İki farklı görüşte insanın evliliği

Seda0123

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2020
180
123
8
29
Merhaba. 2 sene önce boşandım ve 2 çocuğum var. Tesadüfen biriyle tanıştım. Benden 10 yaş büyük hiç evlenmemiş Yurtdışında doğmuş büyümüş. 4 farklı ülkede yaşamış ve sadece 1,5 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Çevresinde hiç muhafazakâr kimse olmamış. İlk yakından tanıdığı tesettürlü benmişim. Ben muhafazakâr biriyim. 5 aydır konuşuyoruz ve aslında birbirimiz için yaratılmış gibiyiz. Bana evlenme teklif etti. Asla tekrar evlenmem diyordum. Sorum şu iki farklı dünyadan iki insanız. Yani hiç bir dini inanca yanda kültüre ait olmadan çok farklı coğrafyalarda yaşamış. Müslümanlığı sadece kimlikteymis. Şimdi dine yöneldi ve öğrenmeye çalışıyor. Bana karşı bir önyargısı yok. Beni tanımaya çalışıyorve Bana her konuda saygı gösteriyor ama benim çocuklarım var. Bu iki farklı insanın evliliği çok problemli olur mu? Ne düşünüyorsunuz? EDT: Arkadaşlar herkese görüşlerinden dolayı teşekkür ederim. Umarım hepimizin hayatı istediğimiz yönde ilerler. Sanırım daha fazla üzerinde konuşmayacağım. Sanırım konuşulabilecek herşeyi konuştuk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dine yönelmesini bekliyorsunuz belli ki. Belki de “ben onu ikna ederim” diyorsunuz. Yapmayın, o sizi vazgeçirmek istiyor mu?
Siz ikiniz olamazsınız bence, hiç girmeyin o yola.
Öyle bir niyetim yok. Açıkçası istediği kadar muhafazakâr bir ailede yetişsin kimseyi inanç noktasında zorlayamazsinız

Birbirinizi birbirinize benzetme çabanız olmayacaksa herkes birbirinin inancına yaşam felsefesine saygı duyacaksa neden olmasın

Bence seviyorsanız ve olacağına inanıyorsanız neden denemeyesiniz ki, çocuklarınızın karşısında iyi bir insan örneği olacağına inaniyorsaniz bu kişinin ve bu evlilikte kendinizin de çocuklarınızı ihmal etmeyeceğinizi düşünüyorsanız gayet de olabilir.

Tahminime göre sizde su da var.
Sizin ilk eşiniz kesin kendi gorusunuzden ama eşe aileye önem vermeyen biriydi.
Bu adamın kibarligi vs hosunuza gitti onun gorgusu medeniyeti rahat oluşu sizin ilginizi çekti.
Belki ilk esinizden çok baskı ya da kaba hareketler gördünüz.
Ama bu adamın naif olmasi sizi ona bagladi.
Ama evlenseniz de sorun cikacagina yüzde yüz eminim.
Hayata bakış açınız çocuklarınız yaşam biciminiz hiçbir şekilde uymayacak.

Tamam iyice düsünmek gerekiyor da.Eger alkol aliskanligi yoksa ,siz de ilerde onun yerine getirmedigi dini vecibeleri sorun etmeyecekseniz yani gercekten saygi cercevesinden cikmayacaksaniz neden olmasin derim ben.Biraz daha tanimaya bakın bu arada.

Bunu biliyorum ama yine de en doğru insan oymuş gibi geliyor. Gerçekten merak ediyor ve saygı gösteriyor. Dini bir yönelimi oluştu. Ama yinede yetişme tarzlarımız falan çok farklı

o size saygı gösterir inanç yönünden ama siz onu kendi inancınız yönüne baskılayamayacağınızdan emin misiniz?

O alıştı diyelim, peki siz?
Muhafazakar biriyim demişsiniz, hiç bir dine, inanca , kültüre ait olmayan birini hayatınıza kabul edebilecek misiniz?

Hayır yani ilk eşim kaba birisi değildi. Çok farklı nedenlerden ayrıldık. Emin olun onunla bir alakası yok

Birçok kültürde yaşayan insan oldukça esnektir zaten,sizin o fazla rahat dediğiniz olay tam da bu işte...hayata bakış açısı çeşitlenmiş.olay kültür olsaydı kimse boşanmazdı,cok daha başka seylere odaklanin bence
Nasıl bir insan? Vicdani merhameti ne durumda? Çocuklarla arası nasıl? Iyi bir insandır ama iyi bir erkekmidir gibi gibi
Ayrıca tesettürüne önyargısız yaklaşması minnet değil,olması gerekendir
Sen bu adamı cok daha farklı ele al,kültür büyütülecek birşey değil

Eşim inançları olmayan bir insandır. Ben de yaratıcıya inanan ama dinlerle arası olmayan biriyim. Yaptığımız herhangi bir dini eylem yoktur. Oruç , namaz fln gibi.
Ama birimiz inançlı olsaymış sorun olurmuş. Çocuğumuza dini bir şeyler öğretmiyoruz. İsterse kendi yolunu seçer inanır. Ama bu yaşta biz öğretmemeyi seçtik. Bildiği tek bir sure de yoktur. Başkası olsa bu konuda anlaşmazlık yaşardık.
Yada en basitinden ikimizde alkol alıyoruz. Alkol almayan birine kokusu da iğrenç gelir. Bir de eşlik etmemesi de kötü.
Yada tatil mesela her şey tatile gidip sabahtan akşama kadar bira içse siz rahatsız olursunuz.
Örnekler çoğaltılır hayatı aynı evde yaşarken bunlar büyük sorun.

Dini açıdan müslüman bir kadın müslüman olmayan biriyle evlilik yapamaz. Tesetturu süs olarak takmadiysaniz bunu bilmeniz lazım. Farklı kültürden ziyade başka şeyleri dert etmeniz lazım.

Dini açıdan müslüman bir kadın müslüman olmayan biriyle evlilik yapamaz. Tesetturu süs olarak takmadiysaniz bunu bilmeniz lazım. Farklı kültürden ziyade başka şeyleri dert etmeniz lazım.
Mesajimi sanırım düzenlemem gerekecek. Aslında zaten benden önce dine bir yöneliş başlamıstı. Elhamdülillah müslüman. Cuma namazlarına filan başladı. Yani bunu kendi isteğiyle yaptı

İşin dini kısmını bilememde çok var öyle yabancı erkekle evlenen kadınlarımız.

Mesajimi sanırım düzenlemem gerekecek. Aslında zaten benden önce dine bir yöneliş başlamıstı. Elhamdülillah müslüman. Cuma namazlarına filan başladı. Yani bunu kendi isteğiyle yaptı

O zaman çocuklarınızi da düşünüp öyle karar vereceksiniz en iyi siz bilirsiniz. Sonuçta aynı kültürden evlenince de birsuru sorun çıkabiliyor. Karşınızdakinin nasıl biri olduğu önemli iyi bir insandır umarım

Açıkçası dini inaçlarınız 2.planda şu anda benim için.Çocuklarınız kaç yaşında? Yabancı biriyle aynı eve sokacaksınız. Adamdan emin misiniz? Birbirimiz için yaratıldık diyorsunuz. Nasıl bu kadar güvenebiliyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…