Aşılama iğneyle aşılama yaptıran arkadaşlar tedavi aşamalarını anlatırmısınız?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
hımm pardon badecim acıbademde yaptırcam ve anlaşması yok diye yazmişsın ama ben atlamışım. bu durumda ancak tanıdık bir kadın doğum uzmanı bulup (devlette çalışan) ona ilaçları yazdırman gerekecek.sonra yine acıbademde yaptırcan aşılamanı. gonal f kalemi 150 ytl civarı bir iğne. kaç kalem kullanacağına bağlı olarak artar tabi maliyet.
aşılama diye direk başvuramazsın zaten hastaneye. bebek istiyorum diye gidersin, tahlillerin yapılır,daha önce klomen vs. gibi hap kullanarak dememiş ve sonuç elde edemediysen dr. aşılamaya karar verebilir.ama hiç hap kullanmadıysan ve prob. de yoksa direk aşılama yapmaz sanmam. birkaç ay haptan sonra sen diretebilirsin aşılama diye. bizde de sorun açıklanamayan infertilite idi. 3 ay klomenden sonra aşılama istiyorum hap kullanmak istemiyorum dedim ve yapıldı.

şimdi kalemi 150 derken 1kalem bir iğnemi oluyor acaba ve yaklaşık kaç iğne kullanılıyor bir fikrin varmı

onun dışında benim herşeyim ozel oldu şimdi devlete bunu anlatabilirmiyim bilmiyorum ben 3 ay gonaphene kullandım sonuç yok bizdede sebep yok zaten daha once 2 gebeliğimde var şimdi yarın için zeynep kamilin tup bebek bolumunden randevu aldım gidicem şimdi adama direk ben aşılama yaptırıcam ozelde ilaç yazarmısın dersem beni kovarmı acaba ne yapmalıki:bbo:

evet öyle söylersen kovar tabi. canım o şekilde söylersen dr.un ne tepki vereceği hiç belli olmaz ki bence hiç hoş bi tepki vermez. niye geldi o halde buraya madem özelde yaptırmaya paran var iğneleri d paranla al bile diyebilir. bizi sadece biz anlarız başkası anşamaz. o yüzden sana şöyle bir öneri sunayım. acıbademde gideceğin dr.la konuş. onun devlet hastanesinde çalışan ve nazı geçen bi arkadaşı varsa arasın onu ve rica etsin. eline yapışmaz aslında yazsa ne olur ama senin dediğin gibi olursa ters bi yaklaşım olur. o şekilde seni yönlendireceği dr.a gider ilaçlarını yazdırırsın ve tedavine başlarsın. yada bazen hem özel hastanede hem de devlet hastanesinde yarı zamanlı çalışan dr.lar var. acıbademde de böyle bir dr. varsa ondan rica edebilirsiniz. kaleme geince de insülin iğnelerini biliyorsan eğer kalem şeklinde, o da aynı işte. kendin göbekten vurabiliyorsun. çok da kolay oluyor. çünkü bu iğneler saatli vuruluyor ve hergün aynı saatte sağlık ocağına gidip vurdurmak bazen zor olabilir. evde rahat rahat kendin vurusun. bir kalem sadece bir kullanımlık değil. o senin dr.un sana verdiği üniteye göre değişir ama ben 75 ünte vurulmuştum ve 1 kalem bitmemişti bile.

canım bende dün aşılamamı yaptırdım kadıköy acıbademde,benim yaklaşık ilaçlarla beraber 900 ytl tuttu,ben gonal f 300 kullandım, ben 4 gün iğne yaptım, sonra birde çatlatma iğnesi,2 kutu gonal f almış oldum yani, sana şunu söyliyim devlet hastanesindeki dr lar asla bu ilaç yazma konusunda yardımcı olmuyorlar, en azından bana omladılar, kendi muayenehaneleride var ve madem debletten almak istiyordun ilacını neden gelip bana yaptırmadın yada neden bu hastenede yaptırmadın diye azarlıyorlar birde üstelik, ben iğnelere başladıktan sonra ultrason kontrolüm pazar gnüne denk gelmişti yumurta büyüklüğünü görebilmek için yapılan rutin kontrolden biriydi ve bizimde aniden çok yakınımız vefat etti,il değiştirmek zorunda kaldık,mecburen cenazeye gitmek zorunda kaldık,bende pazar günü o gittiğim ilde hiçbir kadın doğum uzmanının muayenehanesine ulaşamadım,tanıdıklardan,internetten 7 tane kadın doğum dr unun özel muayanehanesinin tlfonunu aldıma am hepside izindeydi, bende son çare olarak devlet hastanesinin aciline gittim, o hastanedeki nöbetçi dr beni dövmekten beter etti, sen maden böyle bi tedavin var,başka bi dr a özelden gittin git ona kontrol ol yada benim özel muayenehaneme gelseydin bendedi,ben ağladım,yaklaşık 1 saat yalvardım,yemin ediyorum ulaşamadım kimseye,7 tane dr aradım hepsi kapalıydı,ben burda yabancıyım,sizi tanımıyordum,bilsem gelirdim özel muayenehanenize dedim,ltfen bir bakın dedim,bana demediği laf kalmadı,ya ben bu ultrasona göre çatlatma iğnemi vurucam,gecikmemesi lazım zaten dündü benim kontrol günüm,lütfen dedim,benim başka gidecek biyerim yok burası son çarem dedim,beni baya bir aşağıladı,ultrasonla göbeğimden yaklaşık bir 10 saniye baktı,1 yumurtan var 18 mm dedi,ağlayarak çıktım bende ordan,sonra pazartesi günü özelden başka bir dr a gittim muayene için,sabahta çatlatma iğnemi vurmuştum,o dr da 2 yumrutan var,biri 21 diğeri 17 mm dedi,yani senin anlayacağın canım devlet hastanesinde bizim gibi özleden tedaivsini sürdüren dr lar asla yardımcı olmuyor,bana ultrasonla baktı zorla ma ondada beni resmen geçiştirmiş,Allah sana kolaylık versin cnaım,iyi yakın tanıdığınız bir kadın doğum uzmanı bulursan ancak o sana yardımcı olabilir

birşey sormak istiyorum peki ilaçlar nekadar aşılama nekadarki orada ben kadıkoy şubesindeyim aşılama 840 zaten ilaç alınacak birde senin nasıl tuttu boyle uygun onu anlamadım yanlız gişedeki kız ilaçları biz piyadan ucuza alıyyoruz size dedi ama nekardır nedir bilmiyorum banada aynı ilaıcn 150 ml dozu uygulanacak inşallah pozitif sonuç alırsın bizede yaaz olurmu birde bu fiyatın açılımını biliyorsan onuda yaz yani aynı hastane nasıl farketti bukadar

tubacım hiç oyle bir ortam değil hani seni tanıdığa fian gonderip ilaç aldırmazlar ssklı dr da yok tüp bolumunde birde ilaçları piyasan ucuza size sağlıyoruz dedi ama nekadar ucuza bilmem olsun olsun yüzde 10 ucuzadır ancak

canım benim iğneler 664 tutuyor.dr önerdiği ialç firmasını aradım.piyasada 784 aynı ilaçlar.dr un dediği yerden alıcam.araştırın bence:sm_confused:

hımm valla zor nu işler ya. allah herkesin yardımcısı olsun. 150 ml. kullanacağım dediğinden bişey anlayamıyorum malesef ama sanırım sen de 1 kalem kullanacaksın. onu da paranla alacaksın o halde yapacak bişey yok.
celine arkadaşım okurken o dr. bulup da liğme liğme etmek geldi içimden. ne münasebetmiş bakmamak. devletten para alıyor o. ben istediğim zaman özele giderim istediğim zaman devlete. hesap vermem. hele ona. işini yamak zorunda. işte o sırada konuşmalar bi tel. kaydedilip de şikayet edilecek, ondan sonra ömür boyu bakamıcak kimseye, görecek gününü. terbiyesiz fırsatçı insanlıktan nasibini almamış yaratık!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ben en iyisi yarın boşuna gitmiyim zeynep kamile banada rapor filan vermezler bukadar kişi parayla almış bende oyle alıcam demekki çaresi yok ama hastane piyasadan ucuza alıyoruz biz size dedi ama nekadar onuda gorucez

tubacım 150 mg sormuşsun drum bu iğneden 150 mg dozunu kullnıcam dedi bir ara gün aşırı vurulucaksın dedi anlamadım şaşırdım herkez günlük vuruluyor bunları ben gün aşırı vurulucam sanırım nasıl oluyorsa neyse yani ambul olarak bu satılıyor baktım 150 mg bir ampul 83 ytl yazıyor ama toplam kaç ampul kullanırız bilmiyorum sanırım 10 tane kullanılıyor dimi

canım işte benim kullandığım ampul değildi. hazır iğne. ucunu takıp kaç ünite vurunacaksan kalemin arkasından ayarlıyorsun ve vuruyorsun. ucunu çıkarıp atıyorsun ertesi gün yine yeni uçla uyguluyorsun. kalemin içindeki ilaç bitince de yeni kaleme başlıyorsun. eğer senin dediğn iğne farklı ise bilemem. gonal f mi emin misin? çok pahalıya gelir o zaman tabi. yoksa senin dediğin çatlatma iğnesimi? ovitrelle almıştım ben çatlatma o fiyatlardaydı ama tek bir ampul yeterli.

gonal f evet ama aynı ilacın hem ampulu hem kalemi var aslında aynı şey belki benimkide kalem olucak ama günlük dozu 150 olacak

günlük dozu 150 ise 1 kalem yetebilir sana. hiç uğraşma ve canını gerekszi azarlamalara maruz kalıp da sıkma. bizde de bi sorun yoktu. 2 sene denedik. bunun 4 ayında klomen kullandım sonra aşılama olmadı ve tüp bebeğe geçmek istedik. işin kolayına kaçtık yani. gerçi ne kadar doğru olacak kolay demek bilemiyorum çünkü üçüz hamileyim şu anda...
yine özel hastanede yapıldı. tıp fak. prof. tüp bebek işlemlerini o hastanede sürdürüyorlardı çünkü henüz tıp fak. tüp bebek ünitesi tamamlanmamış.bu vesileyle tıp fak. başvurduk, istenilen belgeleri verdik ve 10 gün sonra aldık raporu.

canım pardon benim yaklaşık 1300 tuttu, ben 2 kutu gonal f aldım,sen ne kadar kullanırsın bilmiyorum, acıbademden aldım, yapıkredi world karta 5 taksit yapıyorlar.teşekkür ediyorum iyi dileklerin için,inşallah Allah hepimizin yüzünü güldürür,

benim ilaçlar hariç 900 sadece aşılama idi ama azda olsa indirim yapıyorlar.Ayrıca çok iyi bir tercih yapmışsın,Cem bey mükemmel bir dr, ve çok iyi bir insan, ekibi de çok iyi,dün ben ağlayarak gittim aşılamaya, çok gergindim,ama saolsunlar hemşireler çok ilgilendiler,çok moral veriyorlar, Cem beyin yaklaşımlarıda çok iyi, ben çok güveniyorum ona,istediğim zaman Cem beyi arayıp danışabiliyorum,istediğim soruyu hiç çekinmeden sorabiliyorum çok ilgili kendisi,ama diğer tüp bebek merkezleirne gittiğimde dr lar bu kadar yakın ilgili değillerdi,onlara ulaşmak bile zordu. birçok tüp bebek merkezine gittim görüştüm ben acıbanedeme gitmeden önce,ankaradada tüp bebek merkezine gittim hatta ama acıbademde karar kıldım,ilk aşılamam benimde,çok memnunum,içim rahat,ve bencede devlet hastaneleri,tıp fakülteleriyle uğraşma,çok zor yazdırırsın ilaçlarını,çok moralini bozarlar senin,canım inşallah sende en yakın zamanda hayırlısıyla kavuşursun bebeğine

canım ilaçların nekadar tuttu senin acıbademdenmi aldın ilaçları gişedeki kız biz indirimli vericez ilaçları dedide ama nekadar sen kaç unite kaç gün kaç mg kullandın bak birde malesef ben cem beye gitmiyorum yeni bir doç geldi oraya o bolume ona gidiyorum

tamam canım yazmışsın şimdi gordum benim orda yüzde 10 indirimim olucakmış ozel sağlık sigortam var diye onun dişında indirim işini sen drlamı konuşup ayarladın birde ilk aşılamanmıydı hani ikinci üçüncü aşılamada indirim yapılyorlarmı acaba

birşey daha sorucam senin günlük dozun neydi toplam kaç gün iğne oldu ve gün aşırımı hergünmü oldun canım

canım benim ilk aşılamam,aslında biz yüp bebek diye başladık tedaviye,benim yumurtalarım büyümedi,2 tane büyüdü, 1 tanesinin büyüklüğü daha idealdi,cem beyle aşılamaya dönmeye karar verdik onun için. ben gonal f 300 mg kullandım,ama 4 gün kullandım,5. gün ultrasonla kontrole gittiğimde yumurtalarım beklenen tepkiyi göstermediği için, dr um tamam ,bidaha kullanma dedi,benim 1 yumurtam 16 mm olmuştu 4 kere iğne kullandıktan sonra,çok fazla gelişmiş yani,diğerlerinin gelişimini engellemiş,diğerleri 8mm,4-5-6 mm civarında kalmış,bende yumurta rezervi,yumurta kalitesi sorunu var,düzensiz bi gelişme olduğu için yumurtalarımda iğneyi bıraktırdı dr um büyük olan yumurta kiste dönüşebilir diye ve ben ondan sonra 4 gün hiç ilaç kullnamadım,5. gün çatlatma iğnemi vurdurdum..sen 150 mg yani benim yarım kadar kullanacaksın,buda 2 kutu yaklaşık,bende 2 kutu kullanmış oldum 4 günde 300 mg kullanarak,benim ilaçlar 500 e yakın tuttu sanırım,ama ben çatlatma iğnemi eczaneden aldım acıbademe gidip alma imkanım olmadığı için,Antalyada yaşıyorum çünkü ben.eşim fiyatları daha iyi biliyor canım,ben yaklaışk biliyorum fiyatları,acıbadem sigortan varsa %20 indirim yapıyorlar,onun dışında en fazla %10 yapıyorlar ama sen yinede dr unla bidaha görüş istersen.

sağol canım ama anladımki bunlar kafalarına gore muamele yapıyor ben gişeye sordum yüzde 10 civarı bir indirim yapıyoruz dedi düşün yani yüzde on bile değil civarı neyse artık peki birşey sorucam şimdi ben dün goruştum muayne olmadım dosya açtılar bana ve muayne ucreti aldılar oda bana ters geldi sendede boylemi olmuştu

şimdi adetin ikinci günü gidicemya aşılama parası ozamanmı alınıyor yoksa onadamı ayrıca muayne parası oduycem anlamadım ben hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…