İhtiyarlara Yer Yok / No Country for Old Men

13 Nisan 2007
15.555
36.072
1.123

Yönetmen: Ethan Coen, Joel Coen

Senaryo : Joel Coen, Ethan Coen

Oyuncular :
Javier Bardem (Chigurh) , Tommy Lee Jones (Bell) , James Brolin , Woody Harrelson (Wells) , Kelly MacDonald (Carla Jean) , Garret Dillahunt (Wendell) , Josh Brolin (Moss) , Barry Corbin (Ellis)

Müzik: Carter Burwell

Görüntü yönetmeni: Roger Deakins

Tür: Suç, Dram

Yapım: ABD 2007 122 dakika (Renkli)

Dil: İngilizce, İspanyolca

Internet adresi: www.nocountryforoldmen-themovie.com/

Vizyon tarihi (TR): 7 Mart 2008

Filmin Fragmanı

Ethan Coen ile Joen Coen’in yönettiği ve Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin ile Woody Harrelson’ın oynadığı İhtiyarlara Yer Yok 'un No Country For Old Men), En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar ödüllerini almaya hak kazandığını hatırlatalım. Oscar töreninde en fazla ödülü toplayan bu filmi kaçırmamanızı tavsiye ederiz!

Filmde, Teksas sınırında 2.4 milyon dolar nakit para bulunca acımasız ve ölümcül bir takibin hedefi haline gelen dürüst bir adamın öyküsü anlatılıyor. Film aynı zamanda eski zamanlardaki mistik öncülerin yaşadıklarına kıyasla artık çok daha şiddet yüklü ve kanunsuz bir yer haline gelen çağdaş Batı’daki iyi ve kötü kavramları üzerine kışkırtıcı bir meditasyon işlevi görüyor.

-Alıntıdır-

Şimdi gelelim, benim önyargılarıma :

Film, Cormac McCarty nin aynı isimli romanından bir uyarlama.. Coen kardeşlerin mucize yarattığına inanıyorum. Bir kaç gün içinde seyredeğim filmi ve yorumlarımı o zaman yazarım.

Önyargımı cebime koyarak izleyeceğim.. Fargo ve Big Lebowski gibi arşivlik filmlerin yaratıcısı olan Coen kardeşlerden kötü bir şey çıkmayacağını biliyorum/düşünmek istiyorum.

Javier Bardem'e gelince daha önce iki filmini izledim. İki filmde de oyunculuğuan hayran kaldım. İlki Before Night Falls (sanırım türkiyede vizyona girmedi, emin değilim), diğeri de Goya's Ghost (goyanın hayaletleri).

Dolayısı ile yönetmeniyle, oyuncusuyla benim için ilgi çekici bir film. Bu iki önemli unsur çok sık bir araya gelmiyor. Bir de üstüne kitap uyarlaması olduğunu eklersek iyi birşeyler bekliyor olmak nedense haklılık kazanıyor benim için.. Oscarla işimiz yok.

Seyredince, düşüncelerimi ekleyeceğim. yerimseniben

Bu hafta, önüm arkam film.. Ankara film festivali derken No Country for Old Men filmine gitmemezlik edemezdim. Kısaca yorumumu ekleyeyim. Gördüğüm kadarı ile konuyla ilgilenen yok. O nedenle uzun uzun yazıp kendimi yormayayım.. yok ilgilenen, fikri olan çıkarsa; buradan paylaşıma devam edebiliriz..

Film dört dörtlük..

Kanlı film diyenler sanırım hiç Tarantino filmi izlemediler... Ya da Coen kardeşlerin sinema tarihine katkılarından haberdar değiller.. Bir Coen kanı neden kullanır? diye soralım mesela yerimseniben

Javier Bardem ise 10 üzerinden 50 alır. Sınırların ötesinde bir oyuncu. Şaşırmamak lazım. İspanya sanatta sınır tanımıyor çünkü..

Bu filmin sonunda ne oldu ki diye sorarak eleştiri getireceklere bir çift sözüm var..
"Ölüm, hayatı yaşanmamış mı sayar sizce?"

Son düzenleme:
..senaryo tam anlamıyla felaket.

Javier Bardem'in iki filmini daha izledim; goyanın hayaletleri ve içimdeki deniz, ikisinde de muhteşemdi, iki film de inanılmaz kaliteli işlerdi..

Sevgili tuce, bakış açını paylaştığın için teşekkürler..
Biraz daha detay verirsen memnun olurum. İlgimi çekti yazdıkların çünkü; bahsettiğin iki filmi ben de izledim ve her ikisi için de olumlu düşünüyorum.

Sen de iki film için inanılmaz kaliteli işler betimlemesini yapmışsın. Şimdi buraya kadar benzer bakış açısına sahipken, nasıl oldu da İhtiyarlara Yer Yok için bu kadar zıt görüş bildiriyoruz..

O nedenle, senaryoyu "berbat" bulma sebebini öğrenmek istiyorum.
Ya da herhangi bir film için "inanılmaz kaliteli" deme asgari şartları nedir senin bakış açında..

dedim ya.. sadece merak. yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…