İşin dini kısmını bilememde çok var öyle yabancı erkekle evlenen kadınlarımız.
Tesettürlü olması imkansızmı kılıyor bunu,bahsettiği kişi zaten yabancı değilmiş Türk kendisi.Tabi vardır herkesin kendi kararı ama dini olarak mümkün değil. Tesettürlü olduğunu yazdığı için uyarmak istedim sadece.
Tesettürlü olması imkansızmı kılıyor bunu,bahsettiği kişi zaten yabancı değilmiş Türk kendisi.
Değil müslümanmış kendisi,dinden uzaklaşmış o aralar şimdi tekrar yönelme var diyor.Ben yabancı ve müslüman değil diye okumuşum. Yanlış anlamışım. Müslüman olmasa evet imkansız olurdu yabancı olması değil.
E o zaman inançsız değil ki.Mesajimi sanırım düzenlemem gerekecek. Aslında zaten benden önce dine bir yöneliş başlamıstı. Elhamdülillah müslüman. Cuma namazlarına filan başladı. Yani bunu kendi isteğiyle yaptı
Değil müslümanmış kendisi,dinden uzaklaşmış o aralar şimdi tekrar yönelme var diyor.
İllaki müslümanmı olması gerejkiyor bu durumda.
Merak ettiğimden değil sadece neden bu diye sormuştum:))Konu sahibi zaten anladı beni merak etmeyin.
Merak ettiğimden değil sadece neden bu diye sormuştum:))
Çay içtim olurmu.Birşey mi içtiniz :)
Adam zaten muslumanmis ben yanlış okumuşum yazmışım neyi soruyorsunuz anlamadım
Dini açıdan müslüman bir kadın müslüman olmayan biriyle evlilik yapamaz. Tesetturu süs olarak takmadiysaniz bunu bilmeniz lazım. Farklı kültürden ziyade başka şeyleri dert etmeniz lazım.
Bende şöyle demişim.İşin dini kısmını bilememde çok var öyle yabancı erkekle evlenen kadınlarımız.
Çay içtim olurmu.
Yanlış okuduğunuzu söylediniz zaten,siz iik başta vatandaşı yabanvcı zannettiniz.
Diyorsunuz ki müslüman olan bir kadın müslüman olmayan biriyle evlilik yapamaz
Bende şöyle demişim.
Yapanlar nasıl yapıyor peki,dinen geçersiz o zaman dini kurallara göre.Evet yapamaz. Dini inançları olan biri dini kurallar gereği böyle bir evlilik yapamaz, yapsa da geçerli olmaz dini olarak. Bunu ben söylemiyorum kime sorsanız aynı şeyi söyler yani. Dini inançları olmayan birini zaten bunlar bağlamaz.
Yapanlar nasıl yapıyor peki,dinen geçersiz o zaman dini kurallara göre.
Benim bilmediğim kıstaslar bunlar ben işin evlilik kısmına bakarım.
Çok yakından tanıdığım bir büyüğün kızı elin amerikalısyla evlendi yıllar önce ,şansa bakın ki adam yarı sünnetli çıktı nasıl oluyorsa oda.
İnanç kısmına gelğrsek ben deistim...
İşte deist olduğunuz için bunlar sizi bağlamaz. Ama dini inançları olan biri buna dikkat eder. Kuranı kerimde açıkça yasaklanmıştır bu. Dini olarak mümkün değil ama yasal olarak engel yok tabi. Ben tesettürlü olduğunu da ek olarak ifade edince konu sahibi uyarmak istedim sadece kötü bir niyetim yok :)
ya ben şeyi merak ediyorum. müslüman erkek yabancı kadınlar evleniyor, kadın din değiştirmese de. bu kadar problem edilip uyarılmıyor.
ancak kadın yabancı ile evlenmek isterse hemen dini engel söyleniyor.
size özel yazmıyorum, toplumun genel bakış açısı bu.
bence burada ciddi bir ikilem var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?