İki farklı görüşte insanın evliliği

Seda0123

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2020
180
123
8
29
Merhaba. 2 sene önce boşandım ve 2 çocuğum var. Tesadüfen biriyle tanıştım. Benden 10 yaş büyük hiç evlenmemiş Yurtdışında doğmuş büyümüş. 4 farklı ülkede yaşamış ve sadece 1,5 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Çevresinde hiç muhafazakâr kimse olmamış. İlk yakından tanıdığı tesettürlü benmişim. Ben muhafazakâr biriyim. 5 aydır konuşuyoruz ve aslında birbirimiz için yaratılmış gibiyiz. Bana evlenme teklif etti. Asla tekrar evlenmem diyordum. Sorum şu iki farklı dünyadan iki insanız. Yani hiç bir dini inanca yanda kültüre ait olmadan çok farklı coğrafyalarda yaşamış. Müslümanlığı sadece kimlikteymis. Şimdi dine yöneldi ve öğrenmeye çalışıyor. Bana karşı bir önyargısı yok. Beni tanımaya çalışıyorve Bana her konuda saygı gösteriyor ama benim çocuklarım var. Bu iki farklı insanın evliliği çok problemli olur mu? Ne düşünüyorsunuz? EDT: Arkadaşlar herkese görüşlerinden dolayı teşekkür ederim. Umarım hepimizin hayatı istediğimiz yönde ilerler. Sanırım daha fazla üzerinde konuşmayacağım. Sanırım konuşulabilecek herşeyi konuştuk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birkaç sayfa öncesine gitseydin zaten işyerimden ürün alırken tanıştığımızı görmüş olurdun. O işyerine yeni başladığımı ve biraz da o kötü bakıştan kurtulmak için boşanmış olduğumu bile söylemedim. Çünkü boşanmış ve çocuklu kadın kolay bir hedef haline gelebiliyor.

Bı de boşandıktan sonra sosyal medyadan kocasını sileni gördüm de çocuklarını sileni ilk kez görüyorum. Normalde boşanan arkadaşlarım çocuklarını öne çıkardılar boşandıktan sonra . Bu da enteresan geldi

Birinden onay beklemiyorum burda paylaşım yaptım çünkü göremediğim birkaç noktayı aydınlatabilirler diye düşünmüştüm. İsrarla cevap yazma gereği duyuyorum çünkü bir işi yarım bırakmaktan nefret ederim

Valla ne kadar boşanmış arkadaşım varsa toptan sosyal medya kapatıyor. Ayrıca normalde de dini hassasiyetleri olan insanlar fotoğraf paylaşmayı doğru bulmuyor hatırlatayım dedim. Başınıza gelmediyse bilmmeniz normal. Zaten umarım gelmez. Ağır bir durum ve kimse yaşasın istemem

siz aslında karşılıklı çok uygunsunuz beyefendiyle kaç tane boşanmış kadınla çalıştım hiç kimse yemedi sarkıntılık yapmadı adamda 15 gün gelmemiş falan hayatı böyle film tadında yaşamayı mı seviyorsunuz abartarak acaba.
Şurdan nasıl güzel aşk aman Yerabbimmm bulunamaz böyle bişey hemen evlenin mi demeliydik.

Bu anlayışlı 15 gün düşünen adam evlenince baş başa vakit geçirmek isteyecek çocuklarınız ilgi isteyecek ödevleri olacak. Adam yurt dışında rahat rahat gezmiş gece dışarı çıkalım diyecek siz çocuklar diyeceksiniz adam sevişmek isteyecek siz ödev diyeceksiniz gerçekten çocuklarıyla ilgili bi anneyseniz doğal olarak bunları yapmalısınız da zaten babalarıyla iletişimde olacaksınız bunları nasıl karşılayacak adamda pedofili olmadığından emin misiniz e devletten baktınız mı mesela kaydına kuyduna 18 yaşında kız çocuğu tavırlarınız çok tuhaf değil mi ya? Adli sicil kaydına bakın çocuklarla iletişimine sabrına bakın herşey sizin aranızdaki mikemmel birliktelik değil ki

Tanıştığınız da laf arasında medeni durumunuzu sorduğunda sadece bekarım dediniz bu durumda. Bekarım iki de çocuğum var demek tam olarak ne zaman icap etti? Yani insan bunu nasıl ve nereye kadar saklar?

Tanıştığınız da laf arasında medeni durumunuzu sorduğunda sadece bekarım dediniz bu durumda. Bekarım iki de çocuğum var demek tam olarak ne zaman icap etti? Yani insan bunu nasıl ve nereye kadar saklar?
Israrla yazacağım sanırım. Açıkçası bana sadece evli misin diye sordular ve hayır dedim. Ama çocuklarımın kimseyi ilgilendirdiğini düşünmüyorum. Kişisel bir ilişkim yoksa sadece bir müşteriye uzun uzun çocuklarımı mi anlatmalıydım

Burada bana tuhaf gelen, rahatsız edici gelen şeylerin en başta geleni bu kadar radikal değişim göstermesi.
Hani benim ne yaşarsam yaşayayım birden dine yönelip cumalara gitmem namaza başlamam mümkün olmaz. Çevremde dinden uzaktır. Çevremde kötü şeyler kayıplae yaşayanlar oldu hiç biri birden bambaşka birine dönmedi. Bana da tuhaf geldi ne demek istediğini anlıyorum.
Konu sahibi zaten inançlı muhafazakar biri olduğu için bu değişim ona normal geliyor. Hatta doğruyu buldu olarak bakıyor.
Ama aslında inanmamak aslında uzum süren genelde araştırmayla varılan bir yer. Birden bire neden tövbekar oldu bu kadar? Şüphe uyandırıcı cidden

Hooop laf döndü dolaştı dini hassasiyetlere geldi beni oraya cekemezsiniz, zaten dikkat ederseniz o konuya hiç deginmedim çünkü bana ne?

Hooop laf döndü dolaştı dini hassasiyetlere geldi beni oraya cekemezsiniz, zaten dikkat ederseniz o konuya hiç deginmedim çünkü bana ne?
Bence alakası var. Neden paylasmadin diye sordunuz. Bakış açımi paylaştım. Kimse kimsenin bakış açısına katılmak zorunda değil. Dünyada sadece sizin düşünceniz de insanlar yok

Adamı anlatıyorsunuz uzun saçlı piercingli dövmeli yurt dışında gezmiş tozmuş dini değerleri yeni oluşuyor(ki bizi ilgilendirmez sizin için asıl önemli nokta) en önemlisi yerli ve yabancı sevgilileri olmuş evlenmemiş hayatında sorumluluk almamış şimdi de annesinin ölümüyle dine yönelmiş ve evliliğe karar vermiş bu hikayede iki çocuğun hiç yeri varmı yukardaki yazıya bakın iki çocuğum var demişsiniz diğer herşey ikinizin arasındaki yaşananlar aşkınız uyumunuz ve kültürlerden dolaayı anlaşıp anlaşamadığınız kusura bakmayın çocuklar bu işin neresinde? Ben üç yıldır aynı bölümde okuduğum adamla nişanlanmadan önce araştırma yaptım arkadaşlarımıza bi şekilde e devletine baktım niye biliyor musunuz çünkü bu hayatta birine güvenmek için sadece konuşma tanışma yetmez biz çok aşıkkkkız yok öyle bir dünya ya

2-4 yaş aralığında iki çocuk işvereni de arkadaşı da sevgiliyi de öyle bir ilgilendirir ki aklınız durur...çünkü bu yaş aralığı çocuklarin anneyi en çok yordugu ilgi beklediği, her açıdan dönüştürdüğü dönemdir , doğal olarak herşeyi etkiler. Sizin çocuklara babası mi bakıyor? Evlilik planlarınızda da çocukları babaya bırakmak varsa (ki şimdi de bekâr gibi düşünüp davranıyorsunuz) durum değişir zaten, istediğinizi yaparsınız.

Arkadaşlar anlayamadığınız ya da benim anlatamadığım nokta burası sanırım. Benden çok önce bu beyefendi bir arayış içine girmiş araştırmış ve sonunda islama yönelmiş. Benim için bir değişim söz konusu değil ki. Acaba farklı bir dil mi konuşuyorum

size diyorlar ki Tayland a gitmiş orda çocukları bile çalıştırıyorlar hastalık kapmış olabilir doğru söylüyor olma ihtimaliniz var bi etrafa sorayım olmadı HIV testi zaten yapar değil o aslaaaa fuhuş yapmaz çok ergence davranmıyor musunuz?

Bu konuya yorum yapabilirsiniz işte. Çocukları sorun mesela.

Her neyse yine de herkese teşekkür ederim artık yorum yazmayacağım. Çalışmam gereken bir isim var. Umarım herkes için hayırlısı olur.
Sorular yoğunlaşınca hep kaçıyorsunuz konu sahibi kolay gelsin iyi çalışmalar o çocuklar bizim değil sizin ama kaçmanız "salt" düşünceler sığ düşünceler ya da dar kafalılar yazmanız gibi bir şeyi değiştirmeyecek

Israrla belli başlı şeylerde dönüp durdugunuz için artık kaale almıyorum. Hiv testi için devlet yapıyor zaten evlenirken merak etmeyin. Ayrıca çaresiz bir insan değilim şükürler olsun kendime ait yeterince malım mülküm ve özgüvenim var. Onlar benim çocuklarım. Olurda bir gün evlenmeye karar verirsem anlasamazsak bosanirız hepsi bu. Yani bu bir dünya meselesi değil.

Bu konuya yorum yapabilirsiniz işte. Çocukları sorun mesela.
Çocuklar yokmuş gibi davranan , kaç çocuğumun olduğu kimseyi ilgilendirmez diyen , varlıklarını işyerinde bile saklayan, flört ederken evlilik teklifine kadar geçen sürede bekâr takilan sizsiniz yalnız Biz zaten sürekli çocuklar açısından yorum yaptık

cidden komik birisiniz bir insan 28 yaşında ne kadar kendini yetiştirmezse o kadar yetiştirmemişsiniz işte bu kısmı üzücü umarım çocuklarınız kötü tecrübeler yaşamaz sizin için değil onlar için yaptım bunca yorumu ama belli ki siz anlamamak için ayak direteceksiniz yukarda birlikte yaşarken neler olabileceğini yazmıştım onu da görmemekle beraber hiç bir soruma adamakıllı cevap vermediniz. Hayat ve seçimler sizin iyi çalışmalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…