İğneli Epilasyon İğneli epilasyon uzmanının paylaşım alanı

Kujum, bu soruyu özelden de sorduğuna göre senin için çok önemli olmalı ama ben tam olarak nasıl cevap vermem gerekir bilemiyorum. Bildiğiniz gibi kıl köklerinin gözenekleri zaten açıktır ve uygulamada cild gerilerek bu gözeneklerin olabildiğince açılmasını sağlayıp iğnenin giriş anındaki acı hissini en az seviyeye indirmek esastır. Uygulamaya müteakip oluşan ve kısa bir süre sonra kendiliğinden dökülen kabuklardan sonrada bu gözeneklerin eski durumunu muhafaza edeceğini sanıyorum.Yani bu gözeneklerin kapanacağını ve ciltte gözle görülebilir bir olumsuzluk yaratacağını sanmıyorum. En azından ben bu tür olumsuz bir deneyim yaşamadım. Ancak eğer böyle bir kapanma durumu sözkonusu ise bunun lazer hatta sadece cımbız ile yapılan uygulamalarda da aynı sonuçla neticelenmesi gerekir diye düşünüyorum. Yine de benim de araştırmam gereken türden böyle bir soru sorduğun için seni tebrik ederim. iyi geceler.

yorumunuz için çok teşekkür ederim kim iğneli epilasyon yaptırdıysa yanı benım tanıdığım kişiler yuzlerinde iğnenın girip çıkdığı yerlerde gözenek açılması olmuş aynı yere sürekli battığında falan dıye düşündümde bır kıl dibine iğneli epilasyon süresince 5 kez giriyordur heralde kıl dibinın gözenekleri açılmış korkdum bende acaba iğneli epilasyon yaptırdığım kişiden kuşgu duydum açıkcası

Yanıt yazan, tecrübelerini paylaşan herkese içtenlikle teşekkürler..

Kujum sen yakın zamanda ilk iğneli seansını yaptırdın diye biliyorum. Nasıl gidiyor? Gözenek gözenek m i oldu yoksa?

:S Korktum şimdi
Umarım sorunsuzca aklatırsın

Yukarıdaki açıklamalarda yakılan kıl kökünden yeniden kıl çıkmaz gibi bir neticeye varıyorum kendimce . O halde her uygulamada kılların azalmış olması gerekir eğer doğru uygulandı ise değil mi?

ne yazık ki lazerde bu böyle değil..

Kimi uzmanlar kabuk olmaz diyor kimiler olur diyor.. Kafam orada karıştı..

ben her gün insan içindeyim belli olur diye çok korkuyorum.

gözenek gözenek bir görüntü oluşur mu? hani delik delik olur mu?

canım ben ilk gün panık oldum çünkü iğneli epilasyon bıttıgı zaman yüzümde gözeneklerim açılmışdı ama ertesi gün düzeldi bende kabuklanma olmadı hafıf bı kızarıklık oldu

mrb aysel hanım, önceki msjlarınızı okudum da kılı uzatma süresinden bahsetmişsiniz 15 gün falan diye..ben kolaltı için her hafta gidiyorum..bunuda kılları daha çıkmaya başladıklarında yakalayalım diye öyle yapıyorum hani gelişme dönemindeyken..15 günde bnm kıllarım uzuyo çünkü ve bende dinlenme dönemine geçerlerse etkisi olmaz diye düşünüyodum..beni aydınlatırsanız bu konuda sevinirim..

işi uzmanına ve iyi bir yere yaptırırsan kabuk olmaz bence korkmana gerek yok bende kabuklanma olmuyor iğnelide her uygulama sonrası bir dahaki uygulamada daha az çıkıyor kıllar gözeneklerde açık ve delik delik olmuyor.

Öncelikle internetten ulaştığım aşağıdaki bilgiyi paylaşalım
Kılın Büyüme Dönemleri
Kıl büyürken 3 aşamadan geçer:
Anagen : Folikülün dibinde yeniden yapılanmadaki aktif dönemdir. Kılın en sağlıklı ve hızlı büyüdüğü devredir. Kıl, köküne tam olarak bağlıdır. Epilasyon yapılırken, kıl tamamen ortadan kalkar. Kılların %80'i anagen evresini yaşarken, %20-30 katagen veya telagen dönemdedir.
Katagen : Anagen dönemden sonra gelen kıl gelişimin yavaşladığı evredir. Kıl kökü ile folikül bağlantısı zayıf olduğundan kılda büyüme durmuştur. Bu dönem ortalama 2-3 hafta sürer.
Telagen : Kılların ürediği keselerde tüm faaliyetin durduğu dönemdir ve katagenden sonra gelir. Kıl bu evrede dinlenmeye çekilmiştir.Bu dönem 2-4 ay sürer. Üretim yeniden başlayınca yeni kıl eskiyi atar.

Evet durum bu ve çok net bilgi sahibi olmamakla birlikte sanırım bu husus lazer epilasyonda önem taşıyor zira bu yöntemde ışık kıl tarafından emilerek kıl köküne iletiliyor ve köke ulaşma sağlandığı taktirde ısı ile kök tahrip edilmeye çalışılıyor.Yani büyüme evrelerinin kılın ışığı emmesinde ve köke ulaştırmasında bir önemi olabilir.
Ancak iğneli epilasyonda durum çok farklı çünkü kökün tahrip edilmesinde kıl bir araç olarak kullanılmıyor, iğne ile doğrudan köke müdahale edilerek tahrip etme işlemi gerçekleştiriliyor. Bu nedenle iğneli epilasyon yönteminde endişenize kesin olarak katılmıyorum. Benim belirttiğim uzatma süresi ise en az olması gereken süre yani daha uzun süre beklemek daha da iyi sonuç alınmasını sağlıyacaktır zira kılların uzamış olması hem uzmanın çalışmasını kolaylaştıracak hemde büyüme dönemlerine bağlı olarak cild yüzeyinde bulunan kılların sayıca fazla olmasına yani tahrip edilecek kök sayısının fazla olmasına olanak sağlıyacaktır.

ayse hanım epilasyon iğnesini istanbuldaki bir firmadan getirtiyorsunuz acaba bana firma ismi telefonu ve iğne markasını yollayabilir misiniz özelden kaliteli iğneye ihtiyacım var bide fiyatını bana yazarsanız çok mutlu olacağım ben kimseye yapmıyoum sırf kendim için iğneli epilasyon mak. aldım.çok teşekkür ederim.

teşekkür ederim aysel hanım bilgilendirdiğiniz için..ama çok dertliyim yaa niye izmirde değilimki sanki ne bileyim sanki bnm işler yolunda gitmiyo yani tatmin olmuyorum yapılan işten hepsi geri çıkıyo gibi hissediyorum..verdiğim para azalmıyooo..neyse siz böyle şeyler duymaktan usanmışsınızdır artık :) iyi geceler

Haklısınız hizmet sunduğum hanımlardan değil ama burada gerçekten çok fazla duyuyor ve inanılmaz derecede üzüntü duyuyorum. iyi geceler.

flame56 hangi cihazi aldin bende egitim alip bir cihaz aldim kendime ve kardeslerime uyguluyorum simdilik hersey yolunda ilerde sizinle paylasirim sonuclari arkadaslar cok rahat oluyor böyle yalniz sunu belirtmek isterim bazi yerlere ulasmaniz imkansiz yani kendi kendinize epilasyon heryere yapmak mümkün degil ayrica insan cok yoruluyor kendi bacagina epilasyon yaptiginda cok esnek olmak gerekiyor yani bazi yerlerime fazla yapamiyorum birazcik ara mola vermek lazim cünkü heryerim tutuluyor yain baskalarina yaparken güzel kendine yapmak biraz komforlu degil herkese tüysüz günler

leylaq ben termoliz sistem lotus makine aldım. yalnız bana iğne markası önerebilir misin? çünkü iğne markalarını bilmiyorum hangisi daha ince esnek iyi? evet kendine yapmak zor oluyor gerçekten. ama olsun gitsinlerde bu çilede çekilir:)

canım şu an iş yerimde değilim ve istediğin bilgiler malesef iş yerimde. sitemden (ayselepilasyon) telefonuma bakıp pazartesi günü bana telefon edersen yardımcı olurum. Ancak daha önce de belirttiğim gibi yurtdışı bağlantılı çalışıyorlar ve güzellik firmaları dışında yani ticari ünvana sahip olmayan kişilere satış yapıyorlarmı bilmiyorum. Herneyse telefon eder öğrenirsin artık. sağlıcakla kal , iyi akşamlar.

Bir şey sormak istiyorum. Zaman zaman acıya dayanamayacak kadar kötü oluyorum... Regl öncesi filan değilse bile olabiliyor bu durum, yerimden sıçrıyorum resmen ve işkenceye dönüşüyor epilasyon saatleri Önerebileceğiniz bir şey var mı krem ya da rahatlatıcı herhangi bir ilaç vs ?

flame bak canim internette cok satan var yanlis birsey tavsiye etmek istemem sonucta iz kalabilir ama benim kullandigim igneler Sterex cünkü makinam Sterex her makinaya her igne olur mu bilmem ben cok memnunum ignelerimden cok ince esnek sterex arastir heryerde internette bulabilirsin
angelnr ben spray kullandim ama fayda etmedi emla biraz fayda ediyor gercekten ve arkadaslar burda uyusturucu igneden bahsediyor ama benim hic tecrübem yok igneyle zaten biraz tehlikeli olabilir ben ingilizce sayfalardan arastirdim anladigim kadariyla dis doktoru eger yüzüne epilasyon yaptiriyorsan igne yapiyormus uyusmasi icin hani disimizi cektirdigimizde yaptirdigimiz igne istersen dis hekimini sor baskada birsey yok zaten disini sikacaksin insallah hepimiz istenmeyen tüylerimizden kurtuluruz ama bence sorularinizi ayselepilasyona yönlendirin kendisi cok profesyonel ve elinden geldigince herkese yardim ediyor hoscakalin

Evet ben de ondan yanıt bekliyorum :) Ama teşekkür ederim, Emlayı deneyeceğim sanırım çünkü bazı bölgelerde yerimde duramıyorum resmen acıdan..

aysepilasyon yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim konuşmanız gerçekten çok tatlı ve yardımcı oldunuz bana. sizin söylediğiniz iğneyi almadım o faklı bir iğneymiş tecrübe isteyen nemectron diye. ama başka bi iğne buldum bana uygun umarım sonuç alabilirim. görüşmek üzere..

Bir konuda fikir istedim ama atladınız sanırım :) ığneli yapılırken yerimde duramayacak kadar çok canım acıyor bazen, bu da işi zorlaştırıyor tabi. Önerebileceğiniz krem ya da ilaç tarzı bir şeyler var mı? Ya da başka herhangi öneri?

iyi geceler angelnr. Burada birçok yerde okuduğum ve bazı bana gelen hanımların kendilerinin de denediği emla krem dışında malesef bu konuda önerebileceğim farklı birşey yok. Bunun da kesin etkili olduğunu söyleyemeyeceğim. Nadiren de olsa faydasını görenler oluyor ama kesin etkisi olduğunu söyleyemek abartılı bir iddia diye düşünüyorum. Maliyetini göz önüne aldığımda ise maliyet-etkin diyemiyorum. Oysa sabır bedava:) Üzgünüm canım ama gerçek böyle. iyi geceler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…