Ben muhafazakâr biriyim. 5 aydır konuşuyoruz ve aslında birbirimiz için yaratılmış gibiyiz. Bana evlenme teklif etti. Asla tekrar evlenmem diyordum. Sorum şu iki farklı dünyadan iki insanız. Yani hiç bir dini inanca yanda kültüre ait olmadan çok farklı coğrafyalarda yaşamış. Müslümanlığı sadece kimlikteymis. Şimdi dine yöneldi ve öğrenmeye çalışıyor. Bana karşı bir önyargısı yok. Beni tanımaya çalışıyorve Bana her konuda saygı gösteriyor ama benim çocuklarım var. Bu iki farklı insanın evliliği çok problemli olur mu? Ne düşünüyorsunuz? EDT: Arkadaşlar herkese görüşlerinden dolayı teşekkür ederim. Umarım hepimizin hayatı istediğimiz yönde ilerler. Sanırım daha fazla üzerinde konuşmayacağım. Sanırım konuşulabilecek herşeyi konuştuk.

Son düzenleyen: Moderatör:
yani kadın tesettürlü ama caiz mi değil mi bilmiyordu öyle mi...çünkü nikah da öyle bilinmeyen çok arkaik filan bir dini kaide.
iyi oldu sizden öğrendi şu anda.

peki.

bence bu kısım ayrımcılık adına yazılan bir yorum olmuş, yani kim çevirisinde bunu böyle belirtmişse.
ben böyle bir ikilik olmasını genel islami bakış açısında anlamlı bulamadım, inandırıcı da gelmedi.
ne yazık ki zaman içerisinde pek çok çeviri ile bazı şeyler işe geldiği gibi yazılmış. bu da öyle olabilir.
evet dini yorum yasak, sadece fikir edinmek adına sormak istemiştim. uzatıp banlanmayalım.
sevgiler :)

Biliyorum yaşlarımız küçük değil. Ortada çocuklar da olunca o kadar korkuyorum ki
Bence korkmuyorsunuz sadece bizden tabi ki olur herkesin sevme sevilme hakki var gibi cümleleri duymak istiyorsunuz. Ayrıca biz ne dersek diyelim siz bu adamla o yola cikacaksiniz bu bariz belli aşk var ortada sizden kaynaklı. Ama ikinci evlilik iki çocuk arada kültür ve yetişme tarzı gibi durumlar söz konusu. Net bu iş olmaz. Eskiden olsa aşk sevgi varken hiçbirsey olmaz yasa git derdim ama Malesef öyle değilmiş yaşayarak öğrendim. Ah ah bu bana konu sahibi bana şimdi bu aklım ve eski halim gerek... Umarım çok mutlu olursunuz ama bu iş olmaz net diyeyim

Deist olmamlada alakalı değil bu durum,bana göre yabancı birinin olması sorun değil anlamında yazdım hep.
Ben sizi anladım sıkıntı yok yani sadece orada farklı düşünceler devreye girdi:))

Benim çocuğum yarım sünnetli doğdu aynı şeyden bahsediyorsak. İsminin sünnet olduğuna bakmayın. O yarım sünnetin dinen bir anlamı yok

Buradada kadına verilen değersizlik bana göre,erkek evlenecek kadına sıra geldimi dinen yasak.
Resmen ikilem dediğin gibi.
Benim çocuğum yarım sünnetli doğdu aynı şeyden bahsediyorsak. İsminin sünnet olduğuna bakmayın. O yarım sünnetin dinen bir anlamı yok
Onu bilmiyorum komşumun damatıydı,ondan duymuştuk bunuda:))

Cesitli ulkelerde yasamis ozellikle de Tayland'ta yasam surmus bireyle evlilik yapmak istediginize emin misiniz? Isin cinsellik yonunu de hesabi katin bence cunku 2 tane cocugunuz varmis. Sagliginizi dusunmeniz gerekir. Dini hassasiyeti olan kadin, bunca yoldan gecmis erkekle supheden uzak birliktelik yasayabilir mi soru isareti

Aslında İslami yönünden çok sanırım daha sakın biri olmasını seviyorum. Çocuklarla iyi anlaşıyorlar mesela.

Buradada kadına verilen değersizlik bana göre,erkek evlenecek kadına sıra geldimi dinen yasak.
Resmen ikilem dediğin gibi.

Onu bilmiyorum komşumun damatıydı,ondan duymuştuk bunuda:))

dini hassasiyeti olan yahudiler de başka dinden kadınla evlenmiyor mesela.

Aslında İslami yönünden çok sanırım daha sakın biri olmasını seviyorum. Çocuklarla iyi anlaşıyorlar mesela.

peki sorumluluk alacak mı sizce ? sonuçta evlendiğinizde beraber yaşayacaksınız ve çocukların problemli dönemleri de olacak.
hastalık, okul vs..
anlaşmak, beraber oynamak, gezmek kolay.
zor kısımları yüklenebilecek mi ?

dini hassasiyeti olan yahudiler de başka dinden kadınla evlenmiyor mesela.
Onlardada mı yasak yoksa,bir belgesel kanalında çingenelerin hayat öykülerini veriyor evlilikleri fln onlarda kendi kültürlerğnden başkasını pek onaylamıyorlar .

Onlardada mı yasak yoksa,bir belgesel kanalında çingenelerin hayat öykülerini veriyor evlilikleri fln onlarda kendi kültürlerğnden başkasını pek onaylamıyorlar .

ben bir kitapta öğrenmiştim, adı aylin. yaşanmış bir hayatın kitabı olduğundan oradan okuyunca araştırmıştım.
çocuk annenin dinine mensup oluyormuş o nedenle yahudi erkeklerin başka dinden kadınla evlenmesi doğru değilmiş.
bunlar evleniyordu ama çocuk işini adam kabul etsin diye kadın yahudiliğe geçiyordu

Okumuştum o kitabı çok etkileyiciydi ölümü bile hala sır gibi duruyor.
Hatta evlendiği adam senaristmiydi aklımda öyla kaldı sanki.

Okumuştum o kitabı çok etkileyiciydi ölümü bile hala sır gibi duruyor.
Hatta evlendiği adam senaristmiydi aklımda öyla kaldı sanki.

en son evlendiği adam evet filmciydi. yapımcı sanırım. çocukları miras için kaygılıydı falan.
yahudi olan ondan önceki eşiydi.

en son evlendiği adam evet filmciydi. yapımcı sanırım. çocukları miras için kaygılıydı falan.
yahudi olan ondan önceki eşiydi.
Yıllar önce okudum kitabı,işin içine amerika filan girince film koptu zaten,arabanın altında cesedinin bulunması filan ilginçti.

Bilmiyorum. Bunu da zamanla göreceğiz. Sanırım daha çok zaman gerekiyor bu yüzden

Bilmiyorum. Bunu da zamanla göreceğiz. Sanırım daha çok zaman gerekiyor bu yüzden

bunu görmek için evlenmeniz gerektiğinin farkındasınız dimi ?
çocuklarınızla aynı evde hep beraber yaşamadan anlayabileceğiniz bir şey değil bence.
beraber yaşama fikriniz varsa denemek için bilemem tabi.

Nasıl yani? Bunun Tayland' la ne ilgisi var

Nasıl yani? Bunun Tayland' la ne ilgisi var

Tayland fuhuş turizminin kaynağı, hatta fuhuş ülkenin başlıca geçim kaynağı denebilir. Çocuk seks işçileri çok sayıda, erkek çocuklarına da hormon verip o şekilde çalıştırıyorlar. Aileler aç kalmamak için ya kendileri bu işte çalışıyor ya çocuklarını çalıştırıyor

Kısacası iğrenç bir yer, pedofil Avrupa ve Amerikalıların gidiyor genelde Hastalık kapmadan ziyade şöyle leş gibi bir yere gitmiş biriyle asla olmazdım.

Hayır seks turizmi konusunu zaten biliyorum. Ama bu insan büyük bir şirketin mühendisi olarak çalışmaya gitmiş. Rusya'da ve Finlandiya ya da aynı şirketle gitmiş mesela. Şimdi o ülkeleri de mi araştırmalıyım bu mantıkla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…