İğneli Epilasyon iğneli epilasyon yaptirdim, faydasi oldu/olmadi

Cuore

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
550
305
333
Selam arkadaslar

Kisaca yaptiran herkes sunlara cevap verebilir mi?;

-Iğneli epilasyon yaptirdim faydasi oldu/olmadi
- hangi bölgeler icin kac seans gittiniz
Birde benim yaptirdigim yerde öyle aman aman aci hissetmedim. Favori bölgemi yaptiriyorum, yarin ikinci seansim var. Canim cok tatlidir ama acisi yok öyle, herkes aciyor derken bende o kadar acimadi neden acaba? Bacaklarima lazer yaptirmistim cok acimisti mesela.

Ilk seansdan sonra kabullanmada olmadi. Bir iki yerde ufacik yara gibi bisey oldu gecti hemen bir haftaya kadar. Islemin dogrulugunu sorguluyorum. Acaba bu kadar acisiz ve kabuklanma vs vs olmadigi fayda etmeyecegi anlamina mi geliyor?

Oldu
Yüz bölgesi, bıyık ve kaş ortası hariç, tek seans, daha doğrusu aynı yere sadece bir kez işlem uygulandı tek seanstan kastım o
Lazer kadar acıtmıyor açıkçası, bende bacaklarıma Alexandra makineyle yaptırmıştım lazer, yerimden sıçradığım oluyordu, iğneli de eğer çok uzun süre işlem yaptırırsanız cilt hassaslaşıyor o zaman canınız yanıyor
Uzaktan farkedilecek derecede bir kabuklanma olmuyor, sonuçta kılı aldığı yer kabuk bağlıyor bağlarsa, küçük küçük
İz felan kalmıyorsa bi kaç seans daha devam edebilirsiniz aslında zaten ortaya çıkar işe yarayıp yaramadığı

Merhaba.

İğneli epilasyon serüvenimin henüz yarısını tamamlamış olmama rağmen, faydası kesinlikle oldu.

Bu sene ilk kez yüzüm için başladım. Toplamda 6 seans gittim fakat 6 sayısı gözünüzü korkutmasın yüzüm çok ince ve çok sık rengi de çok koyu olmayan tüyler olduğu için uzmanım hafifleterek gitti. Toplamda yaklaşık 2 tur diyebilirim ve %70 diyebilirim başarı için.

Ben lazer yaptırmadım henüz o yüzden karşılaştırma yapamam fakat favori bölgesi öyle çok acıyan bir bölge değil zaten. O yüzden acıyı çok hissetmemeniz normal. Yüzde kaş çevresi daha çok acıyor mesela benim için, veya dudak çevresi yaptıranların canı daha çok yanıyor biliyorum. Favori bölgesinde acı hissetmemeniz doğal olabilir eğer tüyler konusunda azalmayı görebiliyorsanız ama tabii ki.

Benim cildim ilk seansta kabuk kabuk olmuştu işlem yaptığı her noktayı görebilirdiniz ama 6. seansımda yüzümde toplam 20 tane nokta yoktu öyle söyleyeyim. Halbuki işlem süresi aynıydı. Bazı ciltler çok kabuk yapabiliyor ama kabuk yapmayan ciltlerde mevcut. Cilt bariyeriniz sağlamsa, kuru değilse, güzelce nemlendiriyorsanız vs bundan kaynaklanıyordur. Ama eğer işlemlerden sonra etkisini göremezseniz bu yapan kişinin işini doğru yapmadığını, doğru akımı kullanmadığını da işaret edebilir.

Faydası oldu.

İlk yüzüm için gitmiştim ama kaç seans gittiğimi hatırlamıyorum. Parça parça gittim hep. Şu anki halinden memnunum ❤ yüzdeki işlemleri tek seferde en fazla 1 saat yaptırdım sanırım, net hatırlamıyorum. Onun dışında 30-40 dklik bazen 20 dklik işlemler yaptırdım. 1 saat civarı sürdüğünde hafif şişme oluyor, ertesi gün geçiyordu. Çok çabuk kabuk tutuyor ve bir haftada dökülüyordu.

Şimdi kol, bacak gibi yerlere de yaptırıyorum. Birer defa da ense, göbek ve göğüs ucuna yaptırdım. Bacak ve koldan sonra onların da ikinci seansına gidicem. Görünmeyen yerler olduğu için sonraya bıraktım oraları. Ama göbekte de göğüste de tek seansta fark etti göğüs ucundakilerin %70i gitti. Göbek de azaldı ama izler var hala. Kabuklar da biraz geç düşüyor. Kol çok çabuk iyileşiyor, bacak çok uzun sürüyor. Kırmızı kırmızı izler oluşuyor ve yavaş iyileşiyor. Yazın yandıkça vs daha kolay yok oluyor sanki.

Yüzüm, bacaklarım ve kollarım bir saati geçmezse pek acımıyor ama bir saatten sonra vücut direncim düşüyor sanırım, canım acıyor. Bundan korktuğum için göğüs ucu ve göbeği yaptırırken oralar daha hassas diye uyuşturucu krem sürdüm hiç acımadı.

Hep aynı epilasyoncuya yaptırdım o yüzden bir kıyas yapamıyorum ama sonuçlarından kesinlikle memnunum :)

Son düzenleme:
Peki çıkan tüyleri napıyorsunuz , diğer seansa kadar ellememek mi gerekiyor ? Ve kaç haftadabir gitmek lazım ? Ben çenem için düşünüyorum ama çıkanları napıcam diye düşünüyorum

Ben doğru yerde doğru uzman tarafından yapıldığında fayda sağlanmıycağını düşünüyorum.. yeni başladım sayılır yani en azından yaptırdığım bölgelere henüz 2.seansım yapılmadı.sonuçları kesinlikle kişiden kişiye değişir ama sanırım en etkili bölgem göbek bölgem oldu.acısına gelirsek eğer ben uyuşturduğum için hissetmiyorum ama kaşı uyuşturmadığı için utanmasam ağlıycaktım:) çok sert ve kalın kıl tipi olduğu için olabilir...sonuç olarak iyi bakıldığında uzman kişi yaptığında iz leke sivilce sorunu da yok...
en kısa sürede hepimiz bebek poposu gibi oluruz inşallahhh

Neyle uyuşturuyorsunuz ?

Bende gidiyorum yaklaşık 1,5 yıldır ama bu sürecin sadece son 6 ayı düzenli gidiyorum bundan öncekilere çalıştığım için gidemiyordum. Ben maalesef lazer mağduru olarak gittim, benim tüylerim koyu kahve ve dipdibe sık ve lazerden dolayı çok uzadılar ne yazık ki, tüyleri yada kılları simsiyah aralıklı sayılabilir olan kişiler çok şanslı inanın ki çünkü bölge bitimini çabuk yakalıyorsunuz ama benimki gibi olunca bir bölgeyi sadece tam tur dönmek çok seanslar alıyor ben uyuşturma yapmadığım için yüzümde ancak 1 saat dayanabiliyorum diye kısa seanslar aldım ama bence hata yaptım, çenem çok inatçı çıktı bitmiyor ve en çok acıyan bölgemde orası maalesef. 5 ay sonra düğünüm var izlerimde gözeneklerimin açılmasına sebep oldu ne yazık ki ve artık aynı bölgelerin sıklığından ötürü sürekli yaptırmak zorunda olduğumdan dolayı kahverengi lekelerim kalıcı oldu. Şu an virüs sebebiyle randevularda iptal edildi düğünüme yakın kabuk ve izden dolayı yaptırmak istemiyordum ama iptal durumu olunca bende böyle kaldım nasıl boynum açık olucak düğünümde bilmiyorum, çenem kulak altım çok kötü mecburen iple üzerinden bile geçmeyi düşünüyorum o dönem içerisinde. Pkos un bana yaptığı en büyük kötülük ve depresyon sebebi bu oldu. Faydasına gelince tabiki faydası oldu artık sarı sarı gelenleri de en azndan ölü gibi ve cansız, kısa. Uzun seanslarla uyuşturarak düzenli gidebilseydim eminim dahada iyi sonuç alabilecektim ama maddi olarak yetersiz kalınca, ve gittiğim yer de sürekli fiyat artışı yapınca bu şekilde gitmek zorunda kaldım. Düğün zamanım için tüyleri arttırmadan ne yapabilirim en azndan fotoğraflarda çenemin boynumun daha pürüzsüz görünebilmesi adına.

Bence alekxandrite candelaya 1 seans git. Ben igneliden once o makinaya gidiyordum. Kizariklik vs olmuyordu. 1 ayda çikmiyordu ama bana faydasi olmadi duğun zamanin olduğu icin hani öyle önerebilirim. Bende de kahverengi lekeler oluştu baktikca sinirim bozuluyor. Şu koronovirusunu bi atlatalim eczaneden contraktubex kremini almayi dusunuyorum. Denicem bakalim kahverengi lekelere faydasi olucak mi diye. Bende soyucu ve renk acici cok krem kullandim o yüzden artik cildim kizariyor hemen. Daha tedavi edici onarici kremlere yoneldim.Bi kac gundur madecassol kullaniyorum cildim igneliden dolayi inceldi iyilessin diye pekte yarari olmadi.

Candela'yı bir kez sürersem azdırır diye korkuyorum düğün sonrası devam edeceğim çünkü iğneliye mecburen iple alacağım gibi görünüyo çözümüm kalmadı. Madecassol u bende kullandım artık o lekelerin kalıcılığından mıdır bilmiyorum ilk başta işe yarayan krem şu an sıfır yarar sağlıyor. Sadece sürdüğümle kalıyorum yani hiç bi faydası yok. Bu aralar limon gezdiriyorum yüzüme renk açmada faydalı oldu en azndan lekelerin dikkat çekişini azalttı. Bahsettiğin kremi hiç duymadım daha önce leke kremi mii kullanan var mı acaba? Faydası varsa bende alsam ne iyi olur. Ne yapsam geçiremedim gözeneklerin açılması da cabası oldu.

Candelayi kardesimde yüzüne yaptirdi onda azaldi bende hic bir degisikli olmadi olan ayni cikti. Sen bilirsin tabiki. Expigment kullandim faydasi oldu ama cildi inceltiyor. Korunulmazsa iyi bakilmazsa vs kararmada yapabilir. Diger dedigim krem aslinda ameliyat izlerini gecirmede yanik tedavisinde vs kullaniliyormus. Bence igneli epilasyon bende yanik yapti gibime geliyor bide biraz doku kaybida var. O yüzden kullanip denicem. Tabi bunlar benim dusuncem kullan ya da kullanma vs diyemem.

Peki çıkan tüyleri napıyorsunuz , diğer seansa kadar ellememek mi gerekiyor ? Ve kaç haftadabir gitmek lazım ? Ben çenem için düşünüyorum ama çıkanları napıcam diye düşünüyorum
Merhaba. Geç gördüm mesajınızı. Göğüs, göbek ve enseye hiç dokunmuyorum çıkanlara. Kol ve bacakta çıkanları jiletle alıyorum. Az olduğu için sorun olmuyor jiletle almak. Yüzümdekiler bitti gibi çok çok az ve ince, ayva tüyü gibi, hiç dokunmuyorum memnunum halinden.

Süre olarak değişiyor açıkcası. Tüyleriniz ne zaman çıkar ve cildiniz ne zaman iyileşirse o zaman alın. Yüz çabuk iyileşiyor. 3-4 haftada bir gidebilirsiniz diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…