İğrenç insanlar (anneler günü temalı)

En temizi yalnızlık sanırım
Bende öyle düşünüyorum artık, geçen birine patladım özellikle kız anneleri böyle düşünmeden konuşuyor diye, ama ben seni incitmek istemedim falan,belli bir süreden sonra inciniyor ama insan, Allahtan gelen şeyler bunlar, hepsi nasip, ama anlayana tabi.

Zaten istemiyormuşsunuz insanların bu tür mesajlarına kırılmamanız gerekir. Ama sanki çocuk doğurmak bir mecburiyetmiş gibi ve çocuk doğurmayanların eksikmiş gibi lanse edilmesi gerçekten çok sığ ve sinir bozucu. Bu anlamda üzülüyorsanız anlamıyorum ve fakat kızıyorsanız hak veriyorum size.

Bizim toplumumuzda kadının başarabildiği tek şey anne olmak, artık ne kadar doğurursan o kadar havan var. O yüzden hayata bu açıdan bakanlar burdan vurmak istiyor. Bir kadının bile isteye çocuk sahibi olmak istemeyişini asla anlayamıyorlar. Özellikle kadınlara inanılmaz geliyor elindeki gücü kullanmıyor olamazsın gibi, kesin çocuğun olmuyordur, diğer türlüsü imkansız.

Zaten istemiyormuşsunuz insanların bu tür mesajlarına kırılmamanız gerekir. Ama sanki çocuk doğurmak bir mecburiyetmiş gibi ve çocuk doğurmayanların eksikmiş gibi lanse edilmesi gerçekten çok sığ ve sinir bozucu. Bu anlamda üzülüyorsanız anlamıyorum ve fakat kızıyorsanız hak veriyorum size.
Kızgınlık çünkü resmen taciz etmektir bu

Hayatımda hiç böyle insanlara rastlamadım çokk şükür. Çevreniz cok cahil üzgünüm. Ben tek cocukta kalmayı düşünüyorum cocuk başlı başına sorumluluk kısıtlama. Coook güzel bir duygu amaaa o peş peşe doguranların cocuklarını görüyorumda burunları ağızları pis sokaklarda terbiyesiz kendi kendine büyüyen cocuklar oluyor genelde yani öyle bakamayacağınız için istememek istemememiz cok normal 🙄

Bende 3 yil cocuk dusunmedim etrafimda bana soyleyenlerde oldu ama hic umursamadim.size ne msj atiyorlar onu anlamadim.durup dururken ne yaziyorlar mesela ornek verir misiniz

3 yıldır evliyim her anneler gününde akrabaların acıma mesajlarını görmekten bıktım çocuğum yok düşünmüyorum da ama ısrarla bunu anlamak istemiyorlar kesin olmuyor vah vah aman bomboş yaşıyorsun cocuk yoksa hayat yok ayyy canııım seninde kutlu olsun demek isterdim amaaaaa minvalinde mesajlar almaktan yıldım
Arkadaslar diyeck görüşme mesaj atma atmıyotum aylardır akraba tayfasından kümseyle konusmuyorum hatta rehberimden sildim bile ama gelin görün ki tacizler bitmiyor .güzel bir güne enerjik başlayıp annemi aramak isterken böyle mod düşürüyorlar .ne diyeyim bu mübarek günlerde kırdığınız yerden kırılın!!
Tedavi görseniz anne olmak için çabalasanız kırılmakta haklısınız ama madem istemiyorsunuz neden takıldınız?Ben tedavi görmeme ve çok istememe rağmen birçok arkadaşım anneler günümü kutladı Benim kutladıklarım inşallah sende tadarsın bu duyguyu yazdı ama hiç kırılmadım

Hayatımda hiç böyle insanlara rastlamadım çokk şükür. Çevreniz cok cahil üzgünüm. Ben tek cocukta kalmayı düşünüyorum cocuk başlı başına sorumluluk kısıtlama. Coook güzel bir duygu amaaa o peş peşe doguranların cocuklarını görüyorumda burunları ağızları pis sokaklarda terbiyesiz kendi kendine büyüyen cocuklar oluyor genelde yani öyle bakamayacağınız için istememek istemememiz cok normal 🙄
İnsanın akrabalarını seçememesi ve buna rağmen katlanması ne acı

Tedavi görseniz anne olmak için çabalasanız kırılmakta haklısınız ama madem istemiyorsunuz neden takıldınız?Ben tedavi görmeme ve çok istememe rağmen birçok arkadaşım anneler günümü kutladı Benim kutladıklarım inşallah sende tadarsın bu duyguyu yazdı ama hiç kırılmadım
Kırılma değil sinir oluyorum benim hayatımı yargılamak hadlerine değil ve ben sürekli had bildirmekle uğrasıyorum

Kırılma değil sinir oluyorum benim hayatımı yargılamak hadlerine değil ve ben sürekli had bildirmekle uğrasıyorum
Amann cevap bile vermeyin bizde de bazı akrabalar her gördüklerinde diyorlardı çocuk yapın artık diye tüp bebek denedikten sonra ağızlarına kürekle vurasım geliyordu yaşadıklarımı hatırlayıp

3 yıldır evliyim her anneler gününde akrabaların acıma mesajlarını görmekten bıktım çocuğum yok düşünmüyorum da ama ısrarla bunu anlamak istemiyorlar kesin olmuyor vah vah aman bomboş yaşıyorsun cocuk yoksa hayat yok ayyy canııım seninde kutlu olsun demek isterdim amaaaaa minvalinde mesajlar almaktan yıldım
Arkadaslar diyeck görüşme mesaj atma atmıyotum aylardır akraba tayfasından kümseyle konusmuyorum hatta rehberimden sildim bile ama gelin görün ki tacizler bitmiyor .güzel bir güne enerjik başlayıp annemi aramak isterken böyle mod düşürüyorlar .ne diyeyim bu mübarek günlerde kırdığınız yerden kırılın!!
Çünkü o insanların bu hayattaki en büyük başarıları çocuk sahibi olmuş olmak. Başka bir şey bilmiyorlar

Çocuk düşünmediğinize emin misiniz? Ben de istemiyorum neredeyse 8 senedir evliyim, size söylenenlerin bin katı söylenmiştir bana ama umurumda değil, kırılmıyorum çünkü istemiyorum. Kırılıyorsanız damarınıza basılıyor demektir.

Ay aynen. Ben de cok zor karar verdim cocuk sahibi olmaya. 8.senemde hamile kaldım. O zaman ben de bu sacmaliklara cok maruz kaldim cunku esimin tarafi resmen dogurma yarisinda. Umrumda bile olmadi. Hatta kisirim ben deyip geciyodum.

Ay aynen. Ben de cok zor karar verdim cocuk sahibi olmaya. 8.senemde hamile kaldım. O zaman ben de bu sacmaliklara cok maruz kaldim cunku esimin tarafi resmen dogurma yarisinda. Umrumda bile olmadi. Hatta kisirim ben deyip geciyodum.

haha ben de diyorum onu. Hatta abartıp çok kısırım ben, mega kısırım diyorum sinir oluyorlar 😂

Evlendikten sonra hemen çocuk isteyen bir arkadaşımın çocuğu olmadı. Kimse salak değil bu durumda olmadıgını anlarsın. özeline burnumu sokup hani çocuk demedim ama soran hadsiz arkadaşlar oldu. tüp bebek tedavisine başlamıştı ilki tutmadı o konuşmadığı sürece yarasını kanatacak şekilde sorular sormadım. O anlatırsa dinledi konuştum.

Biraz empati çok mu zor ?? Ben de hazır cevap değilimdir ama gerçekten böyle düşüncesiz insanlar her türlü cevabı hakediyor. Sen mi bakacaksın büyüteceksin sana ne oluyor ?? Belki istemiyorum hazır değilim.

eski kafalı düşüncesiz empati yoksunu başkasının derdiyle mutlu olan insanlardan nefret ediyorum.

Kime ne ki ? Çocuğuyla hava atan insanların çoğundan şikayetçi olduğunu defalarca duydum.
Bu bir tercih meselesi anne olmak bir tercih bu da öyle.
Bence takılmayın hiç

X