- 13 Nisan 2007
- 15.555
- 36.072
- 1.123
Yönetmen: Ethan Coen, Joel Coen
Senaryo : Joel Coen, Ethan Coen
Oyuncular :
Javier Bardem (Chigurh) , Tommy Lee Jones (Bell) , James Brolin , Woody Harrelson (Wells) , Kelly MacDonald (Carla Jean) , Garret Dillahunt (Wendell) , Josh Brolin (Moss) , Barry Corbin (Ellis)
Müzik: Carter Burwell
Görüntü yönetmeni: Roger Deakins
Tür: Suç, Dram
Yapım: ABD 2007 122 dakika (Renkli)
Dil: İngilizce, İspanyolca
Internet adresi: www.nocountryforoldmen-themovie.com/
Vizyon tarihi (TR): 7 Mart 2008
Filmin Fragmanı
Ethan Coen ile Joen Coen’in yönettiği ve Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin ile Woody Harrelson’ın oynadığı İhtiyarlara Yer Yok 'un No Country For Old Men), En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar ödüllerini almaya hak kazandığını hatırlatalım. Oscar töreninde en fazla ödülü toplayan bu filmi kaçırmamanızı tavsiye ederiz!
Filmde, Teksas sınırında 2.4 milyon dolar nakit para bulunca acımasız ve ölümcül bir takibin hedefi haline gelen dürüst bir adamın öyküsü anlatılıyor. Film aynı zamanda eski zamanlardaki mistik öncülerin yaşadıklarına kıyasla artık çok daha şiddet yüklü ve kanunsuz bir yer haline gelen çağdaş Batı’daki iyi ve kötü kavramları üzerine kışkırtıcı bir meditasyon işlevi görüyor.
-Alıntıdır-
Şimdi gelelim, benim önyargılarıma :
Film, Cormac McCarty nin aynı isimli romanından bir uyarlama.. Coen kardeşlerin mucize yarattığına inanıyorum. Bir kaç gün içinde seyredeğim filmi ve yorumlarımı o zaman yazarım.
Önyargımı cebime koyarak izleyeceğim.. Fargo ve Big Lebowski gibi arşivlik filmlerin yaratıcısı olan Coen kardeşlerden kötü bir şey çıkmayacağını biliyorum/düşünmek istiyorum.
Javier Bardem'e gelince daha önce iki filmini izledim. İki filmde de oyunculuğuan hayran kaldım. İlki Before Night Falls (sanırım türkiyede vizyona girmedi, emin değilim), diğeri de Goya's Ghost (goyanın hayaletleri).
Dolayısı ile yönetmeniyle, oyuncusuyla benim için ilgi çekici bir film. Bu iki önemli unsur çok sık bir araya gelmiyor. Bir de üstüne kitap uyarlaması olduğunu eklersek iyi birşeyler bekliyor olmak nedense haklılık kazanıyor benim için.. Oscarla işimiz yok.
Seyredince, düşüncelerimi ekleyeceğim. yerimseniben