Yatak odamızı tamamen ikeadan aldık, çok kaliteli olmadığını biliyoruz ama beni ikeada cezbeden şey hep şu 2 neden olmuştur:
1. Modern tasarımlar
2. Takımların sürekli eklenebilir değiştirilebilir parçalarının olması.
Nasıl derseniz, şöyle ki; Ben en az 3 - 3.5 mt genişliğinde gardolap istiyordum, ancak şuan evimiz dar olduğu için 2.5 mt'lik pax gardolap modelini aldık. Ve içini tamamen istediğim gibi tasarladım, kafes çekmece, mobilya çekmece, raf, pantolonluğu, kravatlığı, ayakkabılığı vs.. Geniş bir eve taşındığımda pax gardlobunu istediğim vakit yanına 1 mtlik daha koyarak genişletebileceğim, ya da çekmelerini çoğaltabileceğim.
Diğer yandan ikeadan mobilya alacaksanız bir kere daha düşünün, Çünki ürünlerin nakliyesi konusunda akıl almaz bir sıkıntı yaşadık. Nakliye ve montaj için ayrıca ücret ödememize rağmen, teslimat sırasında gardlop aynasının bir tanesi kırık çıktı. ve biz de bu sorunu doğal olarak ikeanın çözeceğini düşünürken, onların bize sundukları cevap evlere şenlikti.

Bu nakliye firmasını ilgilendirir ki, zaten nakliye firmamız cam , ayna gibi kırılabilecek ürünlerin sorumluluğunu almıyor, bu bağlamda sözleşmede yazan maddeye de imza attınız.
-Sözleşme dedikleri şeyi de bilirsiniz, bitişik bit kadar harflerle yazılmış 2-3 sayfalık maddelerden oluşan, ve sözcüklerin farklı eş anlamlı türevleri kullanılarak kişinin kavrayışını engelledikleri saçmalıktan başka bir şey değildir.-
EEEEeeeee sonuçta?
Nakliyeciler ürünü getirir iken kırıyorlar ve tamamen madur olan müşteriye bu aynanın ücreti ödettiriliyor. Evet bir haftalık gelgit sonucu; o aynanın parasını ödemeye zorunlu tutulduk. Ücret çok değildi ama konu miğde bulandırıcı..
Siz siz olun ikeanın nakliye şirketiyle görüşür iken sözleşmedeki bu maddeye itiraz edin, ya da ayna, cam gibi ürünlerinizi kendiniz götürün