11. haftalık hamileyim. 8. haftada düşük riski geçirdim 5 gün boyunca progestan iğne kullandım ve hala fitil kullanmaya devam ediyorum. Özel olarak 5. haftadan beri gittiğim doktorum 12. haftaya kadar dikkatli olmamı söyledi. En son iki hafta önce gittiğimde ultrasonda kese kenarında hafif bir kanama alanı olduğunu gördü, Coraspin kan sulandırıcı verdi ve riskin azaldığını söyledi. İki gün önce gece kırmızıya yakın şekilde hafif bir kanama oldu ancak ağrım yoktu. Ertesi sabah yani dün uyandığımda peçeteyle bastırdığımda oluşan kahverengiye yakın bir kanama olduğunu gördüm. Özel polikliniği olan doktorumla telefonda görüştüm Clexan 0,4lük iğne kullanmamı söyledi. Bayram dolayısıyla kliniği açık olmadığı için ben de devlet hastanesi aciline başvurdum. Oradaki doktor çatala çıkardı ve kanamayı kontrol etti aktif kanama olmadığını pıhtı olduğunu söyledi ve risk yüksek değil dedi. Ultrasonda bebeğin kalp atışlarını duyduk. Bu doktora özel olarak gittiğim doktorun Clexan iğne verdiğini söyledim. Clexan kan sulandırıcı iğne olduğu için ben tavsiye etmiyorum kanamayı artırıp bebeği düşürebilirsin dedi ve tekrar Progestan iğne ve fitil yazdı sadece. Özel doktoruma bunu söylediğimde ise Clexan vermemin sebebi pıhtı büyür ve bebeği besleyen yolları tıkarsa bebeği kaybedebilirsin dedi, bu nedenle Clexan verdiğini söyledi. Bu arada acilde kan tahlili yapıldı. Sonuçlara göre aslında kanın pıhtılaşma süresi uzun, yani çabuk pıhtılaşma olmuyor. Bu nedenle kan sulandırıcı iğneden emin olamıyorum ama doktorum da çok ilgili. Çok arada kaldım, dün de ilk kan sulandırıcı iğneyi yaptım. Çarşamba günü kontrole gideceğim ama o zamana kadar kafamı rahatlatmam gerek. Benzer bir süreç yaşayan varsa, fikirlerini belirtirse çok sevinirim.