kızlar selam
işle ilgili bir konuyla geldim bu kez ...
bu aralar çok bunalıyorum ve nedense çoğu konuda kendimi çıkmazda hissediyorum sık sık
o sebeple bu sitede de fazla vakit geçirir oldum
neyse konuya gireyim, iş yerimde senelerdir çalışıyorum ve sene başında benim gibi yıllardır çalışan bazı arkadaşların
işten ayrılacağını öğrendim. şu an ihbar sürelerindeler
yıllarca çalışan insanların ihbar süresi de uzun oluyor bilirsiniz
benim kendi uzmanlık alanım tamamen bilgi ve deneyime dayalı yani benim en büyük sermayem bilgim ve deneyimim aslında
şu an ihbar süresinde olan arkadaşlardan biri de işten ayrıldıktan sonra aynı sektörde serbest çalışmaya karar vermiş durumda
serbest olarak benim yaptığım, uzmanlık alanım olan işi yapmak istiyor lakin senelerce içinde olmasına rağmen bilgisi çok az
bu sebeple muhtemelen, bana çok fazla şey sorar oldu son zamanlarda. yani şu nasıl yapılır bana şunu öğretir misin vs gibisinden
işi şu boyutu da var benim seneler içinde sahip olduğum bilgiler çok değerli ve insanlar bunları öğrenebilmek için para verip eğitimlere katılıyor
1-2 kere falan talebi üzerine ben yardımcı oldum sonuçta kaç senelik iş arkadaşım . ama gördüğüm kadarıyla her gün benim alanımla ilgili bilgi almaya yönelik şeyler sorar oldu . rutine bağladı yani artık
örnek veriyorum kendisi yeni bi müşteri bağlamış, hizmet verirken ona lazım olacak bilgiyi benden talep ediyor falan
hal buna dönünce ben de kendi içimde bu yapılan şeyin etik olup olmadığını sorgular oldum , kendisine bişi demedim şu anlık
ama bu kişi şirketten ayrılıp kendi yoluna bakacak , aynı sektörde olduğu için belki ileride bize rakip olacak
ekipten ayrılacak bir insana benim uzmanlık alanımda bilgiler vermem doğru mu o da takılıyor kafama
kendi patronuma bu konuyu açmam gerekir mi bilemedim .
sonuçta mesai saatim içerisinde, şirket dışı istekler kapsamına giriyor bence bunlar
öte yandan şeyden de çekiniyorum, yarın öbür gün kendi patronumun kulağına giderse sorun yaşar mıyım
o sebeple ben sorsam mı patronuma bilemedim. yanlış bişey mi yapıyorum bilemiyorum
siz ne dersiniz ?
başıma ilk kez böyle bişi geliyor bu arada .
(arkadaşın patronla arası kötü değil, ileride belki bize dışarıdan destek verirsin muhabbeti bile olmuş aralarında ama kesin değil)