İki aylık bebişle tatile gidilir mi?

nio

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
2.542
1.631
merhaba arkadaşlar...
bu kez güzel bir konu açıyorum :nazar:
küçük bir ilçede yaşıyorum ve tüm kış hapis gibi tıkılı kalıyoruz eşim ve ben
arkadaşımız da pek yok malesef
yazın bir yerlere gezmeye gitmeyi istiyoruz
ama iki aylık bebişimiz olacak Allah izin verirse :emir_bebek: :KK16:
bebişimin güzel güneş alacağı rahat edeceği nasıl bir tatil yapabilirim?
nereye gidebilirim?
birde sez. doğumdan iki ay sonra yüzebilirmiyim
deniz değil de daha çok gezme görme amaçlı olsa bebek yorulur değil mi?

Ben 2 ayı bile beklemiycem Bayram çıksın hemen gidicem bebeğinde 40 filan anca çıkmış olacak. Kayınlvalidemler deniz kenarında yaşıyorlar. Bebekle gidicem denize de giricem:KK53:

Sezeryan olursan denize girilir mi doktora sorman lazım tabi

Gidilir canim, biz bir cift arkadasimiz ile tatile gitmisdik.Onlarin 2-3 aylik kizlari vardi ,ben de 6 aylik hamileydim.
Sakin,rahat bir tatil gecirmisdik :nazar::emir_bebek:

hayırlı olsun bebişiniz. Allah tamamına erdirsin sağlıkla. valla ben geçen yıl kızım 3 aylıkken gittim tatile. çok ta iyi oldu, değişiklik oldu. sezaryen sonrası deniz i bilemiycem ben normal doğum yaptım ama çok gezmeli tatil yorar sizi. hiç çekinmeyin, bebişkonuzu da alın, gezin. iki aylık bebek çoğu zaman uyuyacak zaten. bir tek kolik filan olursa ona dikkat edersiniz. bir de çok sıcaklarda gitmeyin, isilik olmasın yavrucak.

Arkadasim sezeryan ile dogum yapmisti ve denize de girdi.
Hayirli ugurlu olsun bebeginiz.

Bebegin hasta olma ihtimali var tabi.benimde 9aylik bebegim var bi yil gozumuz yemedi.tatilden vazgectik

merhaba arkadaşlar...
nereye gidebilirim?

Benim eşimin lafını söyliyim bende size " araba koltuğunda, pusette memleket memleket gezen elin hans'ının çocuğundan benim çocuğumun neyi eksik":KK9::KK9: Hiç endişe etmeyin, benim arkadaşım 40'ı çıktıktan sonra denize girdi hemen. Deniz kenarı, temiz hava, sakin ve huzurlu anne-baba, bebek daha ne ister. Koyun bebek arabasına ohh miss, hele ki bir de kendi aracınız varsa, hiç korkmayın. Sakınan göze çöp batıyor emin olun, pinpirikli, evhamlı annelerden olmayın, bebeğinizle ilk tatilinizin tadını çıkartın. Ben kışın doğum yapıcam, Allah izin verirse yaz ayına gelindiğinde Ağustos 2015'te 8-9 aylık olacak, yurt dışına çıkıcaz tatile. Korkmayın sakın, annesi olarak yanındasınız, en güzeli bu.

Biz 3 aylıkken abanta, 3.5 aylikken yalovaya gittik. Ikisi de iyiydi. Ama benim bebegim gündüz cok uyuyan bir bebek degil o yuzden uyudugunda hep odada-evdeydim. Uyaninca taktik kanguruyu ciktik. Havuza da gittim, beraber carpisan arabaya bile bindik:)

Sonuc olarak şunu soylemeden gecemicem:eger bebekleri isimize yada eglencemize engel görürsek bu stresi onlara da yansitiriz hem onlar hem biz olumsuz etkileniriz. Ama onun yerine gidebilecegimiz kadar cok yere gidip yapabilecegimiz kadar cok sey yaparsak, ki tabii ki tek basina gibi olmuyor yine de bi kisitlanma söz konusu, bebisle aramizdaki bağın da guclenecegi kanaatindeyim:)

Ayrica sezaryen olsan da denize girebilirsin. Ordaki dikisler maksimum bi kac haftada toparlanir.

Ben 2 ayı bile beklemiycem Bayram çıksın hemen gidicem bebeğinde 40 filan anca çıkmış olacak. Kayınlvalidemler deniz kenarında yaşıyorlar. Bebekle gidicem denize de giricem:KK53:
anen kv deniz kenarında da evi var..
eşimde tatil için kv lere gitmeyi istiyor
bebeği bırakacağın yerde var diyor

Sezeryan olursan denize girilir mi doktora sorman lazım tabi

evet soracağım inşallah

Gidilir canim, biz bir cift arkadasimiz ile tatile gitmisdik.Onlarin 2-3 aylik kizlari vardi ,ben de 6 aylik hamileydim.
Sakin,rahat bir tatil gecirmisdik :nazar::emir_bebek:

benim içinde şöyle huzurlu olabileceğim bir ortam lazım
fazla gürültü koşturmaca hiç gelmiyor bana

hayırlı olsun bebişiniz. Allah tamamına erdirsin sağlıkla. valla ben geçen yıl kızım 3 aylıkken gittim tatile. çok ta iyi oldu, değişiklik oldu. sezaryen sonrası deniz i bilemiycem ben normal doğum yaptım ama çok gezmeli tatil yorar sizi. hiç çekinmeyin, bebişkonuzu da alın, gezin. iki aylık bebek çoğu zaman uyuyacak zaten. bir tek kolik filan olursa ona dikkat edersiniz. bir de çok sıcaklarda gitmeyin, isilik olmasın yavrucak.

sağ olun ,teşekkür ederim
bu son şansım zaten birdaha bütün kış yine duvarlar beni bekliyor olacak

Arkadasim sezeryan ile dogum yapmisti ve denize de girdi.
Hayirli ugurlu olsun bebeginiz.

soracağım doktora umarımizin verir

Bebegin hasta olma ihtimali var tabi.benimde 9aylik bebegim var bi yil gozumuz yemedi.tatilden vazgectik

Allah korusun, ben çok dikkat ederim zaten bebek benim için öncelikli

Benim eşimin lafını söyliyim bende size " araba koltuğunda, pusette memleket memleket gezen elin hans'ının çocuğundan benim çocuğumun neyi eksik":KK9::KK9: Hiç endişe etmeyin, benim arkadaşım 40'ı çıktıktan sonra denize girdi hemen. Deniz kenarı, temiz hava, sakin ve huzurlu anne-baba, bebek daha ne ister. Koyun bebek arabasına ohh miss, hele ki bir de kendi aracınız varsa, hiç korkmayın. Sakınan göze çöp batıyor emin olun, pinpirikli, evhamlı annelerden olmayın, bebeğinizle ilk tatilinizin tadını çıkartın. Ben kışın doğum yapıcam, Allah izin verirse yaz ayına gelindiğinde Ağustos 2015'te 8-9 aylık olacak, yurt dışına çıkıcaz tatile. Korkmayın sakın, annesi olarak yanındasınız, en güzeli bu.

aynen öyle :KK1: eşinize katılıyorum ama pinpirik konusunda bir dünya markasıyım
eşim bu konularda rahattır ama işte ben çok hassasım aman toz değmesin yel gelmesin :KK1:

aynen öyle :KK1: eşinize katılıyorum ama pinpirik konusunda bir dünya markasıyım
eşim bu konularda rahattır ama işte ben çok hassasım aman toz değmesin yel gelmesin :KK1:

Ben karakter olarak rahat bir insanım, evet dikkatliyim ama hayatta bazı şeylere engel olmayacağımızı ve olacak şeylerin önüne geçemeyeceğimizi biliyorum. Eşim , bebek düşündüğümüz zaman beni aldı karşısına

-Hamileyken karşımda bakımsız kendini salmış bir kadın görmek istemiyorum
-Doğumdan sonra da kendine bakacaksın, yetişemediğin yerde ben her zaman yanındayım biliyorsun
-Evet anne olacaksın, ama sakın eş olduğunu unutma
-O benim de evladım olacak, zarar görmemesini en az senin kadar isterim, bebek bakımında bana güven
-Şu deniz kenarlarında, havuz başlarında çocuklarına ciyak ciyak bağıran annelerden olmanı istemiyorum.
-Madem beraber yapacağız bu bebeği, o zaman herşeyiyle ikimiz ilgileneceğiz. Gece kalkıp emziremem belki ama, senin gerginliği bir masajla alabilirim. Herşeye yetişmek isteyen, saçı başı dağıtmış bir anne istemiyorum
-Lütfen evhamlı olma, köylerde, ya da bazı yerlerde çocuklar çıplak ayakla büyüyor. Ne kadar evhamlı olursan, o kadar hassas bir çocuk olur, ne kadar hassas olursa o kadar çok hasta olur.
-Ben baba olduğumu her zaman aklımda tutacağım, ama bir eş bir koca olduğumu unutmayacağım. Sende unutma.

Ben karakter olarak rahat bir insanım, evet dikkatliyim ama hayatta bazı şeylere engel olmayacağımızı ve olacak şeylerin önüne geçemeyeceğimizi biliyorum. Eşim , bebek düşündüğümüz zaman beni aldı karşısına

-Doğumdan sonra da kendine bakacaksın, yetişemediğin yerde ben her zaman yanındayım biliyorsun
-O benim de evladım olacak, zarar görmemesini en az senin kadar isterim, bebek bakımında bana güven
-Şu deniz kenarlarında, havuz başlarında çocuklarına ciyak ciyak bağıran annelerden olmanı istemiyorum.
-Madem beraber yapacağız bu bebeği, o zaman herşeyiyle ikimiz ilgileneceğiz. Gece kalkıp emziremem belki ama, senin gerginliği bir masajla alabilirim. Herşeye yetişmek isteyen, saçı başı dağıtmış bir anne istemiyorum
-Lütfen evhamlı olma, köylerde, ya da bazı yerlerde çocuklar çıplak ayakla büyüyor. Ne kadar evhamlı olursan, o kadar hassas bir çocuk olur, ne kadar hassas olursa o kadar çok hasta olur.
-Ben baba olduğumu her zaman aklımda tutacağım, ama bir eş bir koca olduğumu unutmayacağım. Sende unutma.

Esiniz esimle hemen hemen ayni seyleri soylemis.
Fransa'da aglayan bebek gormedim ya. Cildiriyodum, gidip sarsmak istiyodum kadinlari niye sesi cikmiyo la bu hanslarin?
Fakat suan esim tam tersi aynen annesi gibi.
Aman pencereleri kapat, aman cereyan, aman sirti terledi, eyvah dustu vs..
Ben dinlemiyorum tabi, kafama gore takiliyorum.
Dinlemedigim iyi olmus.
Gayet sakin,gittigim hicbir yerden sıkıntiyle donmuyorum.

Esiniz mantikli konusmus, eski formunu kaybeden kadinlar ya kendilerini ya eslerini en kotusu bebeklerini sucluyorlar icten ice ve mutsuz oluyorlar... halbu ki insan azmetse evet tum bunlara yetebilir tabi sevgi dolu bir es icin yapiliyorsa yaptiklari bir kat daha kiymetlenir. ama bende asiri korumaci bir yon var esimin bile ustune titriyorum ve onu kontrol etmeye calisiyorum kendim de farkindayim oda farkinda...
korunmak hic hosuna gitmese de genelde sessizce tepki gosteriyor..
kendimi frenleyebildigim kadar artik

evet soracağım inşallah

"bebekler" diye 90 dakikalık bi belgesel yapmışlar doğumdan 1 yaşına kadar ki süreyi çekmişler. 4 ayrı ırktan 4 bebek. biri afrikalı bi yerli, biri japon, biri kıl çadırlarda yaşayan moğol, biri de amerikalı.

Afrikalı olanı bi görsen doğduğu andan itibaren çırılçıplak sadece önünü kapatan bişey var aynı yetişkinler gibi, tozun toprağın içinde ölü hayvan kemiklerini yalaya yalaya büyüdü valla bişeycik de olmadı. Eşim bak elalemin çocuğu ne halde diyor hak verdim inan. Biraz toz toprak da yutması lazım antikor oluşması için.

O belgeseli mutlaka eşinle izleyin derim harika bi deneyim

esimde ayni seyi soyluyor.
koye goturup toprakta oynatacakmis,oda bagisiklik kazanacakmis , benim mesela gunese, toza, hatta denize alerjim var.
hala daha 50+ factor krem surmesem guneste kabarir heryerim.
toza topraga giremem kipkirmizi benekler cikar vucudumda.
sanirin engel olmayacagim baba ogul tozlansinlar :)))))
"bebekler" diye 90 dakikalık bi belgesel yapmışlar doğumdan 1 yaşına kadar ki süreyi çekmişler. 4 ayrı ırktan 4 bebek. biri afrikalı bi yerli, biri japon, biri kıl çadırlarda yaşayan moğol, biri de amerikalı.

Afrikalı olanı bi görsen doğduğu andan itibaren çırılçıplak sadece önünü kapatan bişey var aynı yetişkinler gibi, tozun toprağın içinde ölü hayvan kemiklerini yalaya yalaya büyüdü valla bişeycik de olmadı. Eşim bak elalemin çocuğu ne halde diyor hak verdim inan. Biraz toz toprak da yutması lazım antikor oluşması için.

O belgeseli mutlaka eşinle izleyin derim harika bi deneyim

Ay içim rahatladı kızlar sağolun ya bende bebisle zor olur zannediyordum gerçi eşim ben bakarim deyip rahatlatmaya çalışıyor hep beni ama:) demekki akisina bırakmak lazımmis

neden gıdılmesın gıdır harıkada olur otelde konaklayın cok gezmessenız yorulmassınızda :KK34:
bebegınız hayırlı olsun gule gule buyutun

Ben oğlum 1 yaşındayken gitmiştim tatile, tatilin yarı zamanı otel odasında oğluşumu beklerken geçti. Sabah uyandığında kahvaltısını yaptırıp havuza indiriyordum çok eğleniyordu, sonra öğle yemeği ve uykusu hop odaya, uyanınca biraz daha havuza sonra akşam yemeği biraz dolaşma sonra yine uyku saatimiz. Oteldeki hizmetli bayan bile bana yazık ya doğru dürüst tatil yapamadın hep çocukla odada dedi, halime acıdı sanırım. :) Ama olsun ben yine de çok mutluydum çocuklarım olmadan gitseydim asıl o zaman mutsuz olurdum.

Gidilir de sen bisey anlamazsin tatilden. Bir de ben bu kadar kucuk bebekletinin duzeninin bozulmasini dogru bulmuyorum

merhaba arkadaşlar...
nereye gidebilirim?
Hayır cnm baştan nasıl alıştırırsan öyle gider
Hiç birşey olmaz en azından bizde böyle oldu
Ve şimdi 2 bucuk yasında

X