• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki aile arasında kalmak....

depresyonnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
562
1
96
38
Diğer
Aslında buna benzer bir çok konu açıldı ama ben artık bunaldım. Sözüm 6 ay önce oldu, haziranın 2. haftasıda nişan yapılacak. Ama sürekli ailelerimizin arasında kalıyoruz. Birbirleriyle çok iyi anlaşıyorlar, ama doğru düzgün konuşulması gereken hiçbirşeyi konuşmuyorlar, illa sözlüm ve ben açıyoruz konuları...İyice bunaldım...
Şimdi benim nişanım evde olacak, ben sözlüme üstüne basa basa çok kişi gelirse bi yer tutucam dedim. Oda tutma ben annemle konuştum, en fazla 15 kişi gelicez dedi. Dün akşamda kayınvalidem 15 kişiden çok daha fazla oluruz herkes hevesleniyo dedi. Oysaki annemde az kişi gelin demişti, sonuçta oyun falan olmayacak sadece yüzük takılacak ve herkes büyük nişan olacak gibi hazırlanıyor. Ben saçımı yaptırmayacağım ama katılacaklar şimdiden saç modellerine karar veriyorlar. Ya neden anlatamıyorum ben bunlara?? Biraz öncede sözlümle görüştüm, oda ben annemle konuşmuştum diyo, onunda canı sıkılıyo bu duruma. Aslında kayınvalidemin düşüncesini biliyorum, gelen takılarla bana bilezik yapacakmış, oysaki bizim adetlerde nişan takısına erkek tarafı karışmaz, kız ne yaparsa yapar...(Bide aynı memleketteniz) Biraz öncede annemle konuştum, ne yaptınız nişan mevzusu açıldımı dedim? Yok o açmıyo bende açmıyorum diyo, e ne zaman konuşulacak bu mevzu, şurada 3 hafta kalmış nişana ortada hiçbişey yok...Anneme herşeyi açık açık konuş diyorum, konuştuktan sonra diyoki, şöyle yapacakmış böyle yapacakmış, sen söyle olmasın. E neden sen söylemiyosunda beni öne sürüyosun. Şimdi de sanki küçük gibi telefonda nasihat verdim anneme, çekinmeden konuş dedim, ne çekinicem diyo, ama eminim eve gidince muhakkak konuşulmayana noktalar olacak ve bana aksedecek :(( Gerçekten bu aileleri idare etmekten çok sıkıldım, sırf annemle araları açılmasın diye ufak tefek yalanlar söylemek durumunda kalıyorum. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, ikimizinde babası yok, dolayısıyla herşeyi annelerle paylaşıyoruz ama annelerde herşeyi bize yüklüyorlar. Zaten tüm masrafları sözlüm ve ben karşılicaz, bunların istekleri yüzünden en güzel günlerim sorunlu geçiyor...Ne yapmalıyım bilemiyorum, sırf bu yüzden ikimizinde canı sıkılıyor, nişan süresini uzatmayı bile düşündüm :((

Nişanı kız tarafı yapar... Ve nasıl istiyorsa öyle yapar.. Ede yapmak isterse de salonda yapmak isterse de ekonomik kısmını kız tarafı karşılayacağı için erkek tarafı bu karara saygı duymak zorunda....
Anneniz yada siz aaçık açık söyleyeceksiniz kayınvalidenize nişanı evde yapıcaz. Evimizin büyüklüğü de göz önünde bulundurulursa sadece 15 kişi kadar misafir kabul edebiliriz lütfen siz de bizi zor durumda bırakmayın diyeceksiniz...
Onlar da paşa paşa senin dediğini kabul edecekler....

Ayrıca nişansaniye saçını yaptırmıyorsun??? EVde aile arasında bile olsa bu senin için özel bir gün saçını da yaptır güzel de bir elbise al, içinde ukte kalmasın....

Ya ben türbanlıyım zaten, eşarpta yaptırmak istemiyorum.
Söyleme mevzusuna gelince ben akşam herkesin içinde dile getirdim, kayınvalidemde ben annenle konuştum dedi, oysaki ortada konuşma falan yok, bu tarz şeyleri annemin konuşması lazım, adım gibi eminim takı mevzusunuda konuşmayacak ortada ben kalıcam.
Ya ben hep sonradan sorun çıkacağına baştan konuşulmasından yanayım, ama annem konuşmuyor, sonra gelip beni sıkıştırıyor bende bunalıyorum :((
Bende oturup kayınvalidemle takı mevzusunu konuşamamya, sonuçta benim büyüğüm var, konuşmaya kalktığım durumda da büyüklerimi ezip geçiyor olucam :((

ah bu büyükler anlamıolar hiç

canım sen kayınvalidene söyle evde yapıcaz nişanı biliosunuz ona göre 15 kişiden fazla kişinin gelmesine gerek yok de bi yüzük takılacak altı üstü de sıkma canını dugun arefesinde herkes tatsızlıklar yasar

Nişan evde olacaksa erkek tarafına söylenmeli evde yapılacak ona göre gelin lütfen diye ki zaten siz de söylemişsiniz evde yapılacağını.

Ama fazla kişi gelmesin demenizi yanlış buluyorum ben...Evde yapılcağını bile bile de kalkıp kalabalık bir grup halinde gelirlerse bu da onların anlayışsızlığı olur bence.

Bir de bu normal oturma değil ki,sizin nişanınız türbanlı olsanız bile eşarbınızı normal bağlayıp mı çıkacaksınız milletin içine.

Bu sizin özel ve önemli bir gününüz.Bence türban yaptırmanız daha hoş olur.

Bu sizin o günü önemsediğinizin en açık göstergesi olacaktır zaten.Ama gene karar sizin.

ah keşke öyle yapsa ama yapmıyor, ben öne sürmesinde sıkıldım, sonra da her kararı kendi başına alıyorsun diyor :((

Her kararı kendi başıma alıyorum, çünkü sen hiçbir kararımızın arkasında durup nişanlımın ailesine söylemiyorsun.. Sen geçiştiriyorsun, kararı vermek bana kalıyor... Ben de bu durumdan hoşanmıyoru.. Artık ağırlığını koy anne.. demen gerekiyor....

Öncelikle nişanı istediğin yerde yaparsın, kendi durumun neyi el veriyorsa orada yaparsın, evde yapmayı tercih etmişsin ve gelecek kişi sayısını konuşmanda bence çok iyi olmuş. Aynı şey başımıza kardeşimin nişanında geldi, biz konuşmadık, bunlarda 50 kişi gelmişler abartısız, sanki düğün salonuna geliyorlar, dıdının dıdınısını toplamışlar. Madem böyle geleceksin haber ver de ona göre hazırlık yapalım, kimseye ikram edemedik birşey. O yüzden gelecek kişileri öğrenmek elbette hakkın iyi yapmışsın, 15 kişiden fazla da olsa sıkma canını, illa 15 dedi diye tam da 15 kişi gelmeleri gerekmiyor sonuçta, abartmadıkları sürece sıkıntı yok.

Saçını yapıp yapmamanda sana kalmış, ister yaparsın, ister yapmazsın, karıştırma, kendine göre hareket et.

Nişanda takılan herşeyde sana aittir, kayınvalidene veripte sana altın yapmasına gerek yok, sen istediğin şekilde kullanabilirsin.

ışlerin muallakta kalmaması adına ve kendi kendine dert etmemen adına, ne yaplacak, kendi isteklerin ne, karşılıklı konuşmakta fayda var. Yoksa kendi kendini yer durursun.

ah bu büyükler anlamıolar hiç

canım sen kayınvalidene söyle evde yapıcaz nişanı biliosunuz ona göre 15 kişiden fazla kişinin gelmesine gerek yok de bi yüzük takılacak altı üstü de sıkma canını dugun arefesinde herkes tatsızlıklar yasar

Dün akşam annem yoktu ama sözlümün yakınlarının yanında açık açık söyledim.
Zaten gelirlerse ayıp ederler, bu kadar söyledikten sonra.
Hayır gelmeleri sorun değil sözde 30 kişi geldiler, eve sığmadı hiçbiri sonuçta benimde akrabalarım var bi dolu ama teyzemleri bile çağırmamıştım. Onların uzaktan bi dolu akrabası vardı, üstelik laf ettiler, yok sıkışmışlar, yok oynayamamışlar, oysaki söz aile arasında olup oynama falan olmayacaktı.
Benim istediğim anneminde benim söylediklerimi tekrarlayıp destek vermesi, ama annem yumuşak davranınca kayınvalidemde yapacağını yapıyor, ama kabak benim başıma patlıyor.

Nişan evde olacaksa erkek tarafına söylenmeli evde yapılacak ona göre gelin lütfen diye ki zaten siz de söylemişsiniz evde yapılacağını.

Ama fazla kişi gelmesin demenizi yanlış buluyorum ben...Evde yapılcağını bile bile de kalkıp kalabalık bir grup halinde gelirlerse bu da onların anlayışsızlığı olur bence.

Bir de bu normal oturma değil ki,sizin nişanınız türbanlı olsanız bile eşarbınızı normal bağlayıp mı çıkacaksınız milletin içine.

Bu sizin özel ve önemli bir gününüz.Bence türban yaptırmanız daha hoş olur.

Bu sizin o günü önemsediğinizin en açık göstergesi olacaktır zaten.Ama gene karar sizin.

İşte bende böyle bir sorunun baştan olmasını engellemeye çalışıyorum işte, başlıca büyükler gelsin yeter. Hem ben onlara seçenekte sundum, oysaki hiç sunmayabilirdimde, çünkü nişanı kız tarafı nasıl isterse öyle yapar.
Türban yaptırma kısmınada bakıcam artık, kuaförler türbanı ya hep aynı model, yada vasat yapıyolar pek güvenemiyorum.

Her kararı kendi başıma alıyorum, çünkü sen hiçbir kararımızın arkasında durup nişanlımın ailesine söylemiyorsun.. Sen geçiştiriyorsun, kararı vermek bana kalıyor... Ben de bu durumdan hoşanmıyoru.. Artık ağırlığını koy anne.. demen gerekiyor....

O zamanda hayırsız evlat oluyorum işte...

benim nişanımdada böyle oldu biz evde yapmak istedik kayınvalidem evde
olmaz bizim taraftan herkes gelmek ister bilmem ne birsürü şey söyledi tanışmaya 20 kişi gelmişlerdi
söz desen onada kalabalık geldiler neyse nişan evde olmadı bizimde çok durumumuz yoktu bi yer tutmak istemedik sonra tutmak zorunda kaldık takılan paralarla masrafların birazını öderiz dedi annem bende tamam dedim neyse nişan günü geldi çattı bayağı kalabalık oldu inanırmısın sırf kuru kalabalık kimse bişe takmadı erkek tarafından hep benim tarafım taktı bin pişman oldum onlara uymakla sende uyma ben böyle yapıyorum de öyle yap kalabalık gelirlerse kendi ayıpları sen nasıl istiyorsan herşeyi öyle yap içinde kalamasın bişey mutluluklar canımzemuszemus

Son düzenleme:
olmaz bizim taraftan herkes gelmek ister bilmem ne birsürü şey söyledi tanışmaya 20 kişi gelmişlerdi
söz desen onada kalabalık geldiler neyse nişan evde olmadı bizimde çok durumumuz yoktu bi yer tutmak istemedik sonra tutmak zorunda kaldık takılan paralarla masrafların birazını öderiz dedi bende tamam dedim neyse nişan günü geldi çattı bayağı kalabalık oldu inanırmısın sırf kuru kalabalık kimse bişe takmadı erkek tarafından hep benim tarafım taktı bin pişman oldum onlara uymakla sende uyma ben böyle yapıyorum de öyle yap kalabalık gelirlerse kendi ayıpları sen nasıl istiyorsan herşeyi öyle yap içinde kalamasın bişey mutluluklar canımzemuszemus

Buna birşey eklemeden geçemeyeceğim, kardeşimde de aynısı oldu, 50 kişi geldiler, 1 tane takı takan olmadı, sadece yük olsun başka birşey olmasın. O yüzden nasıl istiyorsan öyle davran, karşıdakilerlede açık açık konuş, ortak noktalarda buluşabileceğiniz yerlerde buluşun en azından.

Buna birşey eklemeden geçemeyeceğim, kardeşimde de aynısı oldu, 50 kişi geldiler, 1 tane takı takan olmadı, sadece yük olsun başka birşey olmasın. O yüzden nasıl istiyorsan öyle davran, karşıdakilerlede açık açık konuş, ortak noktalarda buluşabileceğiniz yerlerde buluşun en azından.

aynen öyle canım kuru kalabalık diyorum ya işte
düğündede buna benze olaylar yaşadım eşimin kuzenleri hepsi çalışır
takıya sıra geldi yengesi amcası 2 kuzeni sadece 1 tane hediyelik bilzik taktılar ben utandım vallahi desemki çalışmıyolar
böyle şeyler oluyor bu zamanlarda sabretmek lazımopuyorumnanaktan

söz desen onada kalabalık geldiler neyse nişan evde olmadı bizimde çok durumumuz yoktu bi yer tutmak istemedik sonra tutmak zorunda kaldık takılan paralarla masrafların birazını öderiz dedi annem bende tamam dedim neyse nişan günü geldi çattı bayağı kalabalık oldu inanırmısın sırf kuru kalabalık kimse bişe takmadı erkek tarafından hep benim tarafım taktı bin pişman oldum onlara uymakla sende uyma ben böyle yapıyorum de öyle yap kalabalık gelirlerse kendi ayıpları sen nasıl istiyorsan herşeyi öyle yap içinde kalamasın bişey mutluluklar canımzemuszemus

Canım peki takıları nasıl hallettiniz, sizemi kaldı takılar?
Bide takı konusunda sorun çıkmaması için büyük bi yer tutmak istemiyorum, çünkü bizimkilerin hepsi altından aşağı takmaz, ama onların daha dün düğünlerine gittim, teyze yiğenine bi küçük altın taktı, bizlerde ise düğünlerde 22 ayar bilezikten aşağı takılmaz. Kayınvalide tutturacak sana bilezik alalım diye, e benim yaptığım masraflar ne olacak, onları ödemek için bir kısmını bozdurmak zorundayım sonuçta.

Ya gelmeleride bişey değil ama bide memnun edemiyosun, ev küçükmüş bilmem neymiş. Madem geldin sus otur, madem sözde memnun olmadın nişana yaptığın bu hazırlıkta ne oluyor.

aynen öyle canım kuru kalabalık diyorum ya işte
düğündede buna benze olaylar yaşadım eşimin kuzenleri hepsi çalışır
takıya sıra geldi yengesi amcası 2 kuzeni sadece 1 tane hediyelik bilzik taktılar ben utandım vallahi desemki çalışmıyolar
böyle şeyler oluyor bu zamanlarda sabretmek lazımopuyorumnanaktan

Sözlümün tarafınında aynısı olacağını düşünüyorum, bizlerde amcalar 3'lü burma takarlar, kuzenlerim ablamın bebeğine bile hep altın taktılar. Ya takmasınlar istemiyorum, yeterki sorunsuz atlatalım şu nişanı. Arada biz kalıyoruz, bizi yıpratıyorlar... Zaten nişanlısından ayrılanların bir çoğu ailevi nedenlerden ayrılıyolar

Ooo bu iş kaç kişi geleceklerden çıkmış takı işine dönmüş...
Bizde de nişanda kimse takı takmaz.. Sadece damadın annesi babas takar ne takılacaksa.. Şimdiden bunları düşünürseniz hiç mutlu olamazsınız....
bana nişanda bir set 5 bilezik takıldı.. Bileziğin birini ben aldım... Eşimin 4 tane alacak gücü vardı...
Hiçbirini de nişan masrafı için bozmadım... Evde yapılan nişanın ne masrafı olcak ki...Altı üstü pasta börek kola meyve suyu bunun için altın mı bozdurulur....
Sonra o 5 bileziği eşime verdim düğünde tekrardan taktı.... Annesi vefat etmeden önce bir bilezik alıp koymuş. Onu taktılar, eşimin babası da bi bilezik taksın diye eşim bir bilezik alıp eline verdi onu taktı....
Sadece abi ve ablaları bilezik taktılar.... Bi dolu teyze dayı amca var ama hepsi çeyrek taktı...
Bende ise tü teyzeler daylar kardeşler (bekar olmasına rağen) bilezik taktılar.... Annem babam bana birer bilezik, ayrıca eşime birer cumhuriyet altını taktılar....

Mesele kimin ne taktığı değil, ne kadar mutlu olduğun..
Şididen bunları sorun etmeyin.... O altınlar sizin olacak. imin ne kadar taktığı önemli değil.... Mümkünse her masrafınızı kendiniz karşılayın, nişan ve düğün altınları da size kalsın... Aileler düğün müğün yaptımı 3 milyarlık masraf yapıp 10milyarlık alına el koyuyorlar....

Zaten siz ve anneniz söylerse böyle böyle düşünüyoruz diye onların aksini söylemeye pek hakları yok ki çünkü nişan kız tarafı olarak size ailttir .

Cümbür cemaat gelmelerine de gerek yok sonuçta aile arasında olup bitecek birşey.

Bence anneniz söylesin dünürüne evde olcağı için kalabalık olunursa sıkış pekiş olur sığılmaz,salon tutmayı da uygun görmedik felan desin.

Siz fazla yüzgöz olmayın şimdiden bence.

Türban meselesine gelince de,evet dediğiniz gibi kuaförler klasik modellerden yapıyorlar hep.İnternnetten bir model araştırın ve onun çıktısını alıp götürün bence.Daha iyi olur.

Herşey gönlünüzce olsun ..

Canım peki takıları nasıl hallettiniz, sizemi kaldı takılar?
Bide takı konusunda sorun çıkmaması için büyük bi yer tutmak istemiyorum, çünkü bizimkilerin hepsi altından aşağı takmaz, ama onların daha dün düğünlerine gittim, teyze yiğenine bi küçük altın taktı, bizlerde ise düğünlerde 22 ayar bilezikten aşağı takılmaz. Kayınvalide tutturacak sana bilezik alalım diye, e benim yaptığım masraflar ne olacak, onları ödemek için bir kısmını bozdurmak zorundayım sonuçta.

takılar bana kaldı çok bişe yoktu zaten kayınvalidemler 4 bilezk taktı okadar 2 isini geri alıp düğünde taktılar :kızgın:

Sözlümün tarafınında aynısı olacağını düşünüyorum, bizlerde amcalar 3'lü burma takarlar, kuzenlerim ablamın bebeğine bile hep altın taktılar. Ya takmasınlar istemiyorum, yeterki sorunsuz atlatalım şu nişanı. Arada biz kalıyoruz, bizi yıpratıyorlar... Zaten nişanlısından ayrılanların bir çoğu ailevi nedenlerden ayrılıyolar

evet canım doğru söylüyosun bizimde sorunarımız çok çok oldu hemde eşimin ailesi hemen bizi ayırmaya çalıştılar ama olmadı.
düğündede kesene dikkat et benim kayınvalide başka kese verdi görümceme hep o doldu gelin odasında çekip aldım ama elinden:lepi:

Öneriler için teşekkürler arkadaşlar, annem benim ısrarımla konuştu, kayınvalidemin konuyu açacağı yokmuş annem açmış. Az kişi gelecek demiş annem, oda bazen anlamamazlıktan geliyor ama çok kişi getirirlerse kendi ayıpları olur artık, yapabileceğimiz hiçbişey yok. Sözlüm tekrar konuşmuş zaten, adamıda sinir ettiler yaa "ben bu konuyu konuştum annemle ama tekrar açıldı" diyor.
Bu aileler yüzünden olan gençlere oluyor hep,sinir oluyorum yaa...

Back