İlköğretim Yorum ve Soruları İkametgaha göre kayıt gerçekten uygulandı mı? Yoksa kağıt üzerindeki bir formalite mi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Arkadaşlar merhaba,
benim oğlum, şuan muhitimizdeki bi anaokuluna gidiyor, seneye 1. sınıfa başlayacak. komşu gürültüsü yüzünden evden çıkıcaz, şu an ev arıyoruz ama acele etmiyoruz. Merak ettiğim konu siz çocuklarınızı bu sene ikametgaha göre mi yazdırdınız 1. sınıfa, bu e-kayıt olayı etkili oldu mu? Neden soruyorsun derseniz, oğlumu yollamak istediğim bir ilk okul var fakat evimize çok uzak servisle gitmek zorunda eğer bu ikametgaha göre kayıt olayı sıkı uygulanıyorsa okulun olduğu yerden ev tutmayı tercih ederim fakat bu ikametgaha göre kayıt tam uygulanmıyorsa şuan bulunduğum siteden yada yakın sitelerden ev tutmak isterim, oğlum servisle gitsin isterim.
ikilemde kaldığım konu beyendiğim ilkokul şehir merkezinde ve o civar oturmak için pek rahat bi yer değil ama oğlumun eğitimi için katlanırım ama şuan oturduğumuz muhit çok güzel, servisle gitme imkanı varsa servisle gitmesini tercih ederim.
sabah oğlumu anaokuluna bırakmak için çıkıyorum tüm yollar okul servisleriyle dolu, bu ikametgah olayının tam uygulandığından şüpheliyim açıkcası
ay ne kadar uzattım, anladınız siz, ne diyorsunuz kızlar, tecrubeli anneler olarak yardımcı olursanız çok sevinirim.
a.s.a.s.

eğer okula sağlam bir bağış (4000-5000 gibi) bırakırsanız ikamete bakmıyolar..

canım 5 bin verdikten sonra özele yollarım, bu bağış olayı bu senede geçerlimiydi diyosun,tahmin ettiğim gibi çokta sıkı uygulanmadı o zaman e-kayıt olayı öyle mi?
bin lira isteseler veririmde 4-5 bin çok fazla ya
:uhm:

bu sistem liselerdede uygulanıyo eğer sbs ile bi yere giremediysen ikamet ettiğin yere bağlı liseye gitmek zorundasın...benim kardeşim bu yıl liseye başladı ama başka bir semtteki okula başvurdu önce tırı vırı yaptılar yok almayız filan diye sonra babam biraz bağış yaptı ama sadece 200 tl tanıdıkta vardı..kayıt oldu..tanıdık olmayanlardan 1000 tl fılan alıyolarmış..

Valla ya çok sağlam bir tanıdık bulacaksınız ya da iyi bir pazarlık yapacaksınız.. Okul yönetimleri maalesef ikameti tutmayanlara bayağı cesur davranıyolar. ben kızımı şimdi okuduğu okula aldırmak için 1 sene önce başkasının yanına aldırmıştım ikameti ve istemelerine rağmen bağış yapmamıştım. Zaten okul başlayınca bir sürü şey için para ödedik..

Anladım canım, o zaman hazır evden çıkacakken okula yakın bi yerden ev tutmakta fayda var sanırım

çok teşekkür ederim sanaa.s.

saol canım a.s.

bu kayıt işi internet ortamında oluyor...yani adresiniz nerdeyse o okulun listesinde adınız çıkar başka bir okula gidemzsiniz...meb tarafından belirlenmiş yani otomatik olarak çıkan bi şey kimse keyfekeder değiştiremiyor
başlangıçta öğretmenler için bile esnek değildi...yani diyelim ki öğremen arkadaş çocuğunu çalıştığı okula yazdıracak,başka semtte oturuyorsa yazdıramıyordu...sonradan bir yazı geldi ve kontenjanda boş yer kalırsa öğretmen çocukları alınabilir dendi...yani okulun öğretmenine bile sonradan izin çıktı...
ben bu işte torpil olduğunu hiç duymadım...çünkü sistem tarafından belirleniyor,e-kayıt diye bir şey var

Canım sanırım öğretmensin teşekkürler yardım ettiğin içina.s.

Benim oğlumu da ikametgah dışında bir okula yazdırdık.Ama yazdırana kadar hani derler ya,anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geldi.
Bizim çok iyi torpillerimiz olmasına rağmen hiç bir işe yaramadı.Allahtan yazdıracağımız okulun 3 dersliği olmasına rağmen e-kayıta uyan sadece 20 öğrencisi oldu,yani kontenjanı oldukça boştu.Kontenjan boş olduğu için de son haftanın son günlerinde,okula müdürlük tarafından dışarıdan öğrenci alabilirsin diye yazı geldi ve okulların açıldığı gün kesin kayıtımızı yaptırabildik,tabii yanında da yüklü bir bağış...
Bence siz siz olun,seneye bunlarla uğraşacağına,zaten evinizi değiştirecekmişsin,ikametgaha uygun bir ev bulun ve bizim düştüğümüz durunlara siz düşmeyin...

saol canım önerilerin için, dediğin gibi yapcam artıka.s.

kızlar bu topik eski, bişey daha sorayım altında dedim
bulunduğumuz yerin ilköğretimine kayıt yaptırdık diyelim, sonra başka bi muhite taşınınca noluyo, gittiğimiz yerin ilköğretimine mi geçiyo kaydı zorunlu olarak, yoksa ilk başladığı okuldan devam edebiliyo mu?
:uhm:

Peki kızlar çocuğun ikametini başka bir yerde gösterip o şekilde gösterilen yerdeki okula kayıt yaptırsak olmaz mı ?

Peki kızlar çocuğun ikametini başka bir yerde gösterip o şekilde gösterilen yerdeki okula kayıt yaptırsak olmaz mı ?

valla canım eskiden muhtarlıklardan bu şekilde hallediyolardı ama artık muhtarlıktan alınan ikametgaha değil, nufus müdürlüğüne bakılıyor, nufus müdürlüğüne göre nerde oturuyosan oranın okuluna gidebiliyor çocuk, gerçi bunu yapanda varmış, yani çocuğu anneannsesinde kalıyo gösteriyo mesela nufus müdürlüğünde, çocuk anneannesinin evinin yakındaki okula gidebiliyor böylece
ama duyumlarıma göre o mahallenin muhtarı yada başka görevliler falan gerçekten o evde mi oturuyor diye kontrol ediyormuş
muhtemelen yakalanırsanız cezası vardır, yapan varmış ama nasıl yapıyorlar hiçbi fikrim yok
:sm_confused:

Valla biz böyle bir sisteme kayıt olmadık.

Araştırdığım kadarıyla bir görevli gelip forum dolduruyormuş ,o forum nüfus müdürlüğüne teslim ediliyomuş sanırsam bu şekilde kayıt ediliyormuş ama bize böyle bir görevli felan gelmedi.

Buara bu sistem çok saçma resmen insanı zorluyorlar çocukları özel okula göndermemiz için.

Başka ne amacı var ki bu saçma sistemin anlamadım

yok canım yanlış anladın, yani istedikleri okula kayıt ettirmek için başkasının evinde yaşıyormuş gibi gösteriyor ya aileler kendilerini, yani bu tip olaylara karşı kontrol ediliyomuş,

bende bu sene kayıt etircem oğlumu, otomatik kayıt var artık, nufusta nerde oturuyosan oranın okuluna kayıt ediliyo otomatik kayıtla, bunuda kayıt parasını önlemek için yapmışlar güya

Dayatmadan başka birşey değil bence bu yapılan .Hala saçma buluyorum.

Oturduğum semtte doğru düzgün okul yok benim.Arkadaşım mecburen gönderir devlet okuluna.Benim çocuğum yok henüz .

Bazı devlet okullarının çivisi çıktı iyice.İnsan güvenemiyor gerçekten.

öyle malesef canım, şimdi kayıt parası verilmiyo ama bu şekildede emlakçılara yarıyo, çünkü artık aileler bi okul seçip o okulun muhitine taşınıyor, hatta bende öyle yapıcam, güzel bi okul buldum, sırf o okul için işime uzak olmasına rağmen, o okulun muhitine taşıncam. müdürle konuştum, müdür google map i açıp, şu şu sokaklardan şu şu sınırlar içerisinden öğrenci alıyoruz dedi, oralardan tutcam evi, haziranda sonu taşıncam işte
:hulya:

Sen gene öyle yapıcan ben ev sahibiyim çocuğum olmadan aklıma takıldı bu konu şimdi.

Ben de özele gönderirim yemeden içmeden napim :çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…