İlköğretim Yorum ve Soruları İkametgaha göre kayıt gerçekten uygulandı mı? Yoksa kağıt üzerindeki bir formalite mi

Maelesef bu sene benım derdimde bu kılıfına uyduran öyle güzel gönderiyorki istediği okula neler dönüyor neler En basiti istediğiniz okulun çevresinde tanıdığınız varsa onun evine telefon bağlatın olay bitti nüfus müdürlüğüne gidip adres değiştirin Benım oğlumda hiç istemediğim bir okula gidecek bilmiyorum ne yapacağımı

doğru söylüyosun canım, ama onun içinde o muhitte tanıdık lazım, ay ne bileyim millet nasıl yapıyo, ben cesaret edemem ki böyle şeylere:sm_confused:
canım kiracıysanın taşınmayı düşünebilirsiniz sonuçta seçtiğiniz okula 8 yıl gitcek,az buz bi zaman değil
:hulya:

yukardaki sorumun cevabı için yardım edecek yokmu kızlar:1rolleyes:

başka bir semte taşındığınız zaman gerekli evraklarla çocuğunuzun kaydınıda oradaki okula aldırabiliyorsunuz.bunun için ikamet kaydı ve sizin adınıza taşındığınız eve ait herhangi bir fatura olması yeterli.

cevabına teşekkür ederim canım, benim merak ettiğim buna mecburmuyum. Yani şimdi herkes mahallesindeki okula gitcek deniyo ya, yeni taşınacağım yerdeki okula göndermek zorundamıyım okula başladıktan sonra. Yani ilk başladığı okulda kalsa oluyormu, evi uzak bi semte taşısak bile
yani "x" semte oturuyoruz ve "x" okula başladı, ama aylar sonra çok uzaktaki "y" semtine taşındık ama ben hala "x" okula devam etmesini istiyorum, yeni taşındığımız "y" semtteki "y" okuluna gitsin istemiyorum, buna yasal olarak bi engel var mı merak ediyorum

Canım bizim evin karşısında 3 tane okul var, bu sene yeğenim bunlardan en çok istediğimize gitti.
O da anaokulundaydı, seneye aynı okuldan devam etmesini istiyoruz ama bizim caddeyi diğer okula vermişler,
Hemen yanımızdaki caddeyi istediğimiz okula...
Müdür demiş ki şu anda o caddede 80 çocuk görünüyor, böyle bir şey mümkün olamaz, herkes aynı şeyi yapmış.
Bir tanıdığından rica edip evinde misafir göstermiş kendisini, muhtarlıktan hallediliyor,
Birkaç ay sonra değiştiriyorsunuz ikameti, sırf bu yüzden taşınmana gerek yok, biz de bu işlerle uğraşıyoruz.

çok teşekkür ederim canıma.s.
yani demekki taşınınca çocuğunuda taşındığın yerdeki okula taşıcaksın normalde, yani sisteme boyu eğersen,
valla ne kadar yokuşa sürmüşler bu işleri ya

Son düzenleme:

Rica ederim canım, taşınınca okulu değiştirmek zorunda değilsin, sadece formalite işte boshayallersmile
Şimdi sen merkezdeki okula göndermek istiyorsun ya, hangi mahalledekileri alıyorlarsa ordan birinden rica edip onunla muhtara gidebilirsin.
Ama cingözlük olmadan naparım diyorsan şu anki muhitinizdeki okula gönderirsin ama taşınınca taşımak zorunda değilsin. yerimseniben

çenebaz arkadaşında yazdığı gibi taşınınca çocuğunun kaydınıda aldırmak zorunda değilsin. istediğin okul için taşınmana bile gerek yok alsında.okula iyi bağışta bulunursan ikametini bile onlar ayarlayıp kayıtını yapıyorlar.

çok teşekkür ederim canım ilgin ve önerilerin içina.s.

kağıt üzerinde sadece...

neler dönüyor neler...

merhabalar,
bende aynı konu için yuardım istiyorum. oğlum bu sene ana sınıfına başlıyacak ben 2 senedir okul arıyorum. özel pokullar ateş pahası ana sınıfına bize biraz uzak bir yere yazdırdık ana sınıfı dert değil bağış yapınca onu alıyorlar ama 1. sınıf zor ben zeytinburnunda oturuyorum. yeşilköyde şehit pilot muzaffer erdönmez diye bir okula yazdırmak istiyorum. oralarda oturan varsa hangi mahelleri alıyor. bieln var mı? ikametgahını aldırmaya çaılışıcam ikametgah aldıran bir arkadaş vardı. nasıl bir işlem yapılıyor bilgi verirseniz çok sevinirim oralarda oturan varsa yardımcı olacak varsa çok mutlu olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…