Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Ikea'nın Ürünleri

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları
ikea'nın mobilyaları içeri girdin anda kalitesiz oldukları görünüyor güzelde olsalar yine gam yemiycem bütün eskitmeleri oraya taplamışlar sanki

Aman diyeyim. Geçen sene 8 tane bar sandalyesi aldık salon için 8 küçük pakete konularak elde taşıyarak getirdik eve. Tüm konu komşu ve esnaf birleşip 8 sandalyeyi 3 saatte bir araya getirdik. Ve ortalama 3 ay geçmeden birinin bacağı koptu, diğerinin sırt yeri esnedi, oturağı kopanı mı istersin, vidaları paslananı mı istersin rezil olduk. Tabii biz doyduk mu, hayır bu macerayı unutup günlük kullanım için çatal bıçak takımı aldık oradan. 2. kez bulaşık makinesine girdikten sonra çatal, bıçaklar pas içinde kaldı ve hemen çöpe gitti. Belki bazı malzemeleri kullanışlı ve sağlamdır kötülemek istemem ama bize nedense ikidir kötüsü denk geldi ve asla ordan evime artık çöp bile almam.

ben cogu esyasını kulanıyorum ,masadan koltuga,perdeden ,ev esyalarına ,sandalye,sehpa,ofis esyaları hiç birine hiç birsey olmadı bugune kadar ..

ıkea'nın modellerini bende çok beğeniyorum,bu zamana kadar bende evimi hep ordan döşücem diyodum ama kullananlardan gördüm ki gerçekten sağlam değil,mobilya hariç diğer şeyler hem çok güzel hem fiyat olarak uygunda bazı şeyleri ama dolaşmak,araştırmak,zaman gerek.ben ıkea'dan beğendiğin mobilya olursa bile onu yaptırabilirsin.ben şimdi yurtdışında ki dergilerden de bakıyorum modeller,artık istediğin modeli istediğin kalitede yapıyorlar.

kaydirigubbakcemile2ikea mobilyalarının iskelet sağlamlığını bilemiyorum ama
kılıflar kumaşlar berbat
bizim fabrikada astar diye kullandığımız kumaşlar
orda direk kılıf olarak uygulanmış
aksesuarlar güzel ama
onlara diyecek lafım yok

ana mobilyani ikeadan tercih etme derim bence de kaliteli degil..
ancak aksesuar veya kitaplik gibi yan urunleri cok hos ..

kızlar bende ikeadan almayı düşünüyordum mobilyaları fakat kuzenlerim isveçte ve sakın ikeadan alma memnun kalmazsın dedi bende almaktan vazgeçtim fakat bikaç şey içimde kaldı aynı modellerden hiçbiryerde yok :1no2:

arkadaşlar ikeanın mantığı düşük maliyetle uygun fiyata ürün satışı. maliyeti düşürücü unsur sadece montajını sizin yapmanız olmuyor ne yazık ki, malzeme konusunda da sıkıntı çıkıyor...

Türkiyede ise ıkea çok süper bir markaymış gibi lanse ediliyor. ama öyle değil. bardaktır, kavanozdur, çatal-kaşıktır, yemek takımıdır... bu tarz ufak ürünlerde sıkıntı yaratmaz. en nihayetinde cam yani ya da seramik-porselen, ne kadar kötü olabilir ki... ama mobilya da başınız ağrır.

kataloğu götürün bir mobilyacıya. beğendiğiniz ürünü kaliteli malzemede yaptırın.

mobilyaları pek güzel değil bence birde mağazalarında çok güzel kombine ediyor mimarları çok hoş görünüyo ama evde öyle durmuyo işte basit kalıyo gibi geldi bana arkadaşım aldı mağazadaki kombinleri gibi durmadı ama aksesuarları falan hoş ben vazolarından ve resim çerçevelerinden aldım bide mumluk çok hoşlar.

Evimi tuttum , yeni evleniceğim ve mobilyalarımı hep bu güne kadar ikea düşünmüştüm. Pazar günü gidip gezdik, beğendik bir kaç şey, ama almadık fikir edinmek ve yakından nasıl görünüyor görmek istemiştim. Dün gece şikayetimvar sitesinde ikea ile ilgili bir çok şikayet okudum, şimdide sizlerin fikirlerini okudum. haklısınız:( galiba oradan almayacağım. tüh ya..çok moralim bozuldu. :sinifsinif:

ben ikaenin tarzini cok begeniyorum..hatta daha dün ayna aldim ikeadan. gardrop kullaniyorum cok süper vede kitapligim ayrica lambam ikeadan. oturma odasinda tv alti da güzel. ben begeniyorum. esyalarimida ordan almayi düsünüyorum. acaba ankarada varmi? ben yurtdisindayimda. bileniniz varsa yardimci olursaniz sevinirim ankarada ikea varsa?

ben ikaenin tarzini cok begeniyorum..hatta daha dün ayna aldim ikeadan. gardrop kullaniyorum cok süper vede kitapligim ayrica lambam ikeadan. oturma odasinda tv alti da güzel. ben begeniyorum. esyalarimida ordan almayi düsünüyorum. acaba ankarada varmi? ben yurtdisindayimda. bileniniz varsa yardimci olursaniz sevinirim ankarada ikea varsa?

ikae dan çocuk ürünleri aldım memnunum.Ama süzgeçli bir makarna tenceresi ve cam kavanozlar almıştım.Maalesef paslandılar...

ben bayılıyorum ikea ya ... benim tarzıma çok uygun çok da rahatlar... herşeyini kombinleyebilirsin istediğin şekilde... salonunu veya evinin herhangi bir köşesini döşerken her parçasına kadar senin seçimlerinle oluyor süper.. kalitasi konusunda türkiyedekiler için bişey diyemiycem ama teyzemler almanyada evlerini ikeadan döşediler bütün herşeylerine kadar ve ordan almaya da devam ediyorlar demekki memnunlar karar senin canım bayanssulusmile

İkea nın tarzı gerçekten çok hoş.. . Ev için yaratıcı fikirlerin sunum noktası :) Şu da bir gerçek ki cebi dolu olanlar için.. Geçen hafta erkek arkadaşımla gittim.. Gardrobuna ve içine gömüldüğüm köşe takımlarına bayıldım ancak bir gardroba 4500 tl gibi bir fiyat gerçekten bana göre değil..

vallaha ucuz vs falan diyor reklamlarında ama dalga geçiyorlar herhalde..kuzenlerimde dahil kime sorsam afedersiniz çok dandik dediler...ha çizgisi güzel baktığın zaman alırsın eline kataloğu marangoza gider daha ucuza daha kalitelisini çıkartırsın..birde abuk subuk herşeyi üretiyorlar o yüzden hiç birşeyde uzmanlaşıp adamakıllı birşey çıkaramıyorlar..yemek takımı falanda almayın oralardan çünkü asıl işleri bu değil o ürünün üreticisiyle satışı için diyelim 1 yıl süreli anlaşma yaptılarsa sonrasında sizin için tedarik olayı da zor olur..

Küçük bir odam var oraya misafir geldiğinde falan yatak olan bir kanepe almayı düşünüyordum.Şöyle modern olsun istiyordum.Geçen sene öyle bişey aldım ikeadan bir de yanına kitaplık aldım.Kanepem açılıyor yatak oluyo hem de içinde baza da var çok kullanışlı ama çok ağır bişey...950 tl ye falan almıştım sanırım.Kılıfı çıkarılanlardan değil.Su dökülünce bile iz kalıyo geçenlerde hepsini koltuğun sildim ama baktım bikaç iz daha duruyo.. Kitaplığa gelince görünüş olarak çok güzel eskitme tarzı ama çok sağlam görünmüyo..Yani görünüş itibariyle tasarımlar çok güzel ama çok kullanışlı sayılmazlar.

Yatak odamızı tamamen ikeadan aldık, çok kaliteli olmadığını biliyoruz ama beni ikeada cezbeden şey hep şu 2 neden olmuştur:

1. Modern tasarımlar
2. Takımların sürekli eklenebilir değiştirilebilir parçalarının olması.
Nasıl derseniz, şöyle ki; Ben en az 3 - 3.5 mt genişliğinde gardolap istiyordum, ancak şuan evimiz dar olduğu için 2.5 mt'lik pax gardolap modelini aldık. Ve içini tamamen istediğim gibi tasarladım, kafes çekmece, mobilya çekmece, raf, pantolonluğu, kravatlığı, ayakkabılığı vs.. Geniş bir eve taşındığımda pax gardlobunu istediğim vakit yanına 1 mtlik daha koyarak genişletebileceğim, ya da çekmelerini çoğaltabileceğim.

Diğer yandan ikeadan mobilya alacaksanız bir kere daha düşünün, Çünki ürünlerin nakliyesi konusunda akıl almaz bir sıkıntı yaşadık. Nakliye ve montaj için ayrıca ücret ödememize rağmen, teslimat sırasında gardlop aynasının bir tanesi kırık çıktı. ve biz de bu sorunu doğal olarak ikeanın çözeceğini düşünürken, onların bize sundukları cevap evlere şenlikti. :kızgın:
Bu nakliye firmasını ilgilendirir ki, zaten nakliye firmamız cam , ayna gibi kırılabilecek ürünlerin sorumluluğunu almıyor, bu bağlamda sözleşmede yazan maddeye de imza attınız.
-Sözleşme dedikleri şeyi de bilirsiniz, bitişik bit kadar harflerle yazılmış 2-3 sayfalık maddelerden oluşan, ve sözcüklerin farklı eş anlamlı türevleri kullanılarak kişinin kavrayışını engelledikleri saçmalıktan başka bir şey değildir.-

EEEEeeeee sonuçta?
Nakliyeciler ürünü getirir iken kırıyorlar ve tamamen madur olan müşteriye bu aynanın ücreti ödettiriliyor. Evet bir haftalık gelgit sonucu; o aynanın parasını ödemeye zorunlu tutulduk. Ücret çok değildi ama konu miğde bulandırıcı..
Siz siz olun ikeanın nakliye şirketiyle görüşür iken sözleşmedeki bu maddeye itiraz edin, ya da ayna, cam gibi ürünlerinizi kendiniz götürün

Back
X