Çocuk Hastalıkları İki antibiyotik Birlik kullanılır mı arkadaşlar?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Pardonbakarmisiniz

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2024
130
23
13
5 yaşında oğlum 5 gün öncesine kadar antibiyotik tedavisi gördü tedavisi bittiğinde öksürüğü tamamen kesildiği için tekrar kontrole götürmedik. Araya 5 6 gün girince tekrar öksürük başladı. Götürdük doktoruna tabii. Röntgen cekti ciğerleri iyi durumda fakat hafif dolu bir taraf dedi. İkili antibiyotik yazacağım dedi onu orda anlamadım ve sebebini sormadım. Eczaneden ilaçları aldım geldim iki farklı antibiyotik yazmis ikisi de sabah akşam kullanılacak yazmışlar. Bu doz çok fazla değil mi çocuğu iyilestirecegiz derken başka bir yerine zarar vermeyelim şimdi?

Kullanılıyor.ikisinin de görevi farklı.

Hocam teşekkür ederim. Güven problemi mi bilemiyorum ama genel olarak çok ilaç kullanılmasına hele antibiyotik türü ilaclarim kullanılmasına karşıyım. Fakat doktorlar gerekli görünce de bişey diyemiyorum. Sadece ikili antibiyotik yazacağım dediğinde bir zararı olmaz mı diye sordum olmaz diye kısacık bir cevap verdi daha fazla bişey soramadım. Yorumunuz için teşekkür ederim

Rica ederim. Şunu da unutmayın başlayınca tamamlaması gereken dozu mutlaka tamamlayın. İyileşti deyip yarım bırakırsanız bebeğinizde antibiyotik direnci oluşturursunuz.

Konu çocuk olunca anne yüreği anlıyorum sizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…