- 12 Ekim 2015
- 171
- 35
-
- Konu Sahibi outofthewoods
okulda da var ama ben ismek kurslarını düşünüyorum. Ne yapacağım bilmiyorum kiOkulunuzda sertifikalı seminerler varsa muhakkak katılın. Ben tembellik yaptım hiçbir şey almadım şimdi keşke katılsaydım diyorum. Çok sertifikayla içli dışlı olmadığım için ne işinize yarar ne yaramaz kestiremiyorum.
okulda da var ama ben ismek kurslarını düşünüyorum. Ne yapacağım bilmiyorum ki
ingilizcesi çok basit benim için onlar değil de girişimcilik, iş hayatında iletişim gibi kursları düşünüyorum aslında. Kaç gündür ismek'in sitesinden çıkamadım kurs araştırmaktanBen de ismek kurslarına gideceğim. Diksiyon kursuna filan da gidebilirsiniz en azından sosyal hayatınızda da faydası olur. İngilizce kursuna gidebilirsiniz. Okulda da en azından seminerlere katılıp profesyonel hayat için eğitim aldığınızı beyan eden sertifikalara sahip olmuş olursunuz.
gereksiz mi ismek kursları? ben işime yarar sanıyordum. Ek bir kursa ayıracak bütçem yok maalesef şu andaIsmek kurslari sadece cv doldurur. Bilgisayara yazilima ilginiz var ise sql kursu oneririm mesela 1 1.5 yil surer. Rakiplerinizden siyrilirsiniz birde ingilizceniz var ise kadin acigi da var o alanda. Bence kurumsal bir kurstan bilgeadam gibi bu tip kurslar alin. Bunu yazan 2 iibf bolumu bitirip kamuda duz memur olan biri :/
Bizim okulda Uygulamalı Girişimcilik dersini 2 dönem alınca sertifikasını veriyorlardı belki okulunuzda öyle bir imkan vardır. Dil mutlaka olmalı ama öyle hav ar yu ne var yu tarzında değil, iş ingilizcesi :) Bununla alakalı internet kaynak dolu, kursları gereksiz görüyorum ben eğer yurtdışına yollamıyorsa yani. Gitmek istediğiniz sertifika kurslarına gidin ama özel sektörde ilk baktıkları şey tecrübe var mı yok mu oluyor ve her yer tecrübeli istiyor. O yüzden staj ayarlamaya çalışın, isterseniz part time bir işte çalışabilirsiniz para kazanmaktan ziyade insan ilişkileri için. Benim bir arkadaşım iş hayatı işte öğrenilir öyle kursla bilmem neyle öğrenilmez, tecrübe kazandıkça öğreniyorsun, demişti.
Bir de siz işletme okuyorsunuz ama neye yöneleceksiniz ona karar verdiniz mi? Yani muhasebe üzerine gidecekseniz SMMM sınavları zordur, şimdiden başlayabilirsiniz. İnsan kaynakları falan düşünüyorsanız psikolojiye falan ağırlık verin hem genel kültür olur. Hukuk bilmek iyidir, lazım olur. Dış Ticaret tarzı düşünüyorsanız Fransızca, Rusça veya Arapça öğrenmeye çalışın İngilizcenin yanı sıra. Devlet düşünüyorsanız mezuniyete kısa süre kala KPSS'ye başlayın, 3. sınıf olabilir. Akademik kariyer düşünüyorsanız not ortalamanız yüksek olsun. Öyle bir piyasadayız ki kendinize ne katarsanız katın yetersiz hissediyorsunuz.
Yazılım olayının üstüne gidin mutlaka, fark yaratırsınız ve bu ciddi birşey. Bir kadın için gerçekten fark yaratıcı.
autocad eğitim programına katılabilirsin. tasarım, çizim programı. bu programı bilirsen, her türlü inşaat firmasında iş bulacağına inanıyorum. mühendislerin ya da teknik personelin alanı diye düşünülebilir çizimler ancak, bu programı bilmeyen mühendisler bile var.Herkese iyi akşamlar. İşletme okuyorum ve bildiğiniz gibi sertifikalar, yabancı diller çok önemli iş bulma konusunda. Ama ben bir türlü karar veremiyorum. Bilgisayar alanında veya önerebileceğiniz herhangi bir alanda sizce hangi sertifika programlarına gidebilirim? Meb onaylı bilgisayar kullanımı ve ileri ofis sertifikam var. Bunların dışında java programlama ve veri tabanı düşünüyorum ama işime yarar mı karar veremiyorum aynı zamanda. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir misiniz?