yani kadın tesettürlü ama caiz mi değil mi bilmiyordu öyle mi...çünkü nikah da öyle bilinmeyen çok arkaik filan bir dini kaide.İşte deist olduğunuz için bunlar sizi bağlamaz. Ama dini inançları olan biri buna dikkat eder. Kuranı kerimde açıkça yasaklanmıştır bu. Dini olarak mümkün değil ama yasal olarak engel yok tabi. Ben tesettürlü olduğunu da ek olarak ifade edince konu sahibi uyarmak istedim sadece kötü bir niyetim yok :)
Dini yorum yapmak yasak ama inşallah banlanmam neyse :)
Bu senin benim yazdığımiz bir kural değil ama. Açık açık kuranı Kerim de yazıyor. Müslüman kadın evlenemez, Müslüman erkek hristiyan ve Yahudi ile evlenebilir ama atesit birisi ile evlenemez. Toplumun genel bakış açısı değil dini olarak böyle. İsteyen uygular istemeyen inanmayan zaten uygulamaz kimse silah dayamiyor
Bence korkmuyorsunuz sadece bizden tabi ki olur herkesin sevme sevilme hakki var gibi cümleleri duymak istiyorsunuz. Ayrıca biz ne dersek diyelim siz bu adamla o yola cikacaksiniz bu bariz belli aşk var ortada sizden kaynaklı. Ama ikinci evlilik iki çocuk arada kültür ve yetişme tarzı gibi durumlar söz konusu. Net bu iş olmaz. Eskiden olsa aşk sevgi varken hiçbirsey olmaz yasa git derdim ama Malesef öyle değilmiş yaşayarak öğrendim. Ah ah bu bana konu sahibi bana şimdi bu aklım ve eski halim gerek... Umarım çok mutlu olursunuz ama bu iş olmaz net diyeyimBiliyorum yaşlarımız küçük değil. Ortada çocuklar da olunca o kadar korkuyorum ki
Deist olmamlada alakalı değil bu durum,bana göre yabancı birinin olması sorun değil anlamında yazdım hep.İşte deist olduğunuz için bunlar sizi bağlamaz. Ama dini inançları olan biri buna dikkat eder. Kuranı kerimde açıkça yasaklanmıştır bu. Dini olarak mümkün değil ama yasal olarak engel yok tabi. Ben tesettürlü olduğunu da ek olarak ifade edince konu sahibi uyarmak istedim sadece kötü bir niyetim yok :)
Yapanlar nasıl yapıyor peki,dinen geçersiz o zaman dini kurallara göre.
Benim bilmediğim kıstaslar bunlar ben işin evlilik kısmına bakarım.
Çok yakından tanıdığım bir büyüğün kızı elin amerikalısyla evlendi yıllar önce ,şansa bakın ki adam yarı sünnetli çıktı nasıl oluyorsa oda.
İnanç kısmına gelğrsek ben deistim...
Buradada kadına verilen değersizlik bana göre,erkek evlenecek kadına sıra geldimi dinen yasak.ya ben şeyi merak ediyorum. müslüman erkek yabancı kadınlar evleniyor, kadın din değiştirmese de. bu kadar problem edilip uyarılmıyor.
ancak kadın yabancı ile evlenmek isterse hemen dini engel söyleniyor.
size özel yazmıyorum, toplumun genel bakış açısı bu.
bence burada ciddi bir ikilem var.
Onu bilmiyorum komşumun damatıydı,ondan duymuştuk bunuda:))Benim çocuğum yarım sünnetli doğdu aynı şeyden bahsediyorsak. İsminin sünnet olduğuna bakmayın. O yarım sünnetin dinen bir anlamı yok
Aslında İslami yönünden çok sanırım daha sakın biri olmasını seviyorum. Çocuklarla iyi anlaşıyorlar mesela.herhangi bir kültüre ait olmadan yetişmiş olmasının iyi tarafı önyargısının az olması ki bu olumlu. öte yandan sadece merak ediyor ve tanımaya çalışıyorum müslümanlığı. yarın bazı şeyleri kabul etmeyebilir, uzaklaşabilir, başka bir inanç sistemini de yakın bulabilir.
şu an ilgileniyor olması illa ki hevesle dinimize sarılıp belli kalıplara gireceği anlamını taşımıyor.
keza bunca sene rahat, özgür yaşamış birinin belli bir yaştan sonra kendisini kalıplara sokacağına da pek inanmıyorum ben.
kararınızı islama yönelim göstermesi üzerine vermeyin derim.
diyelim ki yöneldi araştırdı ama devam ettirmedi, siz buna rağmen evliliğinizi sürdürür müsünüz ?
çünkü anladığım kadarıyla karşınızdakinin inancı sizin kırmızı çizgilerinizden biri.
Buradada kadına verilen değersizlik bana göre,erkek evlenecek kadına sıra geldimi dinen yasak.
Resmen ikilem dediğin gibi.
Onu bilmiyorum komşumun damatıydı,ondan duymuştuk bunuda:))
Aslında İslami yönünden çok sanırım daha sakın biri olmasını seviyorum. Çocuklarla iyi anlaşıyorlar mesela.
Onlardada mı yasak yoksa,bir belgesel kanalında çingenelerin hayat öykülerini veriyor evlilikleri fln onlarda kendi kültürlerğnden başkasını pek onaylamıyorlar .dini hassasiyeti olan yahudiler de başka dinden kadınla evlenmiyor mesela.
Onlardada mı yasak yoksa,bir belgesel kanalında çingenelerin hayat öykülerini veriyor evlilikleri fln onlarda kendi kültürlerğnden başkasını pek onaylamıyorlar .
Okumuştum o kitabı çok etkileyiciydi ölümü bile hala sır gibi duruyor.ben bir kitapta öğrenmiştim, adı aylin. yaşanmış bir hayatın kitabı olduğundan oradan okuyunca araştırmıştım.
çocuk annenin dinine mensup oluyormuş o nedenle yahudi erkeklerin başka dinden kadınla evlenmesi doğru değilmiş.
bunlar evleniyordu ama çocuk işini adam kabul etsin diye kadın yahudiliğe geçiyordu
Okumuştum o kitabı çok etkileyiciydi ölümü bile hala sır gibi duruyor.
Hatta evlendiği adam senaristmiydi aklımda öyla kaldı sanki.
Yıllar önce okudum kitabı,işin içine amerika filan girince film koptu zaten,arabanın altında cesedinin bulunması filan ilginçti.en son evlendiği adam evet filmciydi. yapımcı sanırım. çocukları miras için kaygılıydı falan.
yahudi olan ondan önceki eşiydi.
Bilmiyorum. Bunu da zamanla göreceğiz. Sanırım daha çok zaman gerekiyor bu yüzdenpeki sorumluluk alacak mı sizce ? sonuçta evlendiğinizde beraber yaşayacaksınız ve çocukların problemli dönemleri de olacak.
hastalık, okul vs..
anlaşmak, beraber oynamak, gezmek kolay.
zor kısımları yüklenebilecek mi ?
Bilmiyorum. Bunu da zamanla göreceğiz. Sanırım daha çok zaman gerekiyor bu yüzden
Nasıl yani? Bunun Tayland' la ne ilgisi varCesitli ulkelerde yasamis ozellikle de Tayland'ta yasam surmus bireyle evlilik yapmak istediginize emin misiniz? Isin cinsellik yonunu de hesabi katin bence cunku 2 tane cocugunuz varmis. Sagliginizi dusunmeniz gerekir. Dini hassasiyeti olan kadin, bunca yoldan gecmis erkekle supheden uzak birliktelik yasayabilir mi soru isareti
Nasıl yani? Bunun Tayland' la ne ilgisi var
Hayır seks turizmi konusunu zaten biliyorum. Ama bu insan büyük bir şirketin mühendisi olarak çalışmaya gitmiş. Rusya'da ve Finlandiya ya da aynı şirketle gitmiş mesela. Şimdi o ülkeleri de mi araştırmalıyım bu mantıklaTayland fuhuş turizminin kaynağı, hatta fuhuş ülkenin başlıca geçim kaynağı denebilir. Çocuk seks işçileri çok sayıda, erkek çocuklarına da hormon verip o şekilde çalıştırıyorlar. Aileler aç kalmamak için ya kendileri bu işte çalışıyor ya çocuklarını çalıştırıyor
Kısacası iğrenç bir yer, pedofil Avrupa ve Amerikalıların gidiyor geneldeHastalık kapmadan ziyade şöyle leş gibi bir yere gitmiş biriyle asla olmazdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?