Bildiğim kadarıyla bulaşıcı özelliği yok kabul ediliyor. geçmiş olsunKızlar merhaba,
Ben işin içinden çıkamadım bana bir akıl verin lütfen.
Eşim 29 Şubat'ta yuksek ateşten test verdi ve pozitif çıktı, hemen kendini karantinaya alsa da 31 Ocak-1 Şubat gibi 2.5 yaşındaki kızımda belirtiler başladı, burun tıkanıklığı, hapşurma, geniz akıntısı, ses kısıklığı. Derken 2 Şubat' ta da ben halsiz, boğaz ağrısı ve feci eklem ağrısıyla uyandım. Eşim dolayisiyla karantinada olduğumuz için test vermeye gidemedim. 4 Şubat'ta test verdim ve bende pozitifim. Son bir iki güne kadar boğaz ağrım vardı ama bugün tamamen geçti. Tekrar test veremedim versem yine pozitif çıksam da da malesef tekrar karantina raporu verilmiyormuş. Kızımın da belirtileri kayboldu.
Ben yarın ise baslayacagim, kızıma kalp hastası annem ve babam bakiyor. (62 yaşındalar) Şimdi ben kızımı sabah onlara bırakacağım ama inanın hiç gönlüm razı değil korkuyorum Allah korusun onlara birşey bulastiracagiz diye
10 günden sonra virüs bulasiciligini yitiriyor mu bilginiz yada deneyimi olan var mı ?
İnternetten araştırdığımda yitiriyor yazıyor ama tanıdık bir dr sordugumda bulaş ihtimali yine de var diyorBen ne yapacagimi bilemedim. Çocuğumu başka bırakacak kimse de yok, izin de alamıyorum
Akşam banyosunu yaptırdım, temiz kıyafetlerini çantasına koydum, oyuncaklarını önce sirkeli su ile silip sonra kolonya ile sildim ama ya Allah korusun bulasirsa onlara birşey olursa düşüncesi çıkmıyor aklımdan. Ya diyorum kızım yeni yeni pozitif olmuşsa ve bulastirirsa düşüncesi beni yiyip bitiriyor. Bu durumda siz olsanız ne yapardınız ? Kötü bir evlat gibi hissediyorum kendimi.
Kızımı pandemi zamanı kreşe yazdırmak istedim ona da razı olmadilar. Biz bakarız çok küçük daha dediler. Elim kolum bağlandı.
10. Günden sonra virüs bulas özelliği hakkında bilgi ve deneyimi olan varsa yazabilir mi ? Zira rüyalarıma giriyor artık
O da izin alamıyor. Ben bir hafta temaslı olduğum için bir hafta da karantinada oldugum için iki hafta yok olmam sebebiyle izin hic alamıyorum of ofYani bilemedim ben olsam bırakamazdım sanırım ya anne babanıza da bulaşırsa? Eşiniz evdeyse o baksın olmuyor mu?
Belki bu durumu yaşamış, deneyimlemis arkadaşlar da olabilir degil mi ? Yine de cevabiniz için tşkler.Doktor ihtimal var demiş, bize doktordan çok guvenmiyorsunuzdur herhalde.
Yok desek ne önemi var olma ihtimali tutarsa olacaktir, kim kesin bir şey soyleyebilir ki.
Belki bu durumu yaşamış, deneyimlemis arkadaşlar da olabilir degil mi ? Yine de cevabiniz için tşkler.
İhtimal söz konusu olan bir durumda başkalarinin deneyimi de sizin için bir şey ifade etmez ki. Birine bulaş olur, ötekine olmaz. Oyle bir hastalik ki herkeste gosterdiği belirtiler bile başka. "Hayir bulaşmaz" cevaplari içinizi rahatlatir ama...
Geçmiş olsun.Benim kızımda virüse yakalandı.
Test verdiği güne kadar evdeydi sonra anneannesine gitti
Tam 7. Gün karantinası bitti ve eve döndü.
Tekrar teste gerek yok dediler yapmadılar.
Demekki etkisi geçmiş biz yakalanmadik kızım geldikten sonra.
Ama bunun garantisi de yok tabii.
Doktor ihtimal var dediyse doktoru dinlemek en iyisi ben riske atmazdim bu durumda.
Annem de pozitif yeni atlatmisti.Geçmiş olsun.
Peki Anneannesine bulastirmis mi ?
Doktor kesin konuşmak istemedi bulastirmaz diyemem ama dünya genelinde bulasın olmadigi kabul görüldü dedi.
Çaresizlik çok kötü. Birakacak kimse de yok. İzin de alamıyorsun. İnsan ne yapacağını şaşırıyor. Tşk cvbiniz için
Çaresiz olduğunuzu hissettim resmen. Anne babanıza maskesiz çocuğa yaklaşmamalarını ve doktor izin verirse bağışıklıklarına olumlu etki edecek vitamin kullanmalarını önerebilirsiniz gibi. Virüsün bulaşıcılığına güvenmiyorum açıkçası. O yüzden en azından 1 hafta anne baba korunsun diye düşünüyorum.
Eklemeyi unutmuşum, şu an pozitifim. Hastalığın 4.gününde olan birinden bulaş oldum.
Rica ederim ne demek. İnşallah.Cevabınız icin çok tşkler.
Cok geçmiş olsun umarım sizde atlatır ve eski sağlığınıza kavuşursunuz.
Çok çaresiz kaldım inanın. Çocuğu alıp ise de götüremem. Sokağa da atamam ne yapacağımı şaşırdım. Çalışan anne olmak çok zormus.
Dediğiniz gibi maskesiz çocuğa yaklasmamalarini soyledim Rabbim onları korusun korktugumuza ugratmasin insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?